תסמונת גמילה ממתדון לתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת גמילה ממתדון לתינוק
    אליס דדון
    27/05/2011

ברצוני לדעת אם בגלל שאני שתיתי כל ההריון מתדון במינון של 115 מילגרם ועכשיו נולד לי ילד בן במשקל של 2644 ובשבוע 35 ושישה ימים רציתי לדעת אם חייבת להיות לו תסמונת גמילה ואם כן כמה זמן זה עובר ואיך זה אצל תינוק הכריז הזה ומה ההשלכות של זה בעתיד אני מאוד דואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמונת גמילה ממתדון לתינוק - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    27/05/2011

לגברת דדון שלום

מדובר בסיכוי סטטיסטי שהוא בערך כ20%. ההופעה מתרחשת אף כשבועיים לאחר הלידה.
    הצוות הרפואי חייב לדעת זאת לצורך הבדיקה וזיהוי הילד הלוקה בתסמונת. תפקיד מרכז הגמילה לידע את הצוות הרפואי בבית החולים או טיפת חלב. ( בסוף 2009 יצא דוח מבקר המדינה בנושא)
    במידה והוא מתגלה שלוקה בתסמונת גמילה התינוק מוכרז כ"קטין נזקק" ואיש שירות הרווחה חייב ללוות את הילד לצורך הכוונת טיפול הרפואי.
    יש טיפול בשלב החריף - הטיפול נועד לפחתת תסמונת הגמילה.
    הילד יבדק במרכז המתמחה במניעת מוות בעריסה, יש ויומלץ מכשיר ניטור.
    קיימות גם הפרעות התפתחות שונות ולכן חשוב שיהיה במרכז התפתחות הילד במעקב.
    כמו גם סוגיות שקשורות לבעיות התנהגות והפרעת קשב וריכוז.
    לא אציג מספרים סטטיסטיים לסיכוייים לכל הפרעה הסיכויים עולים על 10% מוות בעריסה נדיר..

אין לזלזל בתופעות ולכן חשוב שהילד יבדק וינוטר לתסמונת גמילה - חובה לדווח לרופאים על לקיחת מטדון ולהיות במעקב.

מקווה כי לא ימצא כלוקה בתסמונת אולם גם אם היא קיימת מעקב רפואי ואמצעי טיפול יעילים בהפחתת התופעות הנילוות.

יש לפנות לפורום לידה ולאחר לידה - הנושא המועלה מקומו ביעוץ רופא ילדים- והתפתחות הילד.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ידים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו