מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 4גננת20/05/2011
אני מקווה שתוכלו לעזור לי.
יש לי בגן ילד בן כמעט 4 שהוא סרבן כפייתי. כל דבר שמבקשים ממנו לעשות הוא מסרב: אם אומרים לו לך לאכול - הוא לא רוצה לאכול (גם אם הוא רעב) הוא לא רוצה לעבוד באף שטח יצירה שמציעים לו, אם חבר אמר לו משהו וזה לא מוצא חן בעיניו הוא- מרביץ, מושך בשערות, הוא מתחצף (גם לצוות וגם לאימו - ראיתי מקרה שמשך לה בשערות)- כמעט כל כלל שיש בגן הוא מורד בו. הוא רוצה לעשות רק את הדברים שהוא רוצה לעשות - פינת בובות ובצק. כמו כן אני יודעת שיש לו בעייה בשחרור הצרכים שלו בצורה נורמלית (עדיין עושה בסיר וצואה אינו משחרר - הגיע כבר למצב של שחרור ידני בבי"ח ואימו אמרה שלפי אבחנה רפואית זה משהו פסיכולוגי). אני חייבת לציין שהסרוב שלו לא מגיע להתקפות זעם, בכי, צעקות, מכות פשוט סרוב מוחלט - גם אם אשלול ממנו פריבילגיות זה לא יעזור. כגננת ניסיתי גם את הדרך הטובה (פרסים, הפתעות, מדבקות) להתנהגות טובה וגם את דרך השלילה (אין חצר, אין פינת בובות עד שלא תעשה כך וכך), כרגע אני במצב של "תעשה כרצונך" כל עוד הוא לא פוגע באחרים.
האם תוכלו לתת לי עצה כיצד לנהוג איתו, האם אני יכולה להביא את הילד הזה למצב של עשייה אפילו חלקית?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/05/2011לגננת שלום
אכן בעיה.
הכל לרוב מתחיל בבית. צריך שיתוף פעולה של ההורים. לזמנם, בתיווך הפסיכולוגית באם יש.
אפשר להציע - תעשה את זה או את זה. תשאירי לו את החלטה אולם תצמצמי את מרחב הפעליות. וככלל ילד זה מגייס נוכחות ופעילות רבה האם יש לך את זה בגן?
בהצלח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4
גננת23/05/2011מה זאת אומרת לצמצם את מרחב הפעילויות? להציע לו את מה שאני רוצה שיעבוד (דבק או ציור?) כי אם אשאיר לו את הבחירה הוא תמיד ילך לאותו מקום אהוב (בצק או פלסטלינה). אין לו שום בעיה לסרב להצעות שלי, לא לשבת היכן שרצה ולעשות פרצוף כועס במשך יותר משעה ותוך כדי גם להתחצף בשקט. גם אם אצליח להושיב אותו בשולחן הרצוי הוא לא יעבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/05/2011התכוונתי אכן לכך
אבל אין אנו יכולים לבצע הדרכה אינטרנטית.
חשוב כאמור לשתף הורים ולהציע להורים לפנות לעזרה מן סתם זה מתרחש גם בבית.... וכיצד ההורים מגיבים?....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)