מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי באבחנהניבה05/01/2010
בני בן 151/2 טופל ב1/2 כדור רספרדל במשך 3 שנים. האבחנה היתה שהוא בצומת דרכים ואח"כ נאמר לי שיש לו סכיזופרניה זחלנית. אני לא השלמתי עם האבחנה, במיוחד כשראיתי שהבן שלי משתפר ולקח יותר אחריו ת ובגרות , לקחתי אותו לפסיאטרית פרטית ווהיא לאחר מספר מפגשים אמרה שאין לו סכיזופרניה אלא adhd ועליו לעבור סדרת בדיקות ואח"כ אם הכל בסדר שיתחיל לקחת קונצרטה.
יש לציין שאת הרספרדל הוא ביקש להפסיק כי הוא אמר שזה גורם לו להיות ישנוני. הוא הפסיק לקחת בהדרגתיות עפ"י הוראת הרופאה הקודמת.
אני דואגת , האם הכדור רספרדל שלקח גרם לו נזק בלתי הפיך, פגע בגדילה שלו, באישיות שלו וכו'. מלבד זאת איך קיים כזה פער בין אבחנות של רופאים. אני רואה שיש שוני בין רפואה פרטית לציבורית. אמא שעדיין מבולבלת ולא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא הייתי הולכת לדעה שניה.
כל העתיד שלו פתאום השתנה ויש תקווה.מהאתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמנם שינוי, ואולי רצף-בחינה מחודשת
ד``ר אליהו סמואל10/01/2010לניבה שלום
השגותיך מובנות וגם הגיוניות אולם יש לזכור כמה דברים.
1. המינון ומשך הזמן שהילד קיבל את הטיפול אינם מסוכנים במידה שאת חוששת. מקובל בקרב הרופאים להזהיר את ההורים לגבי תופעות לוואי לגבי התרופה. וזה חלק מהותי של הפרקטיקה. אחרת יש אף עילא לתביעה משפטית.
לפי הידוע לי אין במינון ובמשך הזמן כדי לגרום לנזק , המוכר לפחות בספרות מניסיון האחרים.
2. המינון שהילד קיבל יעיל במשהו גם להפרעת קשב וריכוז ויש המקבלים את הטיפול הנ"ל בהפרעות קשב וריכוז.
3. אני שמח על ההרגעה שקיבלת מהרופאה החדשה הפרטית. אולם יש לדעת כי תמיד הרופא השני יותר טוב בכל מקרה כי הוא ניזון על ניסיונו ומהלך המחלה ברבות השנים. הרופא הראשון מגיע לקרקע בתולה והוא מגשש בערפל. ואכן נאמר לך שזאת פרשת דרכים.
4. האמת האמיתית יותר תלמד ברבות השנים כאשר הכול יהיה מאחוריו. ואז ההערכה תהיה יותר מובהקת.
5. אין להצטער אני חושש כי גם הרופאה הפרטית הייתה נוהגת כמו הרופא הראשוני. אולם חבל שהרופאה לא הרגיעה אותך והבהירה כי יש רצף מסוים באבחון ואין הכול בבחינת שחור לבן.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוס לצבא
ניבה11/01/2010תודה על התשובה המפורטת .
רציתי לשאול האם תהיה לבני בעיה בגיוס לצהל ? עם כל העבר שלו, והבעיה שעדיין יש לו.(adhd )+ ילדותיות מסוימת שהולכת ומשתפרת עם הזמן. הוא ילד עם נשמה טובה, כמעט ואין לו בעיות התנהגות רציניות או אלימות.חייכן וחביב.אוהב טיולים בשטח של של"ח.היה בקורס מש"צים .מה צריך לומר להם? האם יש מצב שיגייסו אותו וישבצו אותו במקום עם רגישות לאנשים ללא לחץ רציני. יש לציין שבני לומד 5 יחידות ערבית והוא כבר מביע את רצונו להתגייס לחיל מודיעין. אני לא אומרת לו דבר. פוחדת להשלות אותו.תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוס לצה"ל
ד``ר אליהו סמואל11/01/2010לניבה
המחשבה שלפסיכיאטרים השפעה על הצבא אינה מדויקת.
לצבא כלים שונים להערכה, מתן ריספרדל במינון נמוך בשלב כל שהוא בחיים אינו עילא למניעת גיוס לצה"ל. הצבא מודאג בעיקר מחיילים שאינם מטופלים.
יש להתיחס למקרה גופו ולהתיחס למצבו העדכני ביעוץ עם המטפל המוסמך שמכיר אותו.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)