מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבן שלי סובל מ smd הייתי ?ברורי הדר01/01/2010
רוצה בבקשה לדעת מזה בדיוק כי לא אבנתי ממש מזה ואים זה יעבור לבן שלי הוא בן 6 אובחן לפני בעיות קשב וריכוז והגענו לזה smd תעזרו לי להבין מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה SMD והקשר ל- ADHD
ד``ר אליהו סמואל01/01/2010לברורי הדר שלום
חשוב לדעת שלאנשי מקצוע שני סוגי מסמכי אבחון והערכה.. האחד נכתב בלשון בני אדם והשני בשפת אנשי מקצוע. תחום זה עומעם לאחרונה עקב הנגישותל מקורות מידע אינטרנטיים.
ראוי שמסמך שמוגש להורים גם יוסבר על ידי איש המקצוע, ואני בטוח שכך זה נעשה.
אני מניח שמדובר בהפרעה המזוהה כ- SEVER MOOD DYSREGULATION
ובעברית הפרעת וויסות מצב רוח קשה. ( יש עוד פירוש לראשי התיבות שאת מציגה אולם לדעתי לא התכוונו אליהם, SEASONAL MOOD DISORDER).
מדובר בהגדרה אבחונית חדשה יחסית הדנה במצבי רוח משתנים אשר יכולים לחקות הפרעת קשב וריכוז ולהשתלב עם הפרעת הקשב והריכוז. בעבר היינו מדברים על הפרעה דוקוטבית (מניה דפרסיה) האבחנה באה לזהות מצבים קרובים בגיל הילדות הצעירה . יש לזה קריטריונים והמלצות אחרות מהפרעת קשב וריכוז.
הקישי באינטרנט ערך זה......
יש לזכור כמה דברים:
1. אני מקווה שמאבחן גם הסביר לך בשפת בני אדם למה הוא מתכוון, אחרת יש לחזור ולחקור למה התכוון. הרי יש לך את כל הזכות ואף את החובה לדעת במה המדובר. וכיום לאחר שתקישי בגוגל תקבלי עשרות ויותר אתרים המוקדשים לנושא.
2. פסיכיאטריה הינה מקצוע מתפתח, ויותר מכך זה מקצוע שתקפותו אנושית- מדובר בהחלטות אנשי מקצוע עם פן חברתי ותרבותי של התקופה. כלומר האבחנות הינן מלאכתם של בני אנוש שמפתחים הגדרות שונות. וכל תקופה זוכה לעדנה אחרת.
יש לזכור כי למלאכת האבחנות סוציולוגיה מעניינת - ככל שהאבחנה זוכה להתפשטות באמצעי התקשורת וההמונים כך אנשי המקצוע ימלטו לערי מקלט אזוטרייים ויפתחו אבחנות חדשות שטרם הגיעו לציבור . היום אבחנת קשב וריכוז הפכה להיות מטבע עובר לסוחר
למרות שיש וריאציות רבות על נושא זה. כוונת אנשי המקצוע לעשות סדר ולהקטין את ההמוניות והפיכת הפסיכיאטריה למקצוע שמטפל בווריאציות של הפרעת קשב וריכוז.....תוך אבחון עדין והכרת נגזרות שונות של קבוצה ענקית זאת. הגישה האבחונית מקורה בתפיסות תיאוריתיות חדשות והתבוננות מעמיקה יותר..
3. משמעות האבחון אינה בעצם ההגדרה עצמה- מאחורי האבחון יש גם אמירה טיפולית.
והשאלה העקרונית שלך אמורה להיות כיום :
וכעת לאחר האבחנה הזאת יהיו השאלות : מה הטיפול שאתה מציע? מה עתיד ילדי? ובמה הטיפול הזה שונה מטיפול בהפרעת קשב וריכוז ? והתשובה חייבת להיות אישית וגזורה ממש לילדך ולא פרוטוקול של המלצות הרשום בספר.
הרי אין כוונתך להפוך את ילדך לעוד מספר בסדרה מחקרית סטטיסטית עלומה....האבחון הוא ראשית לכל הוא מנוף לטיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ברורי הדר03/01/2010הרופא נתן לילד לטיום והוא מטופל במרכז חרום כי לא כולתי כבר עליו ומטפל בו ד"ר לאופר מומחה פסיכיאטריה ילדים ונוער ומגיל קטן מטופל אצל ד,ר אירית אורין אני יודעת שהוא בידיים טובות רק שיגדל מקווה מאוד שיעבור אני מאוד דואגת לילד כול מה שעניתה לי נכון תודה אבל אני מאוד מפחדת מהליטיום וצריכה לעשות בדיקת דם לילד רמת ליטיום בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)