פורום גניקולוגיה ורפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קדם מחזור
    טל
    13/02/2008

שלום,
    אני בת 35.
    יש לי מחזור סדיר.
    7-14 לפני המחזור יש לי התנפחות חריגה בבטן ועודף משקל של 3-4 ק'
    שגם אחרי המחזור לא תמיד יורדים לגמרי.
    בדיקות הדם שלי תקינות, גם כלליות וגם פרופיל הורמונלי.
    מעבר לכך אין לי שום תופעות אחרות קדם וסתיות ושום שינוי אחר (אוכלת רגיל, פעילה, מצב רוח תקין וכו').
    ניסיתי לקחת אנגליקה סינית (דונג קוואי) שבועיים לפני המחזור, 2 כדורים ביום 520 מ"ג בשילוב ויטמין B6 כדור אחד ביום.
    לפני כן ניסיתי כמוסות סידן+ מגנזיום עם כמוסות שמן נר הלילה.
    כלום לא עזר.
    נסיתי חליטות: זקן התירס, פטרוזיליה, סרפד וגם אין שינוי.
    ניסיתי דיקור סיני וגם לא עזר.

אודה אם יש לכם המלצה או שילוב יעיל להפחית נפיחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קדם מחזור

הוספת תגובה

• קדם מחזור לי

קורן אליהו /שרון אלישע
    13/02/2008

שלום לי
    אין די נתונים בכדי לתת לך תשובה מדויקת אך באופן כללי הסימפטומים שאת מדברת עליהם וטווח הזמן שבו הם קורים מראים על עודף של נוזלים (לחות) שנתקעים באזור הבטן התחתונה לאחר הביוץ ןגורמים לתחושה של נפיחות וכבדות ולעיתים גם להפרשה מוגברת שיכולה להיות מלווה בגרד.
    הייתי ממליץ לך לבדוק את התזונה שלך ולנסות להימנע ממוצרי חלב ,פחממות ריקות , סוכר לבן ומתוקים במיוחד בתקופה של הביוץ , במקביל למצוא מדקר אשר גם מטפל בצמחי מרפא שיכולים לסייע להתגבר על הבעיה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טל
    14/02/2008

תודה על התשובה המהירה.
    אכן החלק הראשון של האבחון נכון מאד!
    מדובר בחוסר איזון הורמונלי וטחול חלש (לפי הרפואה הסינית...)
    יש עודף לחות מהביוץ ועד המחזור. לפעמים נגמר מספר ימים לפני המחזור ולפעמים ממשיך גם בימי המחזור. כאמור חצי חודש עובר עלי זוועה. גוף רפוי, בטן נפוחה וכאמור עודף נוזלים שנשארים תקועים בפנים. אין הפרשות כלל החוצה. גם משתנים טבעיים לא עזרו.
    דרך אגב, הנפיחות באותה מידה גם בבטן עליונה (החלק שמעל הטבור)
    לגבי תזונה - אני משתדלת תמיד לשמור על תזונה בריאה, טבעית ומאוזנת ועל משקל תקין, וכמובן ספורט באופן קבוע.
    סיימתי השבוע טיפול בן 14 דיקורים (4 שבועות - פעמיים בשבוע, 6 שבועות - פעם בשבוע) - וכנראה שלא הועיל גם.
    האם עיסוי גוף רגיל, של מעסה מקצועי כמובן , לפני המחזור יכול להועיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לי

קורן אליהו /שרון אלישע
    14/02/2008

שוב שלום נינה
    נראה לי שטיפול כזה אכן יכל לסייע הייתי ממליץ על טיפולי שיאצו או טווינה שהם טיפולים המשלבים אבחנה ומותאמים יותר לטיפול בנושאים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול סיני
    אורנית
    12/02/2008

שלום, לא ברור לי הקשר בין רפואה סינית וגניקולוןגיה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול סיני

הוספת תגובה

• טיפול סיני אורנית

קורן אליהו /שרון אלישע
    13/02/2008

שלום אורנית
    הרפואה סינית רואה את האדם כמכלול שלם כאשר מחלה הינה יציאה מאיזון .
    במילה גניקולוגיה אין אנו מתכוונים לבדיקות גניקולוגיות פיזיות אלא על טיפול במגוון בעיות גניקולוגיות כגון : דיסמנוראה , אמנוראה , מחזור מקדים , מחזור מאחר , בעיות פריון ,תופעות גיל המעבר , הפרשות וגינאליות ועוד אשר נגרמים מחוסר איזון כלשהוא בגוף.
    ע"י תשאול ואבחנה בכלים של הרפואה הסינית ניתן למצוא ולטפל באותו חוסר איזון.
    מקווים שענינו לשאלתך
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במהלך הריון
    אולגה
    10/02/2008

שלום, האם טיפול סיני תומך גם במהלך ההריון, בתחילתו נגד בחילות למשל וכדומה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במהלך הריון

הוספת תגובה

• טיפול במהלך הריון

קורן אליהו /שרון אלישע
    10/02/2008

שלום אולגה
    אכן טיפול ברפואה סינית ניתן גם בזמן הריון לטיפול בבעיות שונות כגון:
    בחילות והקאות , הפלות חוזרות , דימומים בהריון ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חגית
    06/02/2008

שלום, אני בת 36,המחזור שלי מאז ומעולם היה סדיר לחלוטין. החודש המחזור הקדים באופן משמעותי. הוסת האחרונה שלי היתה בתאריך ה-25.3 והיום, ה-10.4 שוב קיבלתי מחזור. כלומר, עברו בסה"כ 16 יום.אני מודאגת מאד, ואשמח לדעת מה המשמעויות של התופעה. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מחזור מקדים חגית

קורן אליהו /שרון אלישע
    06/02/2008

שלום חגית
    לא הייתי נכנס לדאגות, יכל להיות מצב בו הווסת מקדימה באופן חד פעמי עקב סיבות רבות הכוללות בין היתר: לחץ נפשי , מאורעות רגשיים , עצבנות , שינויים קיצוניים בתזונה ועוד.
    במידה והמצב ימשך הייתי ממליץ לפנות לברור רפואי ובמקביל לפנות לטיפול ברפואה סינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בגיל מאוחר
    אילנה
    04/02/2008

אני בת 44 לא נשואה ומבררת כרגע את האפשרויות העומדות בפני לכניסה להריון והייתי מעוניינת לדעת כיצד הרפואה הסינית יכולה לסייע לי, מהם הסיכויים והסיכונים .
    המחזור שלי סדיר לחלוטין ללא שום בעיות .

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בגיל מאוחר

הוספת תגובה

• הריון בגיל מאוחר

קורן אליהו /שרון אלישע
    05/02/2008

היי אילנה
    האפשרות העומדת בפנייך במידה ואין לך בן זוג הינה הזרעות או הפריות עם זרע תורם.
    לגבי הסיכויים חשוב שתדעי שפוריות האשה יורדת מגיל 35 והלאה ולכן באופן אוטומטי הסיכויים קטנים יותר אך מנסיון יש הצלחות .
    חשוב שתפני לרופא מומחה לפריון בכדי לעבור ברור מקיף .
    הרפואה הסינית יכולה לסייע ב:
    שיפור תפקוד השחלות על מנת לייצר איכות ביציות טובה יותר.
    • איזון הורמונאלי ליצירת זקיקים רבים יותר.
    • הזרמת דם לרחם ובכך שיפור איכות ועובי רירית הרחם.
    • הורדת תופעות לוואי כתוצאה מהטיפול ההורמונאלי •
    חיזוק המערכת החיסונית.
    • מניעת התכווצויות של הרחם ועל ידי כך הקטנת סיכויי הפלה.
    • חיזוק הרחם והכנתו לקליטה טובה יותר של העוברים.

מקווה שעניתי לשאלתך
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה