חרדות אצל ילדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות אצל ילדה
    תמרה
    03/06/2010

נכדתי בת שנתיים, ילדה חברותית אוהבת מאד חברת ילדים,מפותחת באופן נורמלי לגילה.
    יש משהו שנראה לי קצת חריג אך אולי אני טועה: היא רגישה מאד לכל מה שמתרחש בסביבה הקרובה והרחוקה,היא שמה לב לכל רעש קטן גם מרחוק וזה ישר מלחיץ אותה,כמו נביחת כלב מרחוק.היא גם נבהלת מכניסה פתאומית של אנשים זרים לחדר ובכלל היא "פחדנית".היא משחקת בחוץ ללא בעיה אבל היא ילדה זהירה,נותנת לי תחושה שאפשר לסמוך עליה שהיא לא תקפוץ פתאום ממתקן שעשועים וכד',מה שנראה לי קצת שונה מילדים אחרים,שאולי היא זהירה מידי.
    היא גם רגישה לליכלוך שיש לה על היד או על הרגל,זה מפריע לה אם פתאום נדבק לה לכלוך.

האם זה אכן חריג ואיך כדאי להרגיע את התופעה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל ילדה

הוספת תגובה

• האם חריגות או סגנון?

ד``ר אליהו סמואל
    03/06/2010

לסבתא שלום

מצבים כגון אלה הם סוגיות התפתחות. יש שבהמשך הן חולפות ומתמתנות ויש שמחריפות. אלם לרוב מתמתנות.

הקריטריון המוצק הוא הפרעה בתפקוד והועיל ואין מרכיב כזה אז יש להמתין לבאות.
    יש וימליצו פעילות התפתחותית לקידומה. רצוי לדבר עם איש מקצוע העוסק בתחום ההתפתחות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו