נטיות אובדניות אצל ילד בן 10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטיות אובדניות אצל ילד בן 10
    אחות מודאגת
    15/02/2011

ערב טוב
    יש לי אח בן 10, ילד מדהים, כישרוני (מצייר,שר,מנגן,רוקד), ילד חם,אוהב את כל הסובבים אותו,מרעיף אהבה ללא הרף, תלמיד טוב.
    הבעיה התחילה לפני כשנה כשהחלו לו חרדות שהתבטאו בהקאות כל פעם שהיה צריך לצאת מהבית או לשנות את הסדר יום שלו (נסיעה פשוטה לסבתא הייתה כרוחה בהקאה לפני היציאה ובמהלך הנסיעה), לפני כל יציאה מהבית שלא למטרת בית ספר (אפילו לחבר קרוב, סרט בקולנוע, משפחה) הילד היה מתלונן שהוא לא מרגיש טוב, היה נעשה חיוור, היה הולך להקיא ומבקש לא ללכת. לקחנו אותו לאבחון שם נאמר לנו שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז (המליצו לנו על רטלין אך לא רצינו להמשיך את הבירור לכן לא נתנו לו). לקחנו אותו לפסיכולוגית שטענה שמדובר בחרדות שיש לילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז.
    לקחנו אותו להומאופט שנתן לו כדורים למציצה (כדור אחד בכל לילה), ובאמת המצב השתפר אך מהר מאוד המצב התדרדר, הילד עוד פחות מרוכז ממה שהוא היה קודם לכן, החל לדבר הרבה על רצון למות במונחים של "חבל אני חי", "עדיף שאני אמות", בהמלצת הרופא משפחה לקחנו אותו לפסיכיאטר ילדים שמטפל בבעיות קשב וריכוז, הפסיכיאטר המליץ על כדור אחד ביום של לוסטרל, מאז יש שינויים חדים במצב הרוח, יומיים הוא ילד טוב, ביומיים האחרים הוא מתהפך, מתנהג לא טוב בבית ספר וכשהוא מקבל הערות רעות מהמורה הוא מאשים את עצמו בזה, כועס על עצמו ושוב מתבטא במונחים של "חבל שאני חי", "אני טיפש" "אף אחד לא אוהב אותי" ...
    באחד הימים הוא קיבל כמה הערות רעות מהמורה, ולא היה מוכן להמשיך את השיעורי בית שהוא קיבל. הוא החל לבכות ולצרוח ולהכנס לפאניקה ואמר שהוא כועס רק על עצמו שהוא קיבל הערות כאלה, ושהוא רוצה למות ולא אכפת לו מכלום, השארתי אותו כמה דקות להרגע אמרתי לו שימשיך את השיעורי בית כשיירגע.
    לאחר כמה דקות ששאלתי אותו מה הוא עושה הוא ענה לי שהוא במטבח עם סכין.
    רצתי למטבח והוא החזיק סכין ובכה וככשאלתי אותו למה הוא עושה את זה הוא אמר שהוא מרגיש לא שייך לאף אחד, לשום קבוצה.
    שלחתי אותו לחדר שיירגע, הלכתי אליו והצעתי לו עזרה בסיום הכנת השיעורים. סיימנו את השיעורים ומהר מאוד הוא נרגע (עניין של כחצי שעה, 20 דקות)...
    התקשרנו בערב לפסיכיאטר, הוא טען שאולי יהיה צורך באישפוז, כמובן שדבר כזה לא בא בחשבון הלא שמדובר בילד בן 10..
    האם יש אפשרות שזו השפעה של הכדורים שהוא לוקח?
    איזה טיפול ניתן לתת ואיפה ניתן לאבחן אותו ולקבל אולי הצעה לטיפול אחר?
    יש לציין גם שכל הבעיות החלו לאחר שהוא ראה את הכלב של סבתא וסבא נדרס מול העיניים...

תודה והמשך ערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטיות אובדניות אצל ילד בן 10

ד``ר אליהו סמואל
    15/02/2011

לאחות המודאגת שלום

אכן תאור כואב. חבל שהוריך בבזבזו זמן כה יקר בטיפול בילד אצל הומאופט וכן בדשדוש בסוגיית קשב וריכוז - ברור שלא מדובר ברובד הזה.
    הדברים טפחו וגדלו והילד חש מיואש וכמובן לא מטופל.....
    טיפול מרפאתי במרווחים של ביקור פעם בחודש כדוגמא , אינם תואמים לחומרת מצבו. כיום הוא צריך למעקב מאוד צמוד, ואני מניח שהרופא שהציע אשפוז התכוון לומר שהמצב קשה ובמסגרת מרפאה רגילה אין סיכויי החלמה מהירים -וכאשר השהייה נוספת יכולה להעמיד את הילד בסכנה.
    כאמור לא מדובר בלנסות עוד תרופת פלא אלא בצורך בטיפול הצלה -טיפול אינטנסיבי
    במסגרת מחלקה. טיפול שאינו אפשרי במסגרת ציבורית.
    כל השהייה של הטיפול עלולה לגרום להחמרה. אפשר לבחון שילוב טיפול ציבורי עם טיפול פרטי כטיפול אינטנסיבי אולם יש לדבר עם כך עם הרופא המטפל.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לאחות המודאגת! גם אני!

נעמה
    22/03/2011

שלום, אני אחות לילד בן 10 שלאור מה שנכתב ע"י האחות המודאגת ישנם המון קווי דמיון בהתנהגות. אחי מאד חרד לצאת מהבית, גם אצלו זה מלווה במיחושים גופניים כאלו ואחרים. הוא סובל אף ממיגרנות הרגלי האכילה והשינה שלו לקויים.
    אך החמור מכל שהילד רוצה למות. הוא ניסה לקפוץ מהחלון בבית בקומה השנייה לאחר ריב עם אבא שלנו. מזל שתפסתי אותו רגע לפני המעשה. היתה עוד סיטואציה בה הוא דיבר על זה ואף ניסה לטפס ועצרתי אותו. אמא שלי מסרבת להאמין שמשהו קורה כי רוב הזמן הוא נורמטיבי בהחלט. אבא שלי חסר יכולת להביע רגש, נהפוך הוא, הוא שונא מחוות של רגש. בשיחה עם אחי מתברר כי הוא מרגיש שהוא לא טוב בכלום. ולא תלמיד טוב ולא יהיה שחקן כדורגל טוב כי הוא סופג מהאב ביקורת קשה בכל פעם.
    אני מאד רוצה לפתור את הבעייה, מרגישה כי ההורים שלי אינם יפנו לבקשת עזרה בשל גאווה, התכחשות, פחד, מצב כלכלי ועוד סיבות נוספות אחרות.
    למי אני יכולה לפנות? האם ישנם כלים שיכולים להינתן לי מבלי לערב את ההורים, או אולי רק את האמא? האם תמיכה מקצועית הינה דבר יקר?
    אני מאד מפחדת שזה יקרה שוב והפעם אני לא אהיה כדי לעצור ולשמוע לו.
    נקודה חשובה, אח שלי מאד קשור אלי ומספר לי את שעל ליבו בצורה פתוחה ועמוקה.
    אני חושבת שאם יש מישהו במשפחה שיכול לעזור לו, זו אני.
    אשמח לקבל הכוונה - איך!

תודה רבה
    ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לאחות המודאגת! גם אני!

נעמה
    22/03/2011

שלום, אני אחות לילד בן 10 שלאור מה שנכתב ע"י האחות המודאגת ישנם המון קווי דמיון בהתנהגות. אחי מאד חרד לצאת מהבית, גם אצלו זה מלווה במיחושים גופניים כאלו ואחרים. הוא סובל אף ממיגרנות הרגלי האכילה והשינה שלו לקויים.
    אך החמור מכל שהילד רוצה למות. הוא ניסה לקפוץ מהחלון בבית בקומה השנייה לאחר ריב עם אבא שלנו. מזל שתפסתי אותו רגע לפני המעשה. היתה עוד סיטואציה בה הוא דיבר על זה ואף ניסה לטפס ועצרתי אותו. אמא שלי מסרבת להאמין שמשהו קורה כי רוב הזמן הוא נורמטיבי בהחלט. אבא שלי חסר יכולת להביע רגש, נהפוך הוא, הוא שונא מחוות של רגש. בשיחה עם אחי מתברר כי הוא מרגיש שהוא לא טוב בכלום. ולא תלמיד טוב ולא יהיה שחקן כדורגל טוב כי הוא סופג מהאב ביקורת קשה בכל פעם.
    אני מאד רוצה לפתור את הבעייה, מרגישה כי ההורים שלי אינם יפנו לבקשת עזרה בשל גאווה, התכחשות, פחד, מצב כלכלי ועוד סיבות נוספות אחרות.
    למי אני יכולה לפנות? האם ישנם כלים שיכולים להינתן לי מבלי לערב את ההורים, או אולי רק את האמא? האם תמיכה מקצועית הינה דבר יקר?
    אני מאד מפחדת שזה יקרה שוב והפעם אני לא אהיה כדי לעצור ולשמוע לו.
    נקודה חשובה, אח שלי מאד קשור אלי ומספר לי את שעל ליבו בצורה פתוחה ועמוקה.
    אני חושבת שאם יש מישהו במשפחה שיכול לעזור לו, זו אני.
    אשמח לקבל הכוונה - איך!

תודה רבה
    ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו