מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעים מה לעשותאברהם29/06/2010
שלום יש לי חבר שהוא בן 22
לפני 4 שנים הוא למד בישיבת תיכונית (פנימיה) ושם איזה נער אחד התחיל לגעת בו לנשק אותו הוא לא סירב . אני לא יודע למה . ויש מצב שהם עשו יותר מזה.אולי חדירה (קשה להוציא את זה ממנו) בכל מקרה הדבר הזה בלבל אותו מאד מה גם שהוא דתי שזה אסור . במקביל איזה חבדניק שטף לו את המוח והפך אותו גם לחבדניק . הוא לא עשה צבא היום הוא בבית לא עושה כלום בטענה שכואב לו בטן הראש ( ממציא כאבים שאין לו) ההורים שלו לקחו אותו לכל רופא אפשרי והם טוענים שאין לו כלום (אלא משהו רק נפשי) הוא עדין מחפש את המקור לכאבים ורוצה כל הזמן ללכת לרופאים. אנחנו מנסים לשכנע אותו ללכת לפסיכולוג כי זה הפתרון היחידי אבל הוא טוכן שאין לו כלום מהבחינה הזאת . עלי לציין ש כבר אין לו חברים והוא לא עושה כלום
לפי דעתי יש בעיה גם בזהות המינית שלו שאולי הוא הומו או לא אני לא יודע . וגם הזהות הדתית שלו
יש לכם מושג מה עושים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מה לעשות....
ד``ר אליהו סמואל29/06/2010לאברהם שלום
אני מקווה שגם הוריו מבצעים את ההשתדלות הראויה כפי שאתה עושה.
איני משוכנע שהאירוע שאתה מדבר הוא אם כל הסיבות למצבו. אין לשלול מחלה נפשית שהאירוע המתואר הוא חלק ממנו ולא הסיבה......
הבחור מאמין בכל זאת לרופאים ואף קיימת השלכה על מצבו הגופני להסבר לבעיות התפקוד. יש רופאים המתעניינים בתחום של גוף ונפש- פסיכוסומטיקה ואשר יכולים לעזור לו מאוד.
לא חייבים להגיד לו שהולכים לפסיכיאטר אפשר להציע כי הולכים לרופא שמבין בכאבים שאתה סובל.
לידיעתי אפשר לגייס רב בקהילה אשר בסמכותו ואישיותו יקל על הנער וייעזר גם באיש מקצוע. מדובר בפיקוח נפשות והצלת נפש בישראל, אני בטוח שלמצווה בדרגת חשיבה שכזאת יש הרבה שירתמו.
במסגרות חרדיות מקובל להתקשר על הבחור ולייצור עימו ברית של קשר וחונכות, ותחת האמון של הקשר הבחור מופנה לרופא בליווי אותו חונך אשר יוצר תיווך להשתדלות. יש אנשים שזה כל שירותם בקהילה החרדית, ברכת הרבנים ותיווכם גם מועיל.
אולם מעל הכל יש לרתום את האנשים הכי משמעותיים בחייו לצורך ההשתדלות, אין מספיקה השתדלות חבריו.
רפואה שלמה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)