האם אני צריכה לידאוג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני צריכה לידאוג?
    יניב
    12/05/2011

שלום .... אין לי מושג באיזה פורום ליכתוב את זה אבל זה ניראה לי מתאים ליכתוב פה .... אולי תעזרו לי להבין ...

בת דודה שלי כיום בת 10 וחצי מאז שהיא היתה בת 4 היא הייתה שואלת המון המון שאלותת משגעת את כולםםם .. יש לה משפחה רגילה ואוהבת והיא ילדה רגילה ובריאה אבלל היא לא מפסיקה להיסתקרן נגיד אם היא רואה משו היא ישר שואלת למה הוא ככה וככה אחרי שהיא מקבלת תשובה היא שואלת עוד אלפי שאלות ומתישה

לא מזמן היא החליטה ליפתוח לעצמה סוג של בית ספר בחדר שלה כשהיתה יותר קטנה אהבה מאוד ללמד את חברות שלה וכעט היא החליטה שהיא לומדת לבד היא לוקחת אנציקלופדיה ומלמדת את עצמה לבד בחדר שלה או שהיא לוקחת מחברת מתימטיקה וכותבת מלא תרגילים ופוטרת היא נורא אוהבת את זה ונוראאוהבת לילמוד לבד סוג של אוטודידקטית אבלל השאלות שלההה מתישות את כולם העירו לה על זה וזה לא אכפת להה היא עדין רוצה לדעת הכל

אנחנו יודעים איך להיתמודד איתה אבל היתי שמחה אם היתם עוזרים לי להבין מה זאת התופעה ומדוע היא כזאת כי זה מדאיג אותי תודה מראש[=

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריכה לידאוג?

הוספת תגובה

• אולי מוזר ואולי לא....

ד``ר אליהו סמואל
    12/05/2011

לכותבת שלום

מדובר בבת דדוה שלך. את בוחנת ומכירה רק חלק מעולמה, עולמה של הילדה מורכב יותר.
    לרוב מערכת החינוך מאתרת ילדים חריגים. וכך גם חבורת הילדים.
    מאחר ואין תלונות בבית הספר ויש לה קשרי חברות ואת גם מציינת שהיא ילדה רגילה אז רצוי שתניחי לה.
    גם מערכת האבחון של DSM מדגישה שהפרעה מחייבת סבל אישי או פגיעה בזולת.
    נראה שקרוטריונים אלה לא מתמלאים עבורה.
    אני מקווה שאימה וכן מערכת החינוך יתמודדו או יפנו אותה לגוף מאבחן באם צריך.
    אגב כך תמשיכי בקשריך עם הילדה ורצוי לא בעין מקצועית אלא בקשר ספונטני,ככל שאפשר.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו