מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד עם בעיות התנהגותא27/04/2010
לרופאים שלום
אני אמא לילד בן תשע וחצי שמקבל רטאלין 40 מ''ג la
מאוד מאוד קשה איתו בבקרים עד שהרטאלין מתחיל להשפיע ואחרי הצהריים
אני לא רוצה לבקש המשך טיפול תרופתי עד הערב מהסיבה שהוא לא אוכל ולא שותה עד שעות מאוחרות הוא מאוד רזה
הוא ילד חכם מחונן אין לו בעיות לימודיות אלא בעיות התנהגות.
החדר שלו הפוך לחלוטין אפילו מים בשרותים הוא לא מוריד אחרי עשיית צרכים
הוא גם לא טורח לסגור אחריו את הדלת בשרותים כשהוא נכנס וגם כשהוא מתקלח
הוא עדיין מרטיב בלילה
הוא מאוד חצוף ומצפצף עלי ועל אבא שלו יש לו אחים קטנים בני שנה הוא היה נוהג לטלטל אותם
או להחזיק אותם עליו בלי ידיים .פעם אחת הוא אפילו החזיק את התינוקת תוך כדי שהוא הופך אותה סבוב שלם
הוא עושה את כל הדברים האלה כדי להבהיל אותי ולהשיג תשומת לב
לפני מס' שבועות הוא נטל סכין גדולה וחדה לחתוך פרי מסויים וכשהוא יצא מהמטבח אני ישבתי על כסא הוא העביר לי את הסכין על הרגל בהיסח הדעת . המזל שלי היה שהסכין היתה הפוכה
שבוע שעבר הוא אמר לי אני מת מרעב משהו כזה לקח סכין והצמיד את הקצה שלו לצוואר
אמרתי לו שאני אאשפז אותו בבית חולים פסיכיאטרי הוא שאל למה עניתי לו כי אתה עושה מעשים שהם לא נורמלים. הוא החזיר את הסכין למקום.
אני אפילו לא יודעת אם הוא מבין בכלל מה זה בית חולים פסיכיאטרי
הוא לא לוקח שום אחריות על שום דבר כולם אשמים חוץ ממנו.
אני כבר מיואשת לחלוטין ממנו .מרוב יאוש אני כבר חושבת לפנות לרווחה ולשלוח אותו לפנימיה
כי אני ובעלי לא יודעים כיצד להתמודד איתו .
בזמן האחרון הוא הפסיק לעשות דברים שמסכנים את אחים שלו ואף מגלה אחריות ודאגה אליהם
הוא נמשך לאש ומשחק בגפרורים למרות שהזהרנו אותו הרבה פעמים
גם אם אעיר לו אלף פעם הוא ימשיך לחזור על אותם מעשים לזרוק מגבות ברצפה אי פתיחת מים בשרותים וכו'
הוא מצליח בלימודים למרות שהוא לא מכין כמעט אף פעם שיעורי בית ובקושי לומד למבחנים אין לו שום ארגון וסדר
מה אני יכולה לעשות ? אני מאוד מיואשת והמצב הזה גורם לי לדכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה מורכבת עם תחלואה נילווית
ד``ר אבי שפירא01/05/2010בהחלט אני מבין מאד את הקושי להתמודד עם ילד עם קשיים כה מרובים. הטיפול חייב לכלול מעקב פסכיארי רציף לאיזון תרופתי יותר טוב , טיפול פסיכולוגי והדרכת הורים. האם אתם מקבלים את כל מרכיבי הטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)