מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים אצל ילד בן 9אנא עזרו לי!16/11/2009
בני בן 9, ילד חכם מאוד הסובל מהפרעת קשב וריכוז וקשיים חברתיים. הוא טופל שנתיים בקונצרטה. בחופש הגדול האחרון עשינו הפסקה וכשחזרנו לתרופה בתחילת השנה הופיעו טיקים נוראים ומחשבות רדיפה (הוא מרגיש שנמצא איתו מישהו שלא קיים ורוצה לפגוע בו). הפסקנו טיפול בקונצרטה, עבדנו איתו רגשית וביקרנו אצל פסיכיאטר מומחה שלא מצא סיבה לדאגה בשלב זה.
הילד לא דיווח על פחדים אלו יותר. הוא מתפקד "רגיל" ציוניו טובים. הוא סובל מאוד מהצקות בבית ספר ולעיתים מגיב בעוצמה רבה ולא פרופורציונלית (לא מכה). יודע גם ל"לענות" למציקים. היום בערב אמר לי שהפחדים שלו חזרו ושבלילה שהוא לבד "הוא שומע בראש שלו" קול כמו של תוף שמפחיד אותו.
אני מאוד חרדה ממחלת נפש. מה אפשר לעשות? הם להוציא אותו מבית הספר לחינוך ביתי? הפחדים לדעתי נוטים להופיע סביב ימים שבהם ההצקות מתגברות (וכן גם התגברות הטיקים). בית הספר והיועצת לא ממש עוזרים לי בנושא.
אנא עזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציקים לו, שומע קולות בראש, בן 9
ד``ר אליהו סמואל16/11/2009לאימא הדואגת שלום
את מסיקה מסקנות קיצוניות וחבל.
אני מקווה שדאגותייך לא מבוססות על רקע תורשתי. אולם הסיכוי למחלה נפשית קשה שתופיע בגיל זה הינו נדיר למדי.
הצעתי הלבבית כי הילד ימשיך בביקורת של פסיכיאטר ילדים ונוער שאת סומכת עליו.
כמו בעבר גם היום רצוי שאיש מקצוע ישוחח עימו. יש עוד כמה אפשרויות פחות קיצוניות, כמו למשל תופעות חרדה , או כפייתיות.
ראוי לבחון זאת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך- עוד שאלה
אנא עזרו לי!17/11/2009הילד אכן נוטה להילחץ מדברים של מה בכך ובזאת דומה לצערי לי. הוא מתאר לי בפרוטרוט כל חויה גופנית ורגשית שעוברת עליו, כך שיכול להיות שיש מצדו מודעות יתר לדברים שאחרים לא מתייחסים אליהם.
הלחץ נובע מכך שיש לי גם ילד אוטיסט בבית ואני מפחדת שאני אאבד גם את הבן הבריא. האם סטרס שנגרם מהצקות ילדים וכן השפעת הריטלין שניסינו לתת לא מסכנים אותו לעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל17/11/2009סכנות העתיד הם מצלקת נפשית למצוקתו האישית ולא מהריטלין -באם הוא ניתן מצורך ממשי.
להבני יש פן משפחתי להתחבטות שלך, כמו גם היבטים רגשים של תמונת ראי של האם לבנה.
רצוי במקרים אילו להעזר בהדרכת הורים או בטיפול משפחתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעצרי ותקחי אויר
רספוטין19/11/2009ברצוני לציין את הערכתי לטובה לתגובתו של הדר',הפתיע אותי,בניגוד לדעה הרווחת הוא לא מיהר לצייג את הילד.כל הכבוד.
ראשית לדעתי כשאת פונה לייעוץ אל תתייגי את הילד,אל תשתמשי באבחנות קודמות,תספרי מה הילד מרגיש ומה הוא חושב מבלי להשתמש במונחים תתפלאי עד כמה התשובות יהיו שונות ומפתיעות.
שנית יש צורך שמשיהו יתחקר את הילד תוך הכרות עם עולם הדימויים שלו,אולי הקולות הם בעצם מחשבות רק שהילד מכנה אותם קולות?יש לתחקר את הילד באופן רגיש ומקצועי.
לפעמים מחוסר הבנה ודאגת יתר הורים נוטים לאבחן את הילד בעצמם,ישנם אלף ואחת סיבות למה ילד מתכוון ואולי עובר עליו משהו שונה אך הורים נוטיןם באופן גרוף לפנות מייד להגדרות הפסיכיאטריות וזו טעות מסוכנת.
אבחון ילד בשלב כה מוקדם בחייו מהווה נקודת מפנה שתהייה המשמעותית ביותר בחייו ויש לנקוט משנה זהירות בהחלטה זו שכן מאותו רגע הילד מסווג לחברה סוג ב',מושפלת,נרמסת וחסרת זכויות.
הדבקת לו אות קין תרתי משמה.
מעבר לכך עם האבחון הילד יחל ליטול תרופות פסיכיאטריות המוציאות מהדעת לי כבוגר ואני אפילו לא רוצה לחשוב על ילד שלא יודע להסביר מה עובר עליו סובל מתופעות לוואי, דינו אחד,סבל לשארית חייו.
אל תמהרו לאבחן,לא לרוץ לתייג
זה הילד שלכם,תשקיעו עליו עבודת מחקר רצינית ותלמדו בעצמכם את כל המרכיבים של המונח פסיכיאטריה.
כל טוב
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערת שוליים חשובה.
ד``ר אליהו סמואל20/11/2009
יש לדעת,
אמנם הפסיכיאטריה הכניסה הגדרות רפואיות למצבים התנהגותיים כניסיון מדעי לקטלג את ההתנהגות האנושית.
אולם רופא העוסק בתחום אינו מחויב לכך. פסיכיאטר הינו קודם כל רופא פסיכולוג, ולא טכנאי הגדרות ותרופות.
יש לדעת להשמש בכלים אילו ויש לדעת מתי לזנוח אותם.
לדעתי, רצוי כי ההורה יתעמק ככל האפשר בעולמו הרגשי ולמרקם התיחסותו של ילדם ולקשר איתו, וכמה שפחות להיבט הרפואי טכני של ההגדרות המקצועיות שנזרקות לחלל העולם על ידי אנשי מקצוע, וכך ייטב.
אין בכך אמירה להתרחק ממציצנות על עבודת איש המקצוע אלא להתרחק ככל האפשר מהסתכלות טכנית, שאינה אישית על הילד.
הרי הילד אינו תוית ב-DSM או אוסף כימיקלים שחברת התרופות מנהלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכשת לך מעריץ,חבל שאתה מטפל בצעירים
רספוטין20/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מטפל גם במבוגרים בשיחות
ד``ר אליהו סמואל21/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)