מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריספרדל ורטליןאבני מיכל26/02/2010
בני בן 7 וחצי בגן חינוך מיוחד סובל מ- ADHD שמלוווה בבעיות התנהגות קשות.
במהלך כשנה לוקח ריספרדל כל יום עד לפני שבוע.
ובנוסף, במהלך שבועיים האחרונים אני מוסיפה לו רטלין LA 20 מ"ג.
מידי יום כאשר פגה התרופה הבן שלי מתחיל ברצף של הצקות בלתי נסבלות ואלימות קשה עד שהוא יכול להרוג בן אדם שנמצא לידו עם התפרצויות הזעם שלו אין לא שליטה והוא מאוד חזק.
אני לא יודעת מה לעשות - בנתיים הפסקתי לו את הטיפול גם ברטלין וגם בריספרדל.
הומלץ דרך הגן לקחת אותו למיון פסיכיאטרי לאשפוז בנס ציונה.
מה ההשלכות שיכולות להיות בדרך.
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל ורטלין
משה16/03/2015בחור בגיל 18+ לוקח 2 מ"ג ריספרדל בלילה וביום 10 מ"ג רטלין.
האים זה שילוב בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל ורטלין - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/03/2015לאבני מיכל שלום
אשפוז במחלקה סגורה זה צעד קיצוני מאוד.
לא ברור לי מה דעת הפסיכיאטר המטפל בכם. יש אפשרות גם לחוות דעת שניה.
יש לדעת שבגיל זה אין טיפול בגיל זה הצעיר כטיפול בתרופות הוא מחייב גם שילוב גישות נוספות. כולל גם מסגרת חינוכית מותאמת.
אשפוז פסיכיאטרי בגיל זה הוא צעד קיצוני במיוחד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל ורטלין - תגובה
יש לדעת שבגיל זה אין טיפול בגיל זה הצעיר כטיפול בתרופות הוא מחייב גם שילוב גישות נוספות. כולל גם מסגרת חינוכית מותאמת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל ורטלין - תגובה
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה לחדר מיון פסיכיאטרי. אין פחד
ד``ר אליהו סמואל28/02/2010לגב אבני מיכל שלום.
תודה על שאלתך. ואינך הראשונה לשלוף את הקרנים המאימות של הפסיכיאטרים....
לצערי אנשים פונים למנתחי מוח , לגנטיקאים , לנוירולוגים ורופאים אחרים ביתר קלות למרות שהבשורות שיוצאות משם הן הרבה יותר מטרידות וקשות, גם ביחס לעתיד השירות הצבאי או כל עיסוק אחר,הפנייה ברורה כי איך אפשר בלי? יש לדעת שגם טיפול של פסיכיאטר הוא לפעמים צוו השעה שלא ניתן לדחותו או לעכבו כי דחיה פירושה החמרה. לרוב, מצבים פסיכיאטרים בראשיתם קלים והינם הפיכים ואני מקווה שכך המצב של ילדך.
עניתי על כך בעבר ואחזור.
1. אין כל דיווח בפניה לחדר מיון או פסיכיאטר כל שהוא לגורם במשרד הבריאות המבצע רישום.
2. אין דיווח לצבא בכלל.
3. קיים דיווח לפי חוק רק כאשר מתרחש אישפוז מעל לשבוע במחלקה סגורה אולם ניתן לבטלו בפנייה ישירה ומוצדקת למשרד הבריאות.
4. פניה לפסיכיאטר כל שהוא כולל מיון , היא כמו הליכה לבנק- אנשים יודעים שהולכים לשם, אולם אף גורם לא יודע למעשה מה קורה בחשבון או בפגישה. פרט לגורם אחד והוא גורמי ביטחון שדה- (המוסד) ולרוב ההתענינות אצלם גוברת כאשר יש צורך לבצע תחקיר ביטחוני לעניין שיבוץ ביחידה סודית במיוחד. וגם אז לא תמיד מגיעים לרישומים האילו.
המידע העומד בפני גורמי הצבא בגיוס הוא: המסגרת הלימודית בה למד הילד. וכן, מכתב עבר רפואי שרופא המשפחה רושם. וכמובן גורמים שנער מדווח.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)