מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהתאמת תרופה להפרעת קשבאיילת02/03/2011
בתי בת ה-15 סובלת מהפרעת קשב בנוסף להפרעת חרדה, ומטופלת באופן קבוע ב 10 מ"ג סיפרלקס. למרות הטיפול בחרדה, היא סובלת מהפרעת שינה שמתבטאת בהתעורריות תכופות, ואיכות השינה שלה ירודה מאוד.
לאחרונה ניסינו לטפל בהפרעת הקשב באדרל, אך השימוש בתרופה גורם לחוסר שקט ומצב בו היא כמעט ואינה ישנה כלל. (10 מ"ג של אדרל XR).
ריטלין וקונצרטה גורמים לה לסימפטומים קשים של חוסר שקט ואגרסיוויות.
הפרעת השינה שלה נבדקה (לפני השימוש באדרל) במעבדת שינה ולא נמצאה בעיית נשימה שמצדיקה את העובדה שבמשך 4 שעות שינה היא התעוררה 4 פעמים.
אני מחפשת פסיכיאטר שיוכל לעזור לנו בהתאמת תרופות וילווה אותנו עד שנמצא את התרופה והמינון הנכון. האם תוכלו לעזור?
אני גרים באזור נתניה.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהתאמת תרופה להפרעת קשב - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/03/2011לאיילת שלום
אין אנו ממליים מעל דפי הפורום על רופאים.
וזאת מסיבות מובנות. אין לנו את הסמכות לקבוע מי רופא מומלץ ומי לא.
חשוב לי להדגיש כי:
אין טפול בשום הפרעה פסיכיאטרית ללא טיפול נילווה שאינו תרופתי.
לפעמים אין כל טובת הנאה מטיפול מקסימאלי בתרופות להסרת קשב וריכוז שכן יתכן ותופעות הלוואי יעלו על התועלת של התרופה.
הצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיילת
שחף09/03/2011הי איילת,
שקראתי את הודעתך הרגשתי אמפטיה ואף הזדהות...
אני עוברת דברים מאוד דומים תקופה ארוכה מאוד עם בני בן ה-12 וחצי.
מתוך נסיון שלי גם עם עצמי, התרופות נגד חרדה יכולות לגרום לתופעות שונות אצל
אנשים שונים, גם ילדים כמובן. כל תרופה כזאת משפיעה באופן שונה על השינה וכדאי
לנסות ולראות מתי הכי כדאי לתת אותה. ציפרלקס יכולה לגרום לבעיות שינה לכן אם
לביתך יש בעית שינה, עדיף שתתני לה את התרופה בבוקר ואם את נותנת בבוקר, אולי
דווקא תחליפי לערב.... לפעמים אצל הילדים שלנו , הלא שגרתיים, הכל קצת הפוך...
הכל ניסוי ותהיה עם הבעיות קשב והנלווה אליהם, החרדות ובעיות השינה, ובהחלט מסכימה
עם דברי הד"ר, חייבים לשלב טיפול פסיכולוגי תומך מתאים למצב אם עדיין היא לא בטיפול.
ברחי מכל התרופות ממשפחת הרטלין, כוללל אדרל, הללו מגבירים חרדות אצל ילדים
שיש להם נטיה כזאת ! אנו ניסינו את כל סוגי התרופות, כולל יבוא מחו"ל של סטרטרה, שלצערי גם לא התאימה וגרמה לתופעות לוואי לא סימפטיות. שווה לנסות בכל זאת אם יש אפשרות, סטרטרה נותנת טווח רחב של 24 שעות השפעה, כי היא בעצם נוגדת חרדות ודכאון וגם יכולה להרגיע, מסייעת בבעיות קשב וריכוז. כדאי לשאול את הרופא המטפל שלך עליה או על האדרונקס שגם עוזרת לחלק מהמקרים ולא גורמת להחרפת החרדה. כפי שאמר הרופא, לפעמים הנזק בתרופות הללו עולה על התועלת אם בכלל, כמה שרוצים שהם יעזרו...
מחזקת את יידיך , מבינה את הקושי והתסכול, מאמינה שלבסוף ימצא האיזון פחות או
יותר... הרי לזה כולנו שואפים....
ליל מנוחה מקווה... (אני גם מאלה שיש להן בעיות שינה קשות... )
מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)