ילד בן 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6
    אמא
    28/12/2009

שלום רב,
    אני אמא לילד מקסים בכיתה א', ADD מאז ומתמיד.
    המורה מדווחת על ילד אינטלגנטי מאוד בעל יכולות מילוליות גבוהות במיוחד עם קשיים בהתארגנות ובכתיבה, עם זאת התקדמותו בלימודים משביעה רצון בכל המקצועות.
    בחודשיים האחרונים שמנו לב לתופעה שהולכת ומחמירה לאחרונה. הוא מריח כל דבר.כל הזמן, כל דבר שהוא נוגע בו הוא מריח, "אני אוהב להריח כל מיני ריחות"הוא אומר.
    יש יותר התפרצויות זעם שמתלקחות מהר ונרגעות מהר,אבל יש בו גם המון שמחה ועינין רב בחברה .

רציתי לשמוע אם יש צורך לפנות לרופא פסיכאטרי לדעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

• ילד שמריח התפרצויות זעם והפרעת קשב

ד``ר אליהו סמואל
    28/12/2009

לאימא שלום,

שאלתך מטרידה אותי במעט, ומדוע בעצם שלא תפני.....
    אני מניח שהחדירות המטילות אימה של קבוצת הסנט ולוגיות ( כדאי שתביני את המיניעית המופרכים והמורים של כת דתית זאת) גוררת היסוס לפנות לאיש מקצוע פסיכיאטרי.

הפסיכיאטר הוא רופא בכל המובנים כמו שכירורג הוא רופא או רופא ילדים, וכאשר נזקקים לרופא פונים אליו ללא היסוס. לפסיכיאטר גם השכלה מעמיקה בפסיכולוגיה. הפסיכולוגיה הקלינית פותחה במשך כשבעים שנה משנת 1900 עד בערך 1970-80 בעיקר על ידי רופאים פסיכיאטרים. כלומר באם בדעתך להבין את התנהגות בנך על ידי שילוב ידע פסיכולוגי ורפואי זאת הכתובת הכי מתאימה.

יש הרואים בפסיכיאטר כתובת רק למתן תרופות, אולם זאת טעות איומה ומחטיאה. אכן מצבים קשים שפסיכולוגים לא יכולים להתמודד איתם מגיעים לפסיכיאטר והם נזקקים גם לתרופות אולם אין להסיק כלל כי כל מיקרה המגיע לפסיכיאטר אכן יקבל מיד תרופות.

אני מניח כי לבנך יכולה להיות שילוב הפרעה התפתחותית ואולי הפרעה כפייתית ואולי אחרת אולם קודם יש לבצע הערכה. לפי ההערכה יומלץ גם הטיפול. בהמלצות יהיו אלטרנטיבות שונות וזכותך גם להחליט מה את מעדיפה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לערבב?

רספוטין
    29/12/2009

מה הקשר לסינטולוגיה ולשאלתה?
    הסיינטולוגיה נלחמת בפסיכיאטריה בגלל נגעים שאינך נגוע בהם לכן גם אינך יכול להבין את מניעיה.
    אני מבקש לא להחפיש את הסיינטולוגיה אחרת אתה מתשתמש בדיוק באותם דרכים שהם פועלים.

בקשר לתוכן ההודעה אני אספר לך מקרה.
    טופלתי במשך שנים ע"י פסיכיאטר שגם איבחן אותי בראשית ההכרות שלי עם המערכת הפסיכיאטרית,
    חשבתי שיש בו גם יכולות או כמו שציינת הכשרה של פסיכולוג.
    באותם ימים עבדתי במקום עבודה עם בוס מתייהר ומשפיל וחשתי מצוקה וסבל רבים.פניתי לאותו רופא וביקשתי ממנו עצה כיצד עלי לנהוג ומה לעשות בכדי לשקם את בטחוני העצמי הרמוס ע"י אותו בוס,אתה יודע מה הוא ענה לי?
    "אין לי כדור לבטחון עצמי" מבלי לתת לי מענה לבעיה.
    אם אתה רוצה לדעת מניין באים ההגדרות שפסיכיאטרים טובים לכדורים בלבד,הנה לך התשובה.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו