טיפול כירורגי להעלמת תסמיני PDD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול כירורגי להעלמת תסמיני PDD
    משה
    09/11/2010

במשך השנה האחרונה אובחן אצלי PDD בדרגה קלה.
    התסמינים, בעיקר הפרעות בתקשורת ומוגבלות מוטורית (יחד עם קשיי למידה מסויימים) הפריעו לי מאוד בעבר ולמעשה במשך כל ילדותי הופניתי למסגרות שלא התאימו לי ותוייגתי באופן שלילי. הייתי במעגל קסמים שבו הקשיים לא טופלו באופן ענייני ונקודתי.

תופעות הלוואי של התרופות החמירו את המצב ותיפקודי טוב יותר ללא אותן תרופות.

ברצוני להתמודד, אך ללא מסגרת מתייגת לבגירים, ללא תלות במוסד לביטוח לאומי וללא טיפול תרופתי.

האם ישנו ניתוח שיכול לנטרל לגמרי את מאפייני התסמונת, עד שקיומה לא יהיה ניכר כלל?

מוכן אף להסתכן בניתוח כזה, אם אכן קיים ויש בו סיכונים.

יצויין, כי כיום אני סטודנט לתואר שני.

תודה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול כירורגי להעלמת תסמיני PDD

ד``ר אליהו סמואל
    09/11/2010

למשה שלום

אני כואב את כאבך ביחס לסטיגמות. וראוי שקולך ישמע בעיקר על במות עמותות המטפחות אבחונים אילו. אני מאוד מזדהה איתך.

אולם מדובר בתופעה שאינה בתחום הניתוח. זאת תופעה התנהגותית ואין אנו להנדס את התופעה דרך יתוח.

נמסר לי כי בברית המועצות משתילים תאי גזע למוח. אין כל הוכחות להצלחת טיפול זה. כמובן שהסיכון בניתוח עולה על מידת ההצלחה.

בהצלחה במאבקך
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו