מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפואה סינית ודיאטהאסנת20/07/2008
האם לרפואה הסינית יש דרך ייחודית להרזיה? האם מותר השימוש בממתיק מלאכותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה אסנת
קורן אליהו /שרון אלישע22/07/2008שלום אוסנת
לצערנו ישנם מטפלים המשתמשים בדיקור כאופציה להרזיה בצורה לא נכונה , על ידי דיקור בנקודות המדכאות תאבון, הרפואה הסינית כרפואה הוליסטית אינה מעודדת טיפולים מסוג זה והם עוברים על כל החוקים שלה.
בכדי להרזות יש לשלב מספר דברים במקביל וניתן להסתייע בדיקור בכדי לסייע לגוף ולחזק את מערכת העיכול ולא בכדי לדכא את התאבון ..
נוסף על הדיקור יתן המטפל תזונה נכונה לפי אבחנת המטופל וינחה את המטופל לאורח חיים נכון הכולל פעילות גופנית , שינה ותזונה.
לא להתפתה לדייאטות קסם למינהם הם פוגעות במטבוליזם של הגוף ומחלישות את מערכת העיכול וכשמפסיקים יש השמנה בריבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהח.15/07/2008
בעקבות אנטיביוטיקה אני כבר 8 חודשים עם פטריה. ניסיתי אגיסן קרם ונרות, פלוקנול, פרוביוטיקה, לא לאכול קמח וסוכר, לא לעשות סקס חודשיים, אפילו דיקור סיני, כ-ל-ו-ם לא עוזר. מה אפשר לעשות, נגזר עלי כל החיים להיות עם המטרד הזה ? נמאס לי מכל התרופות. אנא לתשובתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
קורן אליהו /שרון אלישע16/07/2008פני למטפל ברפואה סינית שמתמחה בתחום הגניקולוגיה ומטפל גם בצמחים בנוסף על הדיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנגה12/07/2008
האם על פי התפיסה הסינית לכבד יש קשר לאיכות הפוריות של האישה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגה
קורן אליהו /שרון אלישע13/07/2008שלום נגה,
מרדיאן הכבד עובר באזור הגניטליה ומקיף את אברי המין , הכבד בראייה הסינית אחראי לספק דם לגידים לרצועות ולשרירים ובכךמספק גם דם לאזור הרחם , דם הכבד אחראי להזנת רירית הרחם ומאוד משוייך לפריון האשה , חוסר בדם הכבד יגרום לווסת להיות דלה הצבע יהיה לרוב חיוור ומועט , כאבים כמעט ולא יהיו אלא אם תהיה תקיעות של אנרגית הכבד בנוסף הרבה מאבחנות של חוסר פריון קשורות בין הייתר גם לצ'י ודם הכבד.
מקווה שענינו לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורסיגלית09/07/2008
שלום אני חודש וחצי אחרי לידה רגילה מניקה. התחלתי לקחת גלולות להנקה לפני שבוע ופתאום הופיע דימום קל אי אפשר לקרוא לזה מחזור. רציתי לדעת האם זה בסדר זכור לי מהלידה הראשונה כאשר הנקתי במשך 9 חודשים לא הופיע מחזור כלל, האם יש לכם אפשרות לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית
קורן אליהו /שרון אלישע10/07/2008קודם כל מזל טוב
לגבי הדימום אין לך מה להילחץ דימומים קלים יכולים להופיע מדי פעם למרות שאת מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא בזמן מחזורמורן06/07/2008
כבר במשך 3 שנים יש לי דימומים שלא בזמן מחזור, ביצעתי בדיקת פאפ, איידס וקולוסקופיה שיצאו תקינות וכן עברתי צריבה קלה עם משחה בנקודה שהרופא אמר שזו הנקודה המדממת, עברתי את הצריבה הזו כבר פעמיים מכיוון שהחלפתי רופאים וב-2 הפעמים גם בצריבה האחרונה שעשיתי לפני חודש אני ממשיכה לדמם. הגניקולוג שלי אמר שאם הצריבה לא תעזור (שכן היא לא עזרה) יש לבצע צריבה רצינית יותר. רציתי לדעת מה דעתך, האם יש דרכים נוספות או בדיקות נוספות שיש לבצע? אני חייבת לציין כי הדימום לא מופיע לי אחרי קיום יחסי מין אלא היו גם פעמים שלא קיימתי יחסי מין אחרי סיום המחזור בכדי לבדוק האם הדימום מופיע ואכן הוא מופיע ללא קשר לקיום יחסי מין. רציתי לדעת מה הן ההשלכות לקיום צריבה רצינית יותר? האם מדובר בצריבה בלייזר? איפה אני יכולה לקרוא אודות צריבה שכזו? והאם זה יכול לפגוע בפיריון שלי מאוחר יותר כשארצה ללדת? אני בת 24. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שלא בזמן מחזור
קורן אליהו /שרון אלישע08/07/2008שלום מורן
על פי הרפואה הסינית ישנם שני מצבים שגורמים לדימומים
הראשון הינו מצב של חולשה של הגוף שכתוצאה כלי הדם אינם מחזיקים את הדם באופן תקין
השני הינו מצב של חום אשר גורם לדם לצאת מכליו .
צריבה של המקום בלייזר בהחלט מכניסה חום לדם על פי הראייה הסינית ולכן אם מדובר במצב של חום (יש לבצע אבחנה מדויקת ) אי הצריבה רק גורמת להחמרת הבעיה .
לגבי השאלה השנייה אין עדויות מוכחות שלייזר פוגע בפוריות אך שוב אם נסתכל מנקודת מבטה של הרפואה הסינית חום יתר יכל לפגוע באיכות הביציות , חום יכל לגרום לדימומים וחם יכל לגרום לביוץ מקדים .
לסיכומו של עניין הייתי ממליץ לך לפנות למטפל מוסמך ברפואה סינית המתמחה בגניקולוגיה ומטפל בצמחי מרפא נוסף על הדיקור ולתת הזדמנות לטיפול טבעי לפני שאת ממשיכה לצריבה הגדולה
בהצלחה והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור ממושכים ללא מחזוררות01/07/2008
שלום. מזה שבוע וחצי אני ממש סובלת מתופעות שבדרך כלל מקדימות אצלי את המחזור, רק שהמחזור לא מגיע. הרחם נפוחה ממש כמו לפני תחילת מחזור, יש כאבים והתכווציות קלות, יש דקירות באזור השחלות. לרוב יש לי את זה כמה ימים לפני תחילת ווסת, אבל הפעם זה ממש בלתי נסבל. יש לי גם הרבה הפרשות באופן כללי לאחורנה, אבל אין לי גירוי בנרתיק. זה ממש ממש מציק לי, כואב לי כל הזמן ויש כאילו תחושה שאני עוד רגע אתחיל לדמם כמו במחזור רגיל, אבל זה לא קורה. אני מרגישה שאני לא יכולה לעשות התעמלות או להרים דברים כי זה מותח לי את האזור, משהו שבדרך אני חוווה רק במחזור עצמו. מה זה יכול להיות? יכול להיות שמדובר בדלקת ברחם? תודה רבה, רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות כאבי מחזור
קורן אליהו /שרון אלישע03/07/2008שלום רות
קודם כל אינני יודע אם את מנסה להיכנס להריון או לא אז אם כן דבר ראשון תעשי בדיקה לראות מה קורה , לגבי השאלה על הדלקת איננו נוהגים לתת אבחנה מערבית בטיפולים שלנו זו העבודה של רופא הנשים , מבחינת הרפואה הסינית תופעות שקורות לפני הווסת מעידות על זרימה לא תקינה של צי ודם הכבד אשר אחראי בין היתר על דם הרחם , במידה ואת לא בהריון ואת סובלת מהכאבים הנ"ל זמן רב , טיפול ברפואה סינית יכל להקל עלייך מאוד .
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבותירדן29/06/2008
שלום, אני לפעמים סובלת מצריבות באיבר במין, זה קורה סתם כך פתאום ולא ברורה הסיבה וכן לאחר כמה ימים זה עובר, האם אתם יודעים מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירדן
קורן אליהו /שרון אלישע29/06/2008הייתי מציע שתנסי לעקוב אחר הצריבות בכדי לראות באיזה זמן במהלך המחזור (לא ווסת) זה מופיע
לאחר הווסת , לפני הווסת , בזמן הביוץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורליאת26/06/2008
אני סובלת מכאבי מחזור מאוד מאוד קשים עד לחוסר תפקוד של כמה ימים, האם יש לכם אפשרות לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור - ליאת
קורן אליהו /שרון אלישע29/06/2008בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ריחתמי23/06/2008
שלום, יש לי בעיית ריח רע מאיבר המין בנוסף גם יש לי הפרשות רבות ואני מאוד מאוד מתביישת ולא יודעת מה לעשות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
קורן אליהו /שרון אלישע23/06/2008שלום תמי התאור שנתת יכל להעיד על לחות חמה באזור הגניטליה מבחינת הרפואה הסינית , כמובן שיש לבצע אבחנה יותר מדוקדקת , בכל אופן פני לרופא הנשים שלך לבדוק האם אין סוג של דלקת וגינאלית, אם בעיה זו קיימת כבר זמן רב או חוזרת בתכיפות גבוהה טיפול בדיקור ובצמחי מרפא יכל לחולל פלאים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסס באיבר מיןחיילת20/06/2008
שלום רב,
אני חיילת, לפני כשלושה ימים התגלה אצלי אבסס באיזור הואגינלי מלווה בכאבים חזקים שמקשים עליי ללכת, לשבת ולבצע פעולות אחרות.
פניתי למיון נשים בתה"ש ונאמר לי כי יש לי אבסס ומסוכן לנתח את המקום מכיוון שזהו איזור רגיש ומדמם.
לאחר כמה שעות במיון התנקז האבסס באופן טבעי אך נשארה עוד מוגלה והוא נסגר חזרה.
הרופאים לחצו אך לא יצא כלום.
אני מטופלת כעת עם אנטיביוטיקה (אוגמנטין) ונמצאת במעקב.
בביקור השני בדקה אותי הרופאה ואמרה שישנם סיכויים שהוא יתנקז עם האטיביוטיקה...
אך במקרה שלא כך יהיה אצטרך לעבור ניתוח על מנת לנקז את המוגלה שנותרה.
אני מאוד חוששת מהניתוח, האם יש לו השלכות?
האם בכלל ניתן לטפל באבסס ע"י אנטיביוטיקה בלבד?
ממה נובע האבסס?
אשמח לקבל תשובות בהקדם.
בתודה מראש,
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיילת
קורן אליהו /שרון אלישע21/06/2008שלום חיילת
פני לרופא הנשים שלך להתייעץ לגבי האנטיביוטיקה והטיפול באבצס
זה לא הפורום המתאים
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחופהתמר19/06/2008
אני ממש בתחילת הריוני (שבוע 4) ולא יודעת מה לעשות. אני סובלת לעיתים תכופות מדלקות בדרכי השתן ולכן מטופלת כבר מספר שנים בתמציות צמחים סיניות. אני מאוד לחוצה וחוששת להמשיך לקחת אותן בהריון כי יש שם כמה צמחים שכתוב באינטרנט שלא טובים להריון ובכלל מפחיד אותי לקחת כל דבר שהוא עכשיו. אבל כאשר אני מפסיקה עם התמציות לאחר שבוע הדלקות חוזרות לא יודעת מה לעשות ומתחשק לי פשוט לבכות. הצמחים הם-
GALIUM EQUISETUM PLANTAGO SALIX URTICA JUNIPER EUPATORIUM המטפל מתעקש שאני יכולה להמשיך ולקחת האם תוכלו לעזור לי בבקשה מה כדאי לעשות?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
קורן אליהו /שרון אלישע21/06/2008שלום תמר
היינו שמחים לו רשמת את שם הפורמולה או את שם הצמחים בשמם הסיני בכדי שנוכל לענות לשאלתך .
משאלתך עולה כי את משתמשת בפורמולה שרשמת זמן רב והפורמולה היחידה בתמצית שאנו מכירים לטיפול בדלקות חוזרות בשתן הינה דיינטוס המשווקת ע"י זן צמחים ומשמשת לטיפול בשלב האקוטי בלבד ולא לאורך זמן וגם אסורה בהריון ולכן בררי את שם הפורמולה או הצמחים בכדי שנוכל לענות לך נכונה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצית לדעת ....
שולמית20/07/2009היכן אפשר למצוא את דיינטוס פרמולה לדרכי השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולמית
שרון אלישע21/07/2009בעיקרון זן צמחים משווקים אותם בארץ 03-6414434
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידית19/06/2008
שלום רב,
יש לי פטריות בנרתיק חוזרות ונשנות. על אף הטיפולים שאני מקבלת הן נשארות. בן זוגי מעוניין לרדת לי כבר תקופה ארוכה ואני לא נותנת לו בגלל חשש שהוא ידבק. ברצוני לדעת האם פטריות כאלו יכולת להדביק אותו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידית
קורן אליהו /שרון אלישע19/06/2008שאלה לא רלוונטית לפורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנה דרך לדעתכם לטפל בחצוצרות סתומות ברפואה סינית?גלי16/06/2008
שלום לכם
האם ישנה דרך לדעתכם לטפל בחצוצרות סתומות ברפואה סינית?
האם נתקלתם בזה בעבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
קורן אליהו /שרון אלישע17/06/2008שלום גלי
במצבים קלים של הידבקויות ניתן לטפל .
במקרים של חסימת חצוצרות מלאה המאובחנת בצילום רחם או בבדיקת הידרוסונוגרפיה הטיפול אינו יעיל ומומלץ לשלבו עם IVF .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל15/06/2008
שלום רב,
אני תיאורתית לא חסידה של רפואה סינית ורפואה משלימה. אני רוצה לשמוע מכם , אולי תשכנעו אותי.
למה כדאי לי ללכת לגינקולוג מהרפואה הסינית ולא לגינקולוג רגיל?
תןדה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
קורן אליהו /שרון אלישע16/06/2008שלום סיגל
הטיפול ברפואה סינית אינו בא כתחליף לרפואה הקונבנציונאלית ולהפך אנו משתמשים בבדיקות המעבדה ובבדיקות ההורמונאליות ככלי עזר בטיפולים .
במקרים בהם הרפואה הקונבנציונאלית מתקשה לסייע הן באבחנת הבעיה והן בפתרונה הרפואה הסינית נכנסת לתמונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאושרת12/06/2008
שלום, אני סובלת מכאב בזמן חדירה, התחושה היא של יובש, אבל אני משתמשת בתכשיר נגד יובש בנרתיק ועדיין יש כאבים, צריבה גם לאחר יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת
קורן אליהו /שרון אלישע16/06/2008אושרת היקרה
המלצתנו לפנות קודם כ לגניקולוג המטפל על מנת לשלול דלקת בנרתיק.
במידה ולא נמצא גורם מזהם תוכלי לפנות לטיפול ברפואה סינית שבהחלט יכל לפתור את בעית הכאבים והשריפה בנרתיק ולשפר את חיי המין שלך.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)