שאלה על ילד בן 10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על ילד בן 10
    רויטל
    01/03/2010

שלום , השאלה שלי לגבי בני בן ה-10. ב3 שבועות האחרונים הילד שלי מספר לי או לבעלי כל מיני דברים שעושה או חושב הוא טוען שחייב לספר לי אם לא יספר זה יטריד אותו עד שיספר.
    לדוגמא אם הפיל משהוא,או אם חושב על משהוא מספר לי. גם אם אין לזה שום משמעות. יש לציין שלא מספר לי כל דבר ולא מתנהג כך עם חברים או מישהוא אחר מבני המשפחה.כשאני שואלת אותו מה יקרה אם לא תספר הוא מבין שלא יקרה משהוא אך מציין שהוא לא רגוע עד שמספר לי.
    פרט לכך מתנהג כרגיל ועושה את כל הפעילות שלו כרגיל.כשהוא לידי הוא כל הזמן מספר ומדווח לי
    דברים ,אך כשלא לידי( כמו בביהס) הוא לא מתקשר לדווח לי וזה גם לא ניראה לי שזה מפריע לו.
    יש לציין שבאופי שלו הוא ילד דאגן לפעמים אף חרד ,חכם ,חברותי ואחראי ומאוד פתוח אלי ומרגיש
    שיכול לשתף אותי בכל דבר אך בתקופה האחרונה זה כבר מוגזם.... אני מסבירה לו שיש דברים שלא חייב לשתף אותי והם יכולים להיות חוויות שלו בלבד. אך הוא לא משתכנע.
    מה עלי לעשות ?איך להתנהג איתו? האם זה נורמלי?האם לטפל בזה?האם להתעלם?

תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ילד בן 10

הוספת תגובה

• יתכן ומדובר בהפרעה אובססיבית כפיתית

ד``ר אליהו סמואל
    01/03/2010

לרויטל שלום

קיימות כל מיני פרשנויות למעשי בנך. כמו : מניע חרדתי? מצב לאחר טראומה? מצב כפייתי?
    איני רוצה לפרשם בשלט רחוק, אולם ניכר שהוא חרד, ובמידה מסוימת איבד בחלק מהזמן את בגרותו ועצמאותו.
    תפקודו שמור והדבר חשוב ונאה, כלומר מדובר בהפרעה, באם נקרא לתופעה בשם זה, קלה יחסית. אולם ראוי להבין את המניעים לפני שהמצב יחמיר. (כמובן יתכן שהוא גם יעלם לבד ללא התערבות)
    ולכן היה רצוי לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה והמלצות.

הדרך שאת מגיבה נאותה לטעמי, וחשוב כי תגידי לו כאשר תלכו להערכה, כי רצונכם לדעת איך לעזור לו יותר, ואני בטוח שיסכים לכך.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו