שיפור מצב רוח לא לדיכאוניים אפשרי ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור מצב רוח לא לדיכאוניים אפשרי ?
    אופיר
    26/02/2010

שלום רב!
    לפני שאגש לייעוץ מעמיק עם פסיכיאטר הייתי שמח לדעת אם בכלל קיים כדור שעושה את מה שהייתי רוצה שיעשה.
    אני סטודנט בן 26 שנמצא תחת לא מעט לחצים ומטלות, אם כי לא בשונה מהרבה אחרים.
    אני נוטל ריטלין כמעט מדי יום וזאת כדי להצליח להתמודד עם עומס הלימודים.
    הריטלין עוזר לי אך לא עקב השיפור בריכוז אלא בגלל מצב הרוח שמשתפר בעקבותיו.
    בפרק הזמן הקצר מרגע מתחיל הריטלין להשפיע אני חש נפלא ואני מרגיש מוכן לעשות כל מטלה שביומיום לא נחשבת לנעימה במיוחד, בין השאר ללמוד.
    ברגעים אלה אני מרגיש כמה שהחיים טובים, שכל יום הוא ברכה ושכך הייתי רוצה לחוש בכל זמן נתון.
    הבעיה היא שההשפעה הנעימה של הריטלין חולפת לאחר שעה-שעתיים בלבד.
    השאלה שלי היא האם קיים כדור שעושה מצב רוח טוב לאורך כל היום גם לאנשים לא דיכאוניים במיוחד שסתם רוצים להעביר תקופה לא נעימה בכיף.
    למיטב הבנתי פרוזק פועל רק על דיכאוניים אמיתיים ולא הייתי מגדיר את עצמי דיכאוני במיוחד, אם כי אפשר לומר שאני דיי אדיש לחיים ולמתרחש סביבי.
    אם כן, מה כן יכול להתאים לי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פסיכיאטר אינו בנקט לתרופות

ד``ר אליהו סמואל
    26/02/2010

לאופיר שלום

לצערי הצגת שאלתך מעמידה דעות קדומות לגבי מקצוע הפסיכיאטריה.....

ואבאר, עת ההערכה המקצועית אין עומדת לפני הפסיכיאטר שיקול דעת האם תרופה זאת או אחרת תתאים לך ובזה יסתיים תפקידו . (אולי זה יקרה בעידן עתידי המתואר בספרי מדע בדיוני).

פסיכיאטר הוא קודם כל פסיכולוג לכל דבר. רק שיש לו ידע גם ברפואה.
    לידיעתך הפסיכולוגיה הקלינית מיוסדת על מחקרים ותפיסות עולם שהגו רופאים פסיכיאטרים במהלך כשישים שנה. הטיפול הפסיכולוגי כונן על ידי רופאים.
    עת תיבדק על ידי הפסיכיאטר הוא אמור לבחון האם קשייך חריפים או כרוניים ומידת הסבל שלך. וכמובן יבחן מה יעזור לך, על ההיבטים השונים . וגם באם יחליט על טיפול בתרופות תהיה חובה לשילוב עם שיחות. כמובן שיש פסיכיאטרים שיש להם יותר נטייה לתרופות ואחרים יותר לשיחות, וכמובן זאת נטייה שהיא נחלת כל איש מקצוע עצמאי ולא בהכרח רק אצל פסיכיאטרים.
    החרוז המוצלח פסיכיאטר- פסיכי ופסיכולוג טיפול פסיכולוגי הוא פיקציה משוללת כל יסוד..

יש הטעיה באמירה "שיחות פסיכולוגיות" אז המדובר שרק פסיכולוג יכול זאת. את השיחות אפשר לבצע אצל פסיכיאטר עם הכשרה מתאימה או אצל עובד סוציאלי מתאים. וכמובן אצל פסיכולוג קליני.

היה חשוב לי להבהיר זאת. כי גישתך המתלבטת :" לפני שאגש לייעוץ מעמיק עם פסיכיאטר הייתי שמח לדעת אם בכלל קיים כדור שעושה את מה שהייתי רוצה שיעשה". טועה ומטעה. והועיל ואתה נוטל ריטלין עצתי הכנה כי תפנה בכל מקרה לפסיכיאטר מבוגרים או ילדים ונוער לצורך בדיקה אינטגרטיבית והמלצות מתאימות.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו