מתי מאשפזים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי מאשפזים?
    אני
    23/04/2010

יש לי שאלה בנוגע לאישפוז פסיכיאטרי..
    אני פוצעת את עצמי כבר כמה שנים (מכות, חתכים וכאלה), מכל מיני סיבות, לפעמים זה בגלל שאני לא אוהבת את איך שאני נראת או בשביל להירגע ולפעמים אני מרגישה כאילו אני חייבת. לפעמים אני גם מרעיבה את עצמי בכוונה כי אני אוהבת את ההרגשה של לא לאכולכי אני מרגישה כל הזמן הזה משהו לעומת פעמים אחרות שאני לא מרגישה כלום וזה גורם לי להרגיש טוב עם עצמי (הכי הרבה שלא אכלתי זה היה 24 שעות ואני לא מרעיבה את עצמי כל יום).
    לאחרונה אני מרגישה כאילו אני חייבת לפצוע את עצמי יותר גרוע מבעבר (מכות יותר חזקות או חתכים יותר עמוקים) בלי סיבה הגיונית רק כי אני מרגישה שאני חייבת..
    גם יש לי הלוצינציות שמיעה ראייה ופעם אחת הייתה לי גם מגע וגם יש לי הפרעת דפרסונליזציה כבר כמה זמן. הלכתחי לפסיכיאטרית ועובדת סוציאלית ושתיהן לא יודעות שאני פוצעת את עצמי ולא אוכלת לפעמים (שכשאני אומרת לא אוכלת זה רק לפעמים זה לא באובססיה) אבל הן כן יודעות על ההנלוצינציות וכל השאר והפסיכיאטרית נתנה לי מרשם של ריספרדל שעובד לתקפות זמן מסויימת אבל אז תמיד חוזר לי מצב רוח רע ואני שומעת קולות שוב ומרגישה ריקנית שוב ומעלים לי את המינון ב0.5.
    השאלה שלי היא אם הן ידעו על כל הדברים שהן כרגע לא יודעת יש סיכוי שיאשפזו אותי?
    במשך איזה תקופה מסויימת רציתי שיאשפזו אותי כי כבר הגעתי למצב של לחשוב על מוות והתאבדות הרבה ואף אחד לא ידע מזה וחשבתי שאם אני יגיד אולי יאשפזו אותי אבל אל היה לי אומץ להגיד . גם רציתי מנוחה מהבית כי הרגשתי שאני לא יכולה לחיות יותר בבית ולא היה שום מקום ללכת אז חשבתי על אשפוז.
    כרגע אני לא יודעת, אני לא בדיוק בדיכאון אבל אני לא מרגישה כלום ואדישה לכל דבר והכל נראה לי בלי טעם לכלום.
    תודה מראש על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי מאשפזים?

הוספת תגובה

• מאשפזים בהסכמה לרוב

ד``ר אליהו סמואל
    23/04/2010

ליעל

אם לא תספרי להם את האמת איך יעזרו לך? את לא מרמה אותם את מרמה את עצמך.....

אשפוז זה לא קללה או מאסר. מגיעים לאשפוז לצורך עזרה מרוכזת- אינטנסיבית.
    תאמיני לי שגם אשפוז במחלקה רגילה אפילו בפנימית או כירורגית אינה פיקניק. אבל כשצריך צריך. אין מה לעשות.
    אם תעייני בספרי ההסטוריה תגלי שאנשי -שם שתרמו תרומה מרכזית לעולם היו זקוקים לאשפוז במחלקה פסיכיאטרית.
    הפחד משגעון ואשפוז הוא טבעי אבל רובו הוא מיתוס שהחברה מייצרת, מחרדה המושלכת על השגעון. השגעון מפחיד גם אנשים שהם לכאורה בריאים.

אז כשצריך צריך ואין הנחות. הנחות יכולות להסתיים באסון.

רפואה שלמה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנת אותי נכון,

אני
    23/04/2010

אני לא פוחדת מאשפוז , במשך זמן כלשהו רציתי שאישפזו אותי כי רציתי הפסקה מהבית כי כבר לא יכלתי לסבול את זה שם ואל היה לי מקום ללכת אליו, היו כבר מחשבות על התאבדות והייתי מבולבלת וחשבתי שאשפוז הוא דבר שיכול לעזור.
    כרגע אני לא אובדנית ולא יודעת לגבי אשפוז, אין לי אומץ להעלות את הנושא בעצמי בפני הפסיכיאטרית (ניסיון שיכנוע לא לא יעבוד עליי שאני יגיד בעצמי לפסיכיאטרית) אז בגלל זה אני שואלת אם יש סוכוי שיאשפזו אותי עכשיו אם אני אגיד להם על חלק מהדברים שקורים לי כרגע. לא שואלת כי אני פוחדת מזה או משהו כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אשפוז תלוי

ד``ר אליהו סמואל
    23/04/2010

החלטתו של הפסיכיאטר זה שיקול דעתו.
    תמיד רצוי ואף חובה לספר לו את האמת.

כן, יתכן והוא יאשפז אותך , אבל יש לך את הזכות לסרב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו