פסיכאטר או פסיכולוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכאטר או פסיכולוג
    מעיין
    20/05/2010

אני בת 16 סבלתי לפני כשנה וחצי מדיכאון כבד שנמשך חצי שנה.אך בתקופה מסויימת התחלתי להתגבר עליו והצלחתי לצאת ממנו מכיוון שכמעט כל בעיותי נפתרו.
    אבל עכשיו כבר מתחילת שנה אני לא מצליחה להרדם אני כל הזמן עייפה וגם קמה מוקדם מדיי,
    יש לי כל הזמן מחשבות על מוות(אני לא רוצה למות).
    וזה מפריע לי מאוד בתפקוד במיוחדת העייפות. זה מן דיכאון כזה שחוזר שוב אבל אני לא יודעת מה הסיבה...
    הרופאה שלי קבעה לי תור לפסיכאטר והוא נתן לי מרשם של תרופה נגד דיכאון(פריזמה).
    אבל אני לא יודעת אם לקחת אותה או שפשוט צריך טיפול פסיכולוגי ויהיה יותר טוב כי הפעם זה דיכאון בינוני לא כמו בעבר.
    מה אתם מציעים לי? מה יהיה יותר טוב בשבילי?אניי לא יוודעת מה לעשות צריכה תשובה דחווף..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכאטר או פסיכולוג

הוספת תגובה

• כל פסיכיאטר הוא גם פסיכולוג

ד``ר אליהו סמואל
    21/05/2010

למעיין

זאת יש לדעת.
    זה שפסיכיאטר נותן תרופות זה לא בגלל שזה מה שהוא יודע ..... נכון לומר כך על נוירולוג.
    כל פסיכאטר חייב להבין ולעסוק בפסיכולוגיה אחרת הרשיון שלו לא תקף. הוא גם נבחן על כך.
    יש לדעת שענף הטיפול הפסיכולוגי פותח על ידי רופאים.

כמובן יש להבין את המגבלות של הקופות. השירות הפסיכיאטרי הקופות השונות אינו בסל בסל הקופה מעניקה שירותי טיפול בתרפות. שיחות ניתנות תמורת תשלום. זאת החלטת הממשלה.
    כאשר מגיעים לפסיכיאטר הוא משתדל להעניק את הטיפול המתאים והאפשרי, כאשר יש תור ארוך לשיחות ומגבלות נוספות אז הטיפול התרופתי הוא המתאים ביותר.

יש להבין גם כי מצבי דיכאון מהסוג שאת מתארת מטופלים בתרופה ובנוסף חיוני גם לגשת לשיחות.
    יש חובה בשילוב השניים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה.

מעיין
    23/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאד שתדעי!!!

אוהליה
    24/05/2010

טוב מאד שלא פשוט לקחת את הכדור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו