סכיזופרניה - מחלה קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה - מחלה קשה
    שני
    22/11/2009

אני כותבת כאן מתוך כאב חזק, כאב של אם שבנה חלה במחלה הארורה הזאת.
    בשורה התחתונה, המחלה הזאת "מכרסמת" את המח, עם כל מה שמשתמע מכך.

האם אתם מכירים בארץ פסיכיאטר בעל ניסיון רב שאפשר להעזר בו?
    או - שאין מה לעשות, צריך להמשיך לנסות את התרופות בתקווה שאולי תימצא התרופה שתקל עליו, על ריפוי מוחלט, הפסקתי להאמין, ואני ממש מיואשת וכואבת כאחד.

מה עוד ניתן לעשות מלבד תרופות ופסיכותרפיה שכרגע אינה בדיוק העיתוי המתאים עבורו, אולי יש לכם הרופאים או גם לגולשים רעיון או עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה - מחלה קשה

הוספת תגובה

• סל שיקום וסכיזופרניה

ד``ר אליהו סמואל
    29/11/2009

לניקול שלום,

ליבי ליבי עם כאבך, אכן מחלה קשה.

יש לדעת כי יש צד נוסף לתרופות , והיא עבודת השיקום.
    שיקום טוב יכול להפחית מינון תרופתי ולתת איכות חיים טובה יותר.

אני בטוח שהרופא המטפל - הפסיכיאטר הציע לכם סל שיקום.
    כמובן שקיימת עמותת הורים התומכת. ומועדון אנוש, שהם חלק חשוב בטיפול ובאיכות החיים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לניקול

נטעלי
    02/12/2009

ניקול היקרה!
    אחי חולה במחלה הארורה...
    הוא מתנהג בצורה מזעזעת כלפי הוריי, מקלל, יורק, זורק דברים, והיום אף שפך על אימי מיץ ענבים...
    האם גם בנך מתנהג כך?
    האם אפשר לאשפזו בכוח אחרי גיל 18? אימי טוענת שלא אך חוששני שהיא מסרבת משום שהוא בנה ואני דואגת לה...
    אשמח לשמוע כיצד את מתמודדת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטעלי

אלעד
    08/12/2009

לפני שאת רצה לאשפז את אחיך בכח, תשמעי ותלמדי קצת איך מתיחסים לבני אדם בבתי החולים הפסיכיאטרים בארץ .

אני קיבלתי בנס ציונה טראומה שלא אשכח בחיים מהצוות שם, שהתיחס אלי בבריונות ובמפלצתיות ובאלימות פיזית שלא נתקלתי בה בשום מקום אחר (ואני לא סכיזופרני כך שאני לא מדמיין כלום, אם זה מה שנדמה לך) .
    אלמלא היה לי עורך דין טוב יתכן האלימות היתה נמשכת עוד זמן רב

אני לא חושב שצריך לאשפז אדם בשום מצב ללא צו של בית משפט, וכשהיוזמה הזאת באה מהמשפחה :

אז או שזה נובע משנאה של המשפחה אל אותו אדם ורצון לשסות בו את המערכת ולגמור לו את החיים.

או שלמשפחה אין מודעות איך מתיחסים לאנשים במחלקה סגורה למבוגרים בנס ציונה ובמקומות דומים, ואין להם מושג מה הם מעוללים לו.

אני מקווה שאת זוממת לאשפז אותו מתוך תמימות ולא מתוך נקמנות.

בקרוב אתחיל לימודי משפטים בתקווה להילחם במערכת שמתעללת ומתעמרת באנשים חסרי ישע ולעשות דין עם העבריינים והפושעים שעובדים בה על תקן רופאים ואחים . אלה שמרגישים שמותר להם לעשות הכל כי יש סודיות רפואית ,אסור להכניס מצלמות, ואחרי שעות הביקור אפשר תמיד לספר שהחולה מדמיין שהתעללו בו כי הוא במצב פסיכוטי פעיל .
    את האנשים האלה צריך להעמיד לדין ולשלוח לכלא. ואני רואה בזה יעוד ומשימה לחיים - זה השיקום האמיתי שלי.

תחשבי 800 פעם לפני שאת מכניסה את אחיך לסרט הבלהות הפסיכיאטרי של נס ציונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז בנס ציונה

שני
    13/12/2009

לאיזה מחלקה סגורה בנס ציונה אתה מתכוון?
    של ילדים
    של נוער או של המבוגרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוץ מתרופות יש שיקום

ד``ר אליהו סמואל
    14/12/2009

לניקול

אין תרופות פלא, יש מספר תרופות אותם מנסים לפי כללים מושכלים.

ההתקדמות המירבית תלויה במדדים שונים: סוג הסכיזופרניה, מידת תכיפות ההתפרצויות, הירידה בתפקוד לאחר חלוף התפרצות אירוע פסיכוטי, רמת אינטליגנציה, תפקוד משפחתי כולל תקשורת וקבלתו של החולה בחיק המשפחה, ויש עוד כמה פרמטרים.

יש חשיבות רבה לגישה ולאינטנסיביות השיקום.

כפי שאת רואה לתרופות חשיבות רבה אבל ישנם גורמים נוספים המשפיעים על התגובה.
    ולכן יש לחפש איש מקצוע המתמחה בשיקום פסיכיאטרי.

אין אנו ממליצים על שמות מסיבות מובנות. אולם בכל מרכז גדול לטיפול בסכיזופרניה יש אנשים המתמחים ויש להם ניסיון רב בטיפול במחלה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו