קשב ותרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב ותרופות
    אמא מודאגת
    12/04/2010

שלום לכן, אשמח אם תעזרו לי להגיע להחלטה.
    בני לומד בכיתה א' הוא בן 6 וחצי.
    ילד מקסים בעל תודעה סביבתית ועצמית גבוה. יפה, נבון, חברותי ואהוב.
    התגלו אצל בני כבר בחודש הראשון בכיתה קשיים בהרגלי הלמידה, קושי בהכנת שיעורי בית.
    מצאנו את עצמינו בתחילת השנה יושבים יחד שלוש שעות להכנת השיעורים. סיימנו את שיעורי הבית כשהילד חסר ריכוז לחלוטין, אני מותשת והזאטוט (אחיו הקטן בן השנתיים וחצי) מוחה בקול רפה ודורש את מנת תשומת הלב היומית שלו.

נשלחנו לבצע "מבחן טובה" ונתגלה שלבני יש הפרעת קשב ללא היפראקטיביות ADD.
    בבית הספר בוועדת השילוב נאמר לי שאין שום מסמך כביל שעימו יכולים לקבוע אם לילד מגיע שיעורי שילוב. ולכן בני יעבור "הערכה פסיכולוגית" בקרוב אצל הפסיכולוגית של בית הספר. למרות שלא הבנתי מדוע הצורך בכך, אישרתי זאת אך טרם זומן בני בנושא.
    עכשיו לשאלותי:
    1. לאן אני ממשיכה מכאן? אם ובמידה בני צריך ליטול רטלין; לפנות לפסיכולוג ילדים? הרי נוירולוג רק ירשום לי תרופה וזהו, ואת זה אני לא רוצה.
    2. אנחנו עומדים בפני רילוקיישן באוגוסט הקרוב, האם ישנם דברים שאני צריכה וכדאי לסיים כבר בארץ?
    בני ילמד בבית ספר פרטי אמריקאי. יקבל שיעורי שפה בקרוב עם מורה פרטית.

האם יש לכן טיפים לגבי המעבר ושינוי השפה לילד עם בעיית קשב?

תודה רבה
    האמא המודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשב ותרופות

הוספת תגובה

• ADD

ד``ר אבי שפירא
    13/04/2010

במקרה שלכם כדאי לפנות לפסכיאטר ילדים מומחה להפרעות קשב. הוא יוכל לתת מענה גם בתחום התרופתי אם צריך וגם בתחום הרגשי. במיוחד חשוב לקבל הדרכה מפסיכולוג או פסכיאטר לגבי המעבר לארץ חדשה , שפה חדשה. ההכנה חשובה ביותר וכמובן הטיפול כבר עתה לקראת המעבר. יש כמה חודשים והם חשובים גם אם צריך להתחיל בטיפול תרופתי.בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו