מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה להכוונה מקצועית בנוגע לבתימ.פ.23/04/2010
שלום רב,
לפני מספר חודשים בתי (בת שבע וחצי) התחילה לדבר על פחדים בלתי פרופורציונאליים בעוצמתם למציאות. התחילו להופיע מחשבות טורדניות, הקאות פסיכוסומטיות בבקרים, הימנעות מלקבל החלטות. היא מתקשה לתת תשובות חד משמעיות ואם נותנת אז מיד מעלה ספקות ונכנסת לפאניקה, מתחרטת על מה שאמרה, גם כשמדובר בדברים ממש לא משמעותיים. בבית הספר היא מפחדת להכנס לשירותים כי לדבריה יש שם כל מיני מעופפים שמפחידים אותה. כבר שלוש פעמים ברך לה במכנסיים בגלל החוסר יכולת להשתמש בשירותים.
הכל התחיל בפתאומיות ובצורת התפרצות קיצונית. רצנו לפרופסור מתמחה בתחום, אובחנה כ - OCD, קיבלנו ריווטריל והמלצה לבחור בין 2 דרכים:תרופתית (פרוזאק, ציפרומיל) השנייה טיפול פסיכולוגי. בנוסף הייתה מחשבה לכיוון רספרדל. לאחר שקיבלה במשך שבוע ריווטריל והתאמנו (אני ובעלי) את עצמינו לצרכיה, הדברים נרגעו יחסית. אך עכשיו אני רואה בבירור שילדתי חיה בפחד מתמיד וסובלת ממחשבות שמטרידות אותה כל הזמן. היא בשום אופן לא רוצה ללכת לשיחות עם איש מקצוע בטענה ששיחות איתי עוזרות לה וקשה לה לדבר עם אנשים "שלא מכירים". אני עו"ס במקצועי, עובדת עם אוכלוסיות מיוחדות. הנושא לא זר לי, אך כשמדובר בבתי אני די חסרת אונים.
אודה לכם מאוד על הכוונה, המלצה על איש מקצוע שידע להתאים לה טיפול. ואם אפשר גם חוות דעתכם בנוגע לטיפול תרופתי ופסיכולוגי.
בתודה מראש
מ.פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה מסובך וקשה. אבל אפשר לעזור
ד``ר אליהו סמואל23/04/2010לאמא שלום.
תמיד כל טיפול תרופתי מחייב התערבות בשיחות ברמות שונות לפי המקרה.
ו
ביחס להמלצות. אנו אנשי מקצוע ולהמלצות כובד ראש רב. אין אנו בבחינת שופטים ומעצבי אכות מקצועית. ולכן אין אנו יכולים להמליץ מעל דפי הפורום, דברים אישיים.
באם תרצי תוכלי לפנות אלי דרך המייל האישי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיככואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)