מידע רפואי
פורומים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- פדיקור
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- יופי
- יוגה, מדיטציה
- פרידות, גירושין, בגידות
- הרניה, שבר, בקע, קילה
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- צליאק
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- הנקה, הנקה נכונה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- אחרי לידה
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- דחוף!!!!!!!גלית23/09/2011
כתבת: "תת משקל שנגרם מאי אכילה או מאכילה מועטה, הגורם לחוסר בויטמינים ומינרלים, יכול לגרום לאל ווסת"
1) כל הבדיקות דם שלי תקינות!!! ואין לי בכלל חוסר בויטמינים ומינרלים!!!
2) אין לי תת משקל!!!
אז איך האמנוריאה נגרם מתזונה לקויה "מחוסר דם" למרות שאין לי מחסור בכלום בבדיקות דם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!!!!! - תגובה
גלית גליל26/09/2011בשום מקום לא כתבתי את המשפט שציטטת ובכל זאת...
יכול להיות 'חסר דם' ברפואה הסינית מבלי לסבול מחסר כלשהו בבדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחליף מטפל?גלית23/09/2011
שלום, הייתי במרפאת רפואה משלימה אצל מטפל ברפואה סינית, והוא אמר לי שיש לי "חוסר דם" ולכן הפסיק לי הווסת כליל...
עשיתי לפני כן בדיקות דם וכל הבדיקות דם היו תקינות!
לא היה לי מחסור בברזל,בויטמינים היה לי המוגלובין תקין...הכל יצא תקין
הרופאת משפחה אמרה שאין לי חוסר דם כלל!!!
אז איך המטפל במכבי אמר שיש לי חוסר דם אם כל הבדיקות דם שלי תקינות???
יכול להיות שהמטפל לא מבין כלום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליף מטפל? - תגובה
אסף פלדמן24/09/2011היי גלית,
קודם כל, אם יש לך שאלות לגבי הטיפול שאת עוברת, תפני אותם למטפל שלך. הוא מאוד יעריך שאת פונה אליו שאלות ישירות ויתן לך את המענה הכי מדוייק.
דבר שני, "חוסר דם" ברפואה סינית אינו מקביל לאנמיה או לחוסר בברזל. צריך להפריד בין מושגים מודרניים מערביים לבין מושגים שמגיעים מעולם הרפואה הסינית שהם יותר מודלים של איבחון וטיפול.
לדעתי אין שום צורך להחליף מטפל או לחשוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הבנתיסיון23/09/2011
כתבת: "הצמחים המאושרים לשימוש בארץ לא מכילים הורמונים"-
1) אם הצמחים לא מכילים הורמונים אז איך הם מטפלים באל-ווסת?
"ניתן לגרום למחזור להגיע גם אחרי יותר מ 3 שנים של אמנוריאה"
2) איך ניתן לגרום למחזור להגיע? איך???
3) האם לוקחים צמחים לאל וסת לכל החיים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי - תגובה
גלית גליל23/09/2011סיון,
צמחים סינים יכולים להשפיע על מערכות הורמונאליות בגוף האדם מבלי להכיל הורמונים.
באמצעות סדרת טיפולים ברפואה סינית (דיקור סיני ונטילת צמחים שהמטפל ירשום עבורך) ניתן להסדיר את המחזור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוןשאלה חשובה!22/09/2011
שלום, האם מיץ סלק ומשקה כלורופיל בונים את הדם? ומחזקים את זרימת הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון - תגובה
גלית גליל22/09/2011סיוון שלום,
על פי הרפואה הסינית, הסלק בהחלט מחזק דם.
לגבי הכלורופיל, לא ידוע לי על קיומו במטריה מדיקה הסינית...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדנה21/09/2011
שלום,
לפני שאני אקח טיפול אז אני רוצה לשמוע את דעתך...
אם אני אקח ממחר כל בוקר כפית משקה כלורופיל בכוס מים + סלק אדום שלם מבושל או כוס מיץ סלק כל יום למשך חודש
אז זה יכול להיות שזה יחזיר לי את הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
גלית גליל21/09/2011דנה,
שאלות אלו יש להפנות למטפל שמכיר את המקרה שלך אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר דםדנה21/09/2011
רציתי לשאול כמה זמן לוקח לגוף להיות במצב של חוסר דם עד כדי אמנוריאה משנית הפסקת המחזור?
האם זה תהליך מתמשך של שנים כתוצאה מתזונה לקוייה?
כמה שנים בערך המצב של תזונה לקוייה מביא להפסקת הווסת כליל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר דם - תגובה
גלית גליל21/09/2011דנה,
שאלות אלו יש להפנות למטפל שמכיר את המקרה שלך אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!דנה21/09/2011
יש לי שאלות לגבי צמחי מרפא לטיפול באל-ווסת:
1) האם יש בצמחים הורמונים?
2) איך ממצב של אמנוריאה שנמשכה 3 שנים הגוף יכול להתאזן????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!! - תגובה
גלית גליל21/09/2011דנה,
אני רואה שאת מלאה סקרנות ומאוד מתעניינת.
הצמחים המאושרים לשימוש בארץ לא מכילים הורמונים.
ניתן לגרום למחזור להגיע גם אחרי יותר מ 3 שנים של אמנוריאה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה21/09/2011
1)האם הגוף יכול לצאת מאיזון הורמונלי בעקבות תזונה לקוייה?
2)מה זה אומר המשפט "לצאת מאיזון"...?
3)האם את הצמחי מרפא לאמנוריאה לוקחים לכל החיים?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
גלית גליל21/09/2011דנה שלום,
אם תצרכי 'תזונה לקויה', הגוף לא יקבל את מה שהוא צריך ואכן יצא מאיזון .
המושג לצאת מאיזון מדבר על כך שהגוף והנפש לא במצב אופטימלי. למשל מצב של חוסר, חולשה...
צמחים סינים מטפלים בשורש הבעיה וב 99% מהמקרים אין צורך לקחת אותם כל החיים, אלא לתקופה מסויימת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ תוך רחמיצביה13/09/2011
אני בת 53 ללא מחזור(כבר 5 שנים).עברתי כבר פעמיים היסטרוסקופיה, והוציאו לי פעמיים פוליפ.כיום יש חשד לפולים בתוך הרחם לפי us וזומנתי להיסטרוסקופיה אבחנתית.האם מבצעים כריתת הפוליפ תוך כדי הפעולה,וללא הרדמה ולא בבית חולים?ושאלה נוספת האם כדאי להוציא הרחם בגלל שכל 4 שנים אני עוברת היסטרוסקופיה ומוצאים פוליפ?דרך אגב רירית הרחם מעובה(12 מ"מ)
מחכה לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ תוך רחמי - תגובה
אסף פלדמן13/09/2011צביה, את בפורום הלא נכון. זהו פורום הדן בגניקולוגיה ורפואה סינית. יש לשאול בפורום של גניקולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ תוך רחמי - תגובה
גלית גליל13/09/2011צביה שלום,
כפי שאמר אסף, זה לא הפורום הנכון לשאלות מסוג זה, אבל לא יכולה שלא לכתוב, אם כבר את פה... אם יש לך נטייה לפוליפים, כדאי לנסות למגר את התופעה באמצעות דיקור וצמחי מרפא סינים. יתכן שטיפול כזה ימנע את הניתוח הבא..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ תוך רחמי - תגובה - תגובה
אסף פלדמן20/09/2011מסכים עם גלית כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הצמחים הללו עושים???מאיה20/09/2011
Dang gui shen
Dong quai root
Shu di huang
Prepared rehmannia root
Bai shao
White peony root
He shou wu
Polygonum multiflorum root
Bai zhu
White atractylodes rhizome
Fu ling kuai
Poria cocos fruiting body
Shi zhu hong ren shen
Chinese red ginseng root
Yi mu cao
Siberian motherwort herb
Chuan xiong
Sichuan lovage root
Gou qi zi
Lycium fruit
Zhi gan cao
Honey-fried Chinese licorice root
Shi zhu hong ren shen
Chinese red ginseng tail
Dang Gui Shen
Dong quai root
Bai Shao
White peony root
Bai Zhu
White atractylodes rhizome
Fu Ling Kuai
Poria cocos fruiting body
Chai Hu
Bupleurum root
Chuan Xiong
Sichuan lovage root
Bo He
Chinese mint herb
Gan Cao
Chinese licorice root
Mu Dan Pi
Tree peony bark
Zhi Zi
Gardenia fruit
Tian Ma
Gastrodia rhizome
Xiang Fu
Cyperus rhizome
Gan Jiang
Dried ginger rhizome
Dang gui shen
Dong quai root
Xiang fu
Cyperus rhizome
Hong hua
Carthamus flower
Yan hu suo
Corydalis yanhusuo tuber
Huai niu xi
Achyranthes root
Bai shao
White peony root
Chuan xiong
Sichuan lovage root
Shu di huang
Prepared rehmannia root
He huan pi
Mimosa tree bark
Ze xie
Asian water plantain rhizome
Chuan mu xiang
Vladimiria root
Shan zha
Chinese hawthorn fruit
Mu dan pi
Tree peony bark
Qing pi
Tangerine dried rind of green fruit
Rou gui
Chinese cinnamon bark* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הצמחים הללו עושים??? - תגובה
אסף פלדמן20/09/2011שלום מאיה,
צירפת כאן הרבה צמחים וקצרה היריעה להסביר על כל אחד ואחד מהם. יש כאן הרבה צמחים בעלי פעילות הקשורה למערכת הגניקולוגית.
אם יש לך שאלה יותר ספיציפית נשמח לפרט,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רפואה סינית עוזרת לשחלותגל08/09/2011
פולציסטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם רפואה סינית עוזרת לשחלות - תגובה
אסף פלדמן08/09/2011היי גל,
חשוב לדעת האם מדובר בשחלות פוליציסטיות או בתסמונת השחלות הפוליצסטיות, מכל מקום ניתן לסייע בשני המצבים באיזון הורמונלי, הסדרת מחזור וכו'.
אם יש עוד שאלות יותר ספיציפיות אנחנו כאן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולותאביטל29/08/2011
שלום!
אני נוטלת פמינט (גלולות למניעת הריון) קרוב לשנה כאמצעי מניעה אבל בנוסף לטיפול בעור הפנים, זה נראה לי בסדר לקחת שנה שלמה בלי הפסקות אבל יש לי חברה שאומרת שהיא עושה הפסקות, אני מחפשת מידע על זה, עד כמה צריך את ההפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות - תגובה
אסף פלדמן29/08/2011היי אביטל,
השאלה שלך לא מתאימה לפורום זה, כאן אנו מתעסקים ברפואה סינית וגניקולוגיה.
בבקשה פרסמי את השאלה בפורום גניקולוגיה, או הכי טוב, תתייעצי עם רופא הנשים שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעברעירית23/08/2011
שלום,
אני בת 55 וסובלת מגלי חום. האם הרפואה הסינית עשויה לסייע לי?
אם כן איזה טיפול בדיוק?
תודה,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר - תגובה
אסף פלדמן23/08/2011שלום עירית,
הרפואה הסינית היא רפואה שכוללת מספר שיטות טיפול שמתבססות על עקרונות זהים. השיטות הנפוצות והרלוונטיות לגלי חום הינן דיקור וצמחים מרפא סיניים.
לרפואה הסינית הצלחות יפות בתחום. אני מצרף מאמר קצר שכתבתי על הנושא, לעיונך.
תופעות גיל המעבר, המנופאוזה, הן תופעות המתלוות להפסקת הווסת אצל האשה, לקראת העשור החמישי לחייה. בגיל זה מתרחשים שינויים הורמונליים משמעותיים, הכוללים הפסקה של הפרשת ההורמונים ה”נשיים” - פרוגסטרון ואסטרוגן, ובמקביל לירידה בתפקוד השחלות ואיבוד הפוריות.סימפטומים העשויים להופיע בתקופה זו הם :
1. גלי חום, לעיתים עם הזעה, לרוב בפנים, בחזה, צוואר ובגב. (ב75% מהנשים)
2. יובש - בעור ובנרתיק
3. עייפות עד תשישות
4. חוסר שקט, דפיקות לב (פלפיטציות)ֿ
5. דיכאון
6. דלקות חוזרות בשלפוחית השתן ובנרתיק.
הטיפול ברפואה המערבית כולל מתן אסטרוגן + פרוגסטרון, טיפול שנוי במחלוקת שלפי מחקרים ומאמרים שהתפרסמו לאחרונה עלול להגביר הסיכויים לסרטן הרחם או השד.
אחד המושגים הבסיסיים ברפואה והפילוסופיה הסינית הוא יין ויאנג. היין מייצג את הלילה, חורף, שקט, חוסר תנועה, נשיות, הזנה, קור, רטיבות ועוד והיאנג מייצג את הקיץ, תנועה, חום, יובש, זכריות, אנרגיה ועוד. ההסבר הבסיסי לגיל המעבר ברפואה הסינית הוא שזו תקופה בה האשה עוברת מתקופת היאנג של חייה, תקופה של עשייה, פיריון, עבודה, גידול הילדים, לתקופה היין שבחייה שהיא תקופה הרבה יותר רגועה, עם פחות עשייה ויותר התבוננות בחיים, בכל המישורים.(גיל המעבר אגב, קיים גם אצל גברים, אבל מתבטא אחרת)
לכן בטיפול בתופעות גיל המעבר, נדאג לרכך את המעבר הזה, בין היאנג ליין, עם התייחסות ספיציפית לכל מקרה. הטיפול הדרגתי ונועד לתמוך ביכולת הטבעית של הגוף, לקבל על עצמו את השינוי על ידי מתן צמחי מרפא סינים, שימוש בדיקור ומתן המלצות תזונתיות. לטיפול יש תוצאות מצוינות, בעיקר בהורדת גלי החום ושיפור כמות ואיכות השינה ולא פחות חשוב מכך, הוא ללא תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להיכנס להריוןקרן16/08/2011
שלום,אני בת 30 נשואה+2,ב-2 ההריונות הקודמים נכנסתי מיד כשניסינו ללא בעיה,עכשיו אנו מנסים כבר 4 חודשים ללא הצלחה. (וסת סדיר וכו) אני יודעת שבסטטיסטיקה זה לא הרבה ועל אף זאת זה מלחיץ אותי מאוד ובטח לזה יש השפעה. האם ברפואה הסינית יש דברים שיכולים לטפל בהורדת לחץ ובכלל האם כדאי לי לנסות משהו מתחום זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להיכנס להריון - תגובה
אסף פלדמן23/08/2011שלום קרן,
כפי שכתבת 4 חודשים אינם אינדיקציה לבעייה, אבל לפעמים לחץ או הפרעות אחרות יכולות להוביל לאי כניסה להריון.
טיפול ברפואה סינית יכול להוריד לחצים ולעודד התעברות תקינה. מומלץ לפנות למטפל/ת בתחום לייעוץ ולטיפול.
בבקשה פני אלינו אם ישנן שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרת מחזורסקרנית14/08/2011
היי, האם תוכלו להסביר לי איך הדיקור מביא לכך שהמחזור יהיה סדיר? כלומר - איך זה בעצם עובד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרת מחזור - תגובה
אסף פלדמן16/08/2011היי סקרנית,
כמובן שלא ניתן להיכנס לפירוט רב מדי במסגרת זו אבל אנסה לענות לשאלתך. סדירות המחזור תלוייה במחזור הורמונלי תקין, הדיקור תורם לאיזון ההורמונלי ובכך מסייע להסדרת המחזור. סטרס ומתח מהווים לפעמים חלק מהבעייה וגם לכך נתייחס בטיפול.
על פי הרפואה הסינית המחזור נשלט על ידי מספר מערכות בגוף ואיבירים פנימיים, על ידי בדיקת המטופלת והבנה איזה מערכת יצאה אצלה מאיזון, יהיה ניתן להתאים טיפול בדיקור ובצמחי מרפא. ספיציפת לגבי הסדירות - הרבה פעמים יש קשר לאיבר הכבד על פי הרפואה הסינית, שאחראי לזרימה חלקה של אנרגיה בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?