תופעות לאחר תפוגת השפעה של כדור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לאחר תפוגת השפעה של כדור
    כוכבית
    24/06/2010

שלום רב,
    בתי בת 6, אובחנה כבעלת ADHD באמצעות מבחן טובה. מקבלת עפ"י הוראת הפסכיאטר כדור ריטלין LA 20 מ"ג בבוקר לפני היציאה לגן. נאמר לי לתת לה כל יום ולא רק בימי לימודים. היא עולה בשנה הבאה לכיתה א'. הכדור אמור להשפיע למשך 8 שעות לערך, כך נאמר לי, אולם אני מבחינה כי ההשפעה מתחילה לפוג כבר אחרי 4-5 שעות ואז היא הופכת להיות עצבנית, בלי מצב רוח, התאבון שלה ירוד לגמרי. גם עם הכדור וגם לאחריו (למרות שנאמר לי שכאשר פגה השפעה התאבון חוזר אבל לא במקרה שלה). היא ממש הופכת להיות ילדה שונה לגמרי מבדרך כלל.
    אני לא יודעת מה עלי לעשות. האם כדאי יהיה לשלב משהו נוסף או לשנות את הכדור? בנוסף אני אמורה להתחיל איתה טיפול דיאדי למרות שאני לא תולה בזה מי יודע מה תקוות(היינו בטיפולים במרכז התפתחות הילד , במשך שנתיים, לא עזר כלום).מדובר בילדה מאוד מאוד מאוד חכמה (מעל לממוצע לגילה , כך לדברי הגננות וכמובן שגם אני חושבת ככה ). ילדה עליזה בדרך כלל והשינוי שחל באופיה בעקבות השפעות הכדור מאוד מעציב אותי. אודה מאוד על תשובה מה עלי לעשות?
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריבאונד לריטלין

ד``ר אליהו סמואל
    27/06/2010

לכוכבית שלום.

התשובה תהיה קצת פסימית.
    אין טוב בלי רע. לצערנו הטיפול התרופתי אינו אופטימאלי, התופעות שאת מתארת הם חלק מתופעות לוואי אפשריות.
    לפעמים אנו נאלצים לבחון שוב ושוב טיפולים שונים עד שמגיעים לתוצאות סבירות, ולכן כדי לחזור לרופא לבחון התאמות שונות.
    יש לדעת גם שאין לטפל בכל מחיר יש מצב גם שלא מטפלים. תמיד יעמוד השיקול של הייתרון לעומת החסרון שבטיפול המסוים. שיקול הדעת הוא מלאכת הטיפול וראוי להביאה לפני הרופא, כאשר את תחליטי עם הרופא עד היכן לנסות בטיפול זה,והכל לטובת ביתך.
    עצתי כי תמיד יש להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול בין אישי/חינוכי מתאים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו