חשיבה חזותית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיבה חזותית

רק לאחרונה התוועדתי לרמת החזותיות שבחשיבה שלי.
    כאשר אני שומע שם מוכר אני מדמיין באופן לא רצוני כמעט את דיוקנו של הנ"ל.
    כאשר אני מנסה להזכר בפרט מסוים אני נעזר בגמיון חזותי.
    כאשר אני קורא ספר אני מוצא את עצמי שוקע בדמיון חזותי של העלילה.
    כאשר אני מחשב בעייה מתמטית ולו הפשוטה ביותר איני מסוגל להתרכז בה באם לא 'אעבד' אותה בצורה חזותית,כאשר אני מתרכז במוסיקה,בקיצור בכל פעולת ריכוז מאומץ.
    עלי לציין שמעולם (ככל הידוע לי) לא נטיתי לבלבל בין הדמיון למציאות,ואני אדם לחוץ במעט.
    האם מצב שבו אני יכול להגיע (במיוחד כאשר אני עוסק בחשיבה מאומצת,כגון קורסים במתמטיקה) ל 10 שעות ביום שבהן אני מפעיל את דמיוני (אולי אני חוזר על עצמי אך אציין שוב שמכל חמשת החושים , דימוי חוש הראייה מרכיב את הרוב המוחלט של דימויי) עלול להפוך אותי לסכיזופרן או כל סוג של פסיכוטי? האם יש חשש ? או שזוהי דרכו התקינה של המוח?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיבה חזותית

הוספת תגובה

• דמיון חזותי

ד``ר אבי שפירא
    04/04/2010

לא לדאוג זה לא נראה לי בעיה פסכיאטרית אם כי חשוב בכל זאת להיפגש עם רופא המשפחה והוא ידע אם כדאי לפנות גם ליעוץ פסכיאטרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נורמלי?

אך האם זו צורת חשיבה שכיחה\אפשרית אצל אדם בריא נפשית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט

ד``ר אבי שפירא
    04/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו