בן 12.5 עם סף תסכול מ א ד נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 12.5 עם סף תסכול מ א ד נמוך
    גפן.
    24/01/2010

שלום רב,

בני בן ה-12.5 סובל מהפרעת קשב וריכוז, מטופל בריטלין sr אבל לא זאת הבעיה.

הבעיה האמיתית שלו היא ההתמודדות עם הילדים בכיתה, סף התיסכול שלו נמוך מאוד בעיקר מהפסדים במשחקי חברה (משחקי כדור וכו') , הוא ילדותי ובוכה מכל דבר .
    לפני שנה טופל בסדנא קבוצתית שמעביר פסיכולוג קליני, חוץ מהעלות המאד גבוהה לבני היקר לצערי זה לא עזר.
    מה עוד אני יכולה לעשות כאשר הילד מסרב ללכת לשיחות של אחד על אחד עם פסיכולוג.

בכיתות הנמוכות הדבר לא הורגש והילד היה מאוד אהוב וחברותי ואפילו תלמיד בין המצטיינים של הכיתה.

בשנת הלימודים הקרובה הוא אמור לעלות לחטיבת הביניים ושם זאת לא חממה כמו בביה"ס היסודי

לאן כל זה נעלם?...........
    עצתכם בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דוגמה מצוינת לצורך בטיפול בגיל צעיר

ד``ר אליהו סמואל
    24/01/2010

לאמא שלום,

אני מכריז בתשובות רבות כי הטיפול הריטלין אינו מספיק ויש לעבוד גם על המרכיב הרגשי.
    יש להניח שהטיפול הקבוצתי היה רעיון טוב אולם לא מספק.
    בגיל זה יש קושי בגיוס הילד לטיפול....וזאת בעיה.

יש להתיעץ עם גורמי היעוץ והפסיכולוגיה של בית הספר. אפשר גם עם אנש מקצוע שמחוץ לבית הספר. יש לדעת שאחר גיל ההתבגרות מתרחשת התמתנות בהתנהגות אולם מתהווה צלקת כל שהיא. כדי להקטין את הצלקת רצוי לבחון קווי טיפול. יש גם גישה של הדרכת הורים להכוונת הילד כאשר הילד אינו חפץ בטיפול.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גפן.
    26/01/2010

זאת אומרת שאני יכולה להיות רגועה שלא פיספסתי את הרכבת ושגם בגיל ההתבגרות אפשר להתחיל לטפל.

כי הייסורים שלו הוא גם שלי (ואולי כאמא אף יותר)

תודה על עצתך, כבר התחלתי בגיוס פסיכולוגית לכל המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן זאת דעתי

ד``ר אליהו סמואל
    26/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת ו ד ה

גפן
    27/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו