מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ,בן 16.5 ומבין שיש לי הפרעה .ליר10/05/2011
שלום לכם ,הלוואי ויכולתי לחשוב אחרת,שאולי יש סיכוי שאין לי הפרעה כלשהי,
במשך ה3שנים האחרונות הייתי המון פעמים בסיטואציות שבהם התנהגתי כ"מופרע" ולא באמת ידעתי על כך,כאשר נשאלתי בחודשים האחרונים על ידי מספר אנשים עם יש לי הפרעת קשב וריכוז ,והתחלתי לקרוא על כך,בעצם לא רק קראתי על הADHD ,אלה על כל התסמינים הפסיכאטריים שחווים ילדי ADHD ,
אחרי שקראתי על המון סוגי הפרעות ועל התסמינים שביניהם,באופן מוזר אני מוצא בדר"כ רק 2 תסמינים מתוך 8 של כל הפרעה שמתאימים לי ,
אני ידבר על המצב שלי לא בשפה רפואית ,אלה בעצם על הסיפור שלי ואיך הגעתי היום למצב שאני כותב פה.
כשהתחלתי את תקופת הביתספר היסודי היו בטוחים שאני מחונן,הייתי כל כך מבריק שבגיל 5 למדתי לדבר באנגלית רק מלקרוא ולשמוע.לאורך כיתות א-ו ב90% מהמקצועות הייתי מצטיין.חוץ מספורט.אך לא הייתי ילד מקובל.היו לי כמה חברים טובים מאוד אבל לא מקובלים.כשהתחלתי את החטיבה הפכתי לילד מקובל כתוצאה מהיקשרות אל ילדים פופולריים וכולם נמשכו אליי,(כיתה ז'),לקראת סוף השנה חלה קצת ירידה בפופולרייות שלי,לא ממש רלוונטי.באותה תקופה החלה בעיית היעדרות מבית ספר קבועה אצלי עד היום.מן עניין כזה שפעם בשבוע בממוצעלא בא לי ללכת לביתספר.עם הזמן זה נהיה רציני יותר ועם זה באה בעיה ביכולות הלמידה שלי.
אני יכול לספר על כך שחבריי כינו אותי בכינויים כמו -אדיש..חסר רפלקסים..נזק..
כמו שאמרתי ,בעבר לא ידעתי שכל הדברים האלו נחשבים להפרעה. היום אני יכול לספר על עצמי-שבאופן בלתי נשלט ,כשאני בחברת ילדים מסויימת אני אוטומטית מחפש דמות מסויימת שנוח לי אותה יותר ,ואני לא יכול להתסגל לחברה עם אחד הילדים שאני מחפש בח'ברה הזאת לא נמצא.
הרבה פעמים בסיטואציות שונות שאני לא יודע מה לעשות אני שואל את עצמי -"מה אותו ילד היה עושה"?ובעצם כמעט בכל סיטואציה חברתית אני עושה את זה.דבר שבעצם מצביע על חוסר דימוי עצמי אצלי.
כמו כן יש אצלי -חוסר יציבות רגשית ושינויים חדים במצב הרוח.
היום שאני בסוף כיתה י"א ילדים מחשיבים אותי כילד מטומטם,אני מתקשה להתרכז בלימודים כי אני יותר עסוק במה קורה בכיתה ואיך להגיב במידה ומישהו ינסה לרדת עליי או יפנה אליי.
אני גם "לוקח ללב" בדרך כלל דברים שקורים לי,זה דבר שאני זוכר עוד מגיל קטן שקיים אצלי.בתקופה האחרונה אני מרגיש שפיתחתי יכולת להתמודד עם מצבים ופחות לקחת אותם ללב גם עם נעשה לי עוול או אמרתי משהו שכולם צחקו.
שאני בקרב קבוצת חברים תמיד ישמעו ממני הכי פחות.הדבר המצחיק שבמקום להיות קשוב למה שקורה,אני חושב על מה לדבר..ולא מוצא.רק כשיש נושא שהוא קשור אליי אני מצתרף לשיחה אבל לא דומיננטי בה אף פעם.
אני מרגיש כל הזמן עייפות במשך היום ואני חושב שיש פה קשר,אבל לדעתי זה כבר עניין של הפרעת קשב וריכוז שאני מתכוון לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליר10/05/2011אני גם מרגיש שיש לי את התסמינים הבאים.
התנהגות סטירואוטיפית – התמדה כפייתית בפעילויות חסרות משמעות.
התנהגות אובססיבית - חזרה שוב ושוב על מטלות סרק כגון איסוף חפצים שונים נוקשות מחשבתית, חזרה אובססיבית לאותה מחשבה, אטימות, דפוס חשיבה מקובעת מיקוד יתר – אובדן קשר עם העולם.
השמטת התרחשויות מהתודעה.
הדגש הכי גדול והכי חזק הוא על התסמינים האלה שלמעלה,אני לא מפסיק לסבול ממחשבות שאני מנסה להגיד לעצמי לא לחשוב ובכוח חושב אותם.
כמו כן,עם בעבר היה לי ביטחון מסויים לבצע פעולות שלא מוכרות לי,היום זה לא קיים בכלל אצלי.בגלל שאני נכשל בדברים שאני לא מכיר בהם.
ובדרך כלל גרוע בפעילויות חברתיות.אני פשוט מעדיף לא לקחת חלק בהם .
אני יכול לספר גם שאבא שלי בןאדם עם הפרעות פסיכוטיות שאין לי מושג מה הם..בעבר היה מכור לסמים.אני חושב שלאבא שלי יש בעיית סכיזופרניה אבל אני לא בטוח..יש לי 3 אחים גדולים ואני בטוח ב101% שאין להם שום דבר שקשור להפרעה או נראה דומה להפרעה,ובטח שלא הפרעת קשב וריכוז..קראתי על כל סוגי ההפרעות והתסמינים שלהם ואני יודע שאין אותם אצל אחיי..
וזה דבר שגורם לי לחרדה כי בעצם רק אני "נדפקתי"..
תודה על הקריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/05/2011לליר שלום
אתה יצור חי ופועם ולא רשימת מכולת של תסמינים, תשאיר את זה לאנשי מקצוע.
חשוב באופן חיובי- פנה לגורם מקצועי עם קשייך לקבל עזרה.
הרי אינך יכול ליצור שיחה עם התסמינים - אסוף את עצמך, תפסיק להיות קורבן למחשבותך ותרשה לרגשות לגעת בך, תתבונן בנפשך ולא במילים סדוקות וברשימות חסרות משמעות.
נסה לתקשר עם עצמך ולא עם מילים ומושגים שמקורם בשפה מקצועית- למילים ולמישפטים אין מטרת חסד ונחמה או הכוונת שינוי. המשפטים שאתה מצטט בסך הכל הם חלק משיח מקצועי ואין בהם כדי ליצור שינוי.
השינוי יבוא רק ממך. אתה לא רובוט שתוזן במנטרות אשר ישמשו כדלק לשינוי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליר10/05/2011שלום,תודה על התגובה.
שלוש שאלות:
1.האם יש לך איזשהו השארה מה ההפרעה שלי יכולה להיות?
2.האם אני חייב ללכת עם אמי לפסיכיאטר?לא יהיה לי נעים לפתוח ככה את כל המטען הרגשי שלי ליד אמי..
ולמה אתה מתכוון נסה לתקשר את עצמך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמות הפרעה יכולות להיות הרבה
ד``ר אליהו סמואל10/05/20111. יכולות להיות שמות רבות לתופעה- איני חפץ להציף אותך במידע אתה מספיק מוצף במידע מהחומר שציטטת- המידע הזה אינו תורם בהכרח לשינוי המיוחל, ולכן אני מעדיף להמנע מספקולציות, אחרי הכל קשה ואף לא מקצועי לבצע אבחון באינטרנט..
אני מאמין כי אפשר לעזור לך ואף בקנה מידה משמעותי.
2. כמובן שתדבר עם איש המקצוע ביחידות -כך נהוג ומקובל.
3. " קשר עם עצמך" אני מקווה שלאחר טיפול משמעותי , ולאוו דווקא עם תרופות אלא בשיחות חוויתיות תוכל להגיע לתובנה- למה שהתכוונתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליר10/05/2011שלום,אני לא חושב בכלל שהמידע באינטרנט תורם לשינוי.
ולמה אתה כל כך חושב שאפשר לעזור לי-בקנה מידה משמעותי?
אתה חושב ששיחות יוכלו לעזור לי?
אני לא חושב ששיחות עם פסיכולוג יעזרו לי כי אני לא בן-אדם סגור ואני עושה את השיחות עם עצמי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/05/2011ראוי שתנסה ודברים יתבהרו בהמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)