בקשת אינפורמציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת אינפורמציה
    ענבר
    24/12/2010

אני בת 16 וחצי ורציתי להתעניין באבחון או הערכה פסיכיאטרית בנוגע להפרעות נפשיות, רגשיות ואישיותיות, והערכה/אבחון כלליים.
    מה ההבדל בין הערכה לאבחון?
    האם קופ"ח מעורבת באופן מלא או חלקי או שנטל התשלום הוא עלי?
    האם יש מחוייבות לערב את ההורים בתהליך או שאני יכולה לגשת ללא ידיעתם?
    מה זה בעצם אומר, ומה כרוך בתוצאות?
    עד כמה התוצאות באמת חסויות?

לפני פחות משנה עברתי אבחון פסיכו-דידקטי לאיתור הפרעות קשב וריכוז, ובמהלך האבחון הפסיכולוג של המכון שאל אותי שאלות על תמונות וביקש ממני למלא משפטים, והבטיח לי בצורה מפורשת שכל מה שאומר או ישתמע מזה ישאר חסוי, וזה לא קרה. באבחון הופיעו הדברים שאמרתי, אמנם לא בצורה ישירה אבל בצורה אשר אפשר להגיד בהחלט שמפרה את מה שהפסיכולוג אמר לי (למשל:מילאתי דף עם משפטים ואחד מהם היה "אני חושבת על אבא שלי ש... אמא שלי מצטיירת בעיני כ..." ואח"כ באבחון היה כתוב "רואה באבא שלה כ... חושבת על אמא שלה ש..." וכולי.)
    האם באמת החיסיון הוא מירבי?

האם כל אחד יכול לגשת לאבחון או הערכה פסיכיאטרית?
    מה הסיבון שבגללן ניגשים?
    תודה רבה,
    ענבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת אינפורמציה

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה שלה

אלכס
    24/12/2010

האם קופ"ח מעורבת באופן מלא או חלקי או שנטל התשלום הוא עלי?
    האם יש מחוייבות לערב את ההורים בתהליך או שאני יכולה לגשת ללא ידיעתם?

שאלה נוספת שהייתי רוצה לשאול היא,
    למי תיהיה אפשרות לראות את האיבחון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה שלה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    25/12/2010

מקווה שעניתי

פסיכיאטריה דומה לזכויות החולה בכל תחומי הרפואה וללא שוני מהותי.
    האבחון שייך לנער ולהורה.
    במידה ויש נקודות רגישות המטפל יכול להחליק... אותם בדיווח עם ההורים אולם זה לפי החלטתו ולפי רגישותו.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16 האם אפשר לגשת לפסיכיאטר לבד?

ד``ר אליהו סמואל
    25/12/2010

לענבר שלום

השאלה כבדה ומורכבת.

עד גיל 18 יש להורים אחריות על שלומך לפי החוק. מדובר לא רק על בדיקה פסיכיאטרית אלא על כל בדיקה למעט הפלה שכאן החוק התיר במפורש לבצע הפלה מסיבות מוצדקות ללא ידיעת ההורים.
    מאחר ולתוצאות הבדיקה משמעות כבדה אודותיך בכל דרך אז החוק מחייב לידע ולשתף את האפוטרופוס הוא הוריך.
    יש חריגה, אפשר לקבל ייעוץ ברמה אחרת שהיא לא אבחון או הערכה אלא יעוץ נקודתי אצל יועץ בית ספר או אצל במרכז לרפואת מתבגרים, שם אין חובת יידוע הורים.
    לגבי הערכה ואבחון רשמתי על כך באריכות בעבר. בכל אופן הערכה מדברת עך בחינה מעמיקה הכוללת הבנה פסיכולוגית- פסיכיאטר הוא פסיכולוג לכל דבר.
    ואילו אבחנה היא קריאה למצב בשם כותרת ותוית לפי ספר בחנות מקובל.
    ולגבי החוויה שהייתה לך עם הפסיכולוגית קשה לי להתיחס מאחר והפרטים חלקיים.
    אגב ניתן אף לתבוע את הפסיכולוגית במידה והדבר נעשה מתוך רשלנות.
    לגבי תשלום. בתחום אינו בסל הבריאות - מאידך אבחון וייעוץ נמצאים במשלים של כל קופה. משרד הבריאות משלים את הצרכים במקום שהקופות אינן מספקות.
    במשלים משלמים ואילו בתחנות שך משרד הבריאות זה נעשה חינם.
    גם לקופות יש נציגויות טיפוליות אולם הן מועטות ורובן באיזור המרכז.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענבר
    25/12/2010

תודה רבה על התשובה המפורטת והסבלנית.
    רציתי לשאול עוד שני דברים קטנים:
    הראשון הוא לגבי מעורבות ההורים. אין לי ספק שלהורים חייבת להיות מעורבות כלשהי מאחר ואני תחת חסותם, השאלה היא האם אני יכולה לעבור את ההערכה או האבחון בלא ידיעתם ורק לאחר קבלת התוצאות לשתף אותם בכל בתהליך, או שאני מחוייבת לקבלת אישור ההורים (או כל פרוצדורה אחרת).
    השאלה השניה היא לחידוד נושא התשלום - אם אני הולכת לפסיכיאטר שעובד בקופ"ח חולים שלי - מה זה אומר על התשלום?
    מה זה משלים?

תודה רבה שוב,
    ענבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת אינפורמציה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    27/12/2010

בגדול הערכה ואיבחון דומים זה עניין סמנטי. בד"כ יש דיסקרטיות בין המטפל והמטופל כך אני רוצה להאמין. ניתן לגשת לפסכיאטר בקופת חולים להערכה אך את צריכה את הכרטיס המגנטי שלך. במזכירות הקופה יעזרו לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו