אני התכוונתי שהוא מכבד אותי מאוד...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני התכוונתי שהוא מכבד אותי מאוד...
    רונן
    08/11/2010

אני לא אבא אלים אבל בהחלט סמכותי ויכול להענישו באי יציאה מהבית או לא לגעת במחשב->אני לא מפחיד אותו באלימות ובטח לא מכה אותו...להפך->אני מאוד אוהב אותו והוא יודע זאת...אפשר לומר שאני מגדל אותו כמעט לבד...היינו בטיפול משפחתי אך זה הופסק עקב סירובו לשתף פעולה...אתה יכול להכריח ילד בכוח ללכת לטיפול אך אתה לא יכול להכריח אותו לשתף פעולה...גם אם תגרור אותו בכוח מספר פעמים זה בדיוק ה-ODD שלו {עצם ההתנגדות}...
    לכן אני לא רואה תועלת בטיפול משפחתי->עשיתי דוקטורט על ההפרעה שלו ולמרות שזה נראה כאילו הוא לא יציב רגשית אני הסקתי ששורש הבעיה היא פחד במעבר למצבים חדשים כפי שנכתב בספר:"ילד פיצוץ" של רוס גרין ולא סתם מופרע בשכל!
    מחכה לתשובתך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני התכוונתי שהוא מכבד אותי מאוד... - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/11/2010

שלום רונן

באם זאת מסקנתך , איני יכול להוסיף דבר. החשש לשינוי כהגדרך היא על רצף החרדות, והואיל וכך ריטלין עלול להחמיר חרדה זאת.

כאשר אנשי מקצוע מפנים להדרכה זה לא בגלל אלימות או מכות מדובר בהבנת עומק. באם אדוני חש שאין לו מה ללמוד מאיש מקצוע דרך הדרכה, הפיתרון הוא חינוכי של מערכת החינוך ותרופתי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אומר שאין לי מה ללמוד-הבעיה

רונן
    08/11/2010

שבהדרכה המשפחתית היתה התניה שאשתי תצטרף לטיפול אך היא סירבה בטענה שיעזבו אותה בשקט...הבן ראה את התגובה שלה והחליט גם הוא להתנגד...ביקשתי שיתנו לו טיפול פסיכולוגי בשבילו בלבד יחד איתי והם טענו שבלי שיתוף פעולה של האימא הם לא מוכנים...הבעיה שלי איתו שמעבר לכל הבעיות שלו הוא חסר מוטיבציה ללמידה-אפשר לומר שהוא הולך לכיוון "תת הישגי" ואני לא מאמין שהוא יסיים תיכון בקצב הזה...
    היו לנו עשרות שיחות על הנושא אבל אני רואה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד-לפעמים נדמה לי שהוא עושה "העברה" של דמות שקרובה לו והוא כועס עליה ואת אותו כעס הוא מעביר לדמויות שמזכירות לו אותה דמות...אני לא פסיכולוג וזו רק השערה...
    האם אני יכול לשאול אותו אם זו הסיבה להתנכלות שלו למורות המקצועיות?
    אולי זו רק השערה טפשית שלי...?
    איך אוכל להכניס לו מוטיבציה ללמידה אם הוא בכלל לא פנוי רגשית ללמידה?
    אולי הכול דמיונות שלי והוא סתם ילד עם קשיים בלימודים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אומר שאין לי מה ללמוד-הבעיה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/11/2010

לרונן שלום

תשובה רצינית מחייבת היכרות אישית עם הילד והוריו.
    רעיונותיך חשובים אולם יש עוד מימדים בהגשת עזרה.
    אכן דיבורים לחוד ומעשים לחוד.

יש הרבה ספרי עזרה עצמיים, כקלינאי -רופא אני חייב לראות את הילד ולהכירו כדי להגיש עזרה.

ומכאן נבעה הצעתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו