מידע רפואי
פורומים
- שימור פוריות
- רפואה משלימה בהריון
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור
- פסיכותרפיה
- מיניות האישה, מין נשי
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- הפלות חוזרות
- אף אוזן גרון
- תזונה טבעית
- היפנוזה
- פסיכולוגיה הוליסטית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- ציסטה עם פוליפ בשחלהשמחה06/05/2015
שלום, לאמי, בת 51, התגלתה ציסטה בשחלה הימנית שבתוכה יש פוליפ ואליו יש זרימת דם. היא עשתה בדיקות נוספות ונשללה האפשרות לסרטן חלילה. אמי חלתה בסרטן השד לפני כשנתיים ומקבלת מזה שנה וחצי תרופה בשם טמוקסיפן, שאחת מתופעות הלוואי שלה זה ציסטות כאלו בשחלות. הרופא שבדק אותה וראה את הציסטה אמר שבמידה והיא לא תעבור בשבועות הקרובים, היא תצטרך לעבור כריתת שחלות. אני כותבת כאן רק כדי לדעת באופן כללי, האם הרפואה הסינית יכולה לעזור במקרה של ציסטה כזו בשחלה? אולי ע"י דיקור? משום שבמידה והציסטה תעלם, הניתוח יחסך ממנה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה עם פוליפ בשחלה - תגובה
גלית גליל07/05/2015שמחה שלום,
יתכן שאפשר להקטין או להעלים את הציסטה באמצעות צמחים סינים ודיקור. חשוב לראות מה גודלה של הציסטה ופרטים נוספים על אימך. כדאי שאמא תפגש עם מטפל שיערוך תשאול מקיף ויתן הערכה כללית האם ניתן לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSענת19/02/2015
שלום,
בבדיקת שתן לתרבית התגלה חיידק GBS .
1. רציתי לדעת במה ניתן לטפל בחיידק הזה חוץ מפנצילין?
2. מהם הסיבוכים אם לא לוקחים אנטיביוטיקה?
3. מהן הסיבות להתפרצות של החיידק הזה?
אשמח לקבל תשובות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS - תגובה
גלית גליל01/03/2015שלום,
דלקת בדרכי השתן ברפואה הסינית מהווה סנדרום של לחות עודפת היכולה להיווצר על סוגי מצע שונים.
כשתגשי למטפל הוא יתשאל אותך על מנת להגיע לשורש הבעיה על פי הרפואה הסינית ויעניק טיפול מתאים.
לגבי שתי שאלותיך האחרונות, מומלץ להתיעץ עם רופא המשפחה או אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש וצריבהסיגלית13/11/2014
אני בת 65, סובלת מיובש בנרתיק וצריבה בעת קיום יחסי מין. משתמשת פעם עד פעמיים בשבוע באובסטין קרם, אבל זה לא עוזר.
פניתי לרופא הנשים לאחר שהתגברתי על הבושה, אבל הוא אמר שאין באפשרותו לעזור לי מעבר למשחה בה אני משתמשת, ואם אני רוצה הוא יכול לשלוח אותי לשיקום נרתיק. כל זה מבלי שבדק אותי כלל.
אני גם משתמשת במשחת K-Y לפני קיום יחסים אבל עדיין מאוד צורב.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש וצריבה - תגובה
גלית גליל30/11/2014הי סיגלית,
מצב שכזה נגרם ברפואה הסינית כתוצאה מחוסר יין, כלומר חוסר נוזלים בגוף הגורם ליובש. בטיפול בדיקור וצמחים ניתן להחזיר את הלחות ולהקל עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהמירי19/10/2014
ערב טוב,
בבדיקת אולטרה סאונד שביצעתי לאחרונה נאמר לי שיש לי ממצא ציסטי בגודל 84X71 מ"מ עם פפילרות 18/13 מ"מ, 11/11 מ"מ ללא עדות לזרימות דם מוגברות.
ברצוני לדעת האם טיפול באמצעות הרפואה הסינית יכולה לגרום להעלמת הציסטות.
אודה על תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
גלית גליל30/11/2014מירי שלום,
יתכן שכן, אבל על מנת לדעת באופן ודאי, צריך להתחיל לטפל.
הטיפול יהיה בדיקור בשילוב על צמחים סינים. תחליטי עם המטפל תוך כמה זמן את נבדקת שוב ותראו אם חל שינוי.
בכל מקרה כדאי לטפל ברפואה סינית, גם אם בכדי למנוע את גדילתה של הציסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהאנונימית22/08/2014
שלום,
אני בגיל המעבר (55), ברצוני לשאול האם קיימת תרופה הומופאטית ליובש בנרתיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
גלית גליל07/10/2014שלום,
כדאי להפנות שאלה זו לפורום הומאופתיה.
ברפואה הסינית ניתן להרכיב לך פורמולת צמחים שתקל בסמטומים ותטפל בשורש הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה והריוןא30/09/2014
אני בת 33 + 2. לפני כשמונה חודשים התגלתה אצלי מיומה בגודל של 4 ס"מ. מאז ועד היום אני עוברת טיפולים של דיקור ולקיחת צמחי מרפא.
היום בבדיקת הרופא נמצא שהמיומה כלל לא קטנה ולהיפך, אפילו גדלה לגודל של 5 ס"מ!
המצב מטריד אותי כי אני מעכבת הריון בגלל סיבה זו. הרופא אמר שכדאי להיכנס להריון ולאחר מכן לטפל במיומה אם צריך.
אני מאוד חוששת מהריון כל עוד המיומה קיימת.
האם לנסות לחפש דרך להוציא את המיומה ואחר כך להיכנס להריון או שבכל זאת להיכנס להריון עם כל הסיכונים הכרוכים בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה והריון - תגובה
גלית גליל07/10/2014אודליה שלום,
אם למרות המלצת הרופא את עדיין חוששת מהריון עם המיומה, ניתן לקבל חוות דעת שנייה מרופא אחר.
כדאי לשתף את המטפל ברפואה סינית בממצאים, יתכן שירצה לערוך שינויים בפורמולה אותה את נוטלת. בכל מקרה, קחי בחשבון שטיפול במיומה ברופאה הסינית הינו ממושך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דיקור סיני יכול לעזור לקליטורודיניה?אסף פלדמן12/08/2014
האם דיקור סיני יכול לעזור לקליטורודיניה?האם יש לדיקור השפעה גם אם הקליטורודיניה היא תוצאה של פגיעה פיזית בדגדגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אסף פלדמן25/08/2014האם הכוונה לכאבים בדגדגן? לי אישית אין ניסיון בטיפול במצב זה. יש צורך בפרטים נוספים כדי לענות לשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאציאליסשירי10/08/2014
שלום אני בת 30 בריאה לפני 4 ימים אובחנתי בפאציאליס שיתוק בצד שמאל של הפנים העין לא נסגרת לא מצליחה לחייך אני מטופלת בסטרואידים רציתי לדעת אם דיקור יכול לעזור? מוכנה לנסות כל דבר רק שיעבור תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאציאליס - תגובה
אסף פלדמן12/08/2014דיקור עוזר מאוד לפציאליס, כדאי להתחיל בטיפול כמה שיותר מוקדם. לרוב מטפלים 2-3 פעמים בשבוע והתוצאות טובות מאוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרוני28/07/2014
היי אני לוקחת גלולות כבר חצי שנה, לפני שבוע וחציהחלטתי לחבר שתי חפיסות גלולות( אני לוקחת גלולות מסוג מינס).
מביום שהתחלתי את החפיסה השניה התחיל לי דימום ממש לא מסיבי והוא נמשך עד עכשיו.
הוא לא מראה שהוא מפסיק ותכף מגיע גם המחזור הבא.
האם זה בעיהאו שזה בסדר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
גלית גליל30/07/2014רוני שלום,
פורום זה עוסק בתחום הרפואה הסינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת PCOSגלי11/06/2014
שלום, אובחנתי לפני כחודש ע"י הגניקולוגית כבעלת תסמונת PCO, בעקבות התסמינים חוסר במחזור ושיעור יתר ובדיקות דם גם, (יש לי גם נשירת שיער אבל לא זכרתי לומר לה)
היא נתנה לי להשתמש בגלולות ואני לא רוצה כי זה נזק בלתי הפיך.. הייתי רוצה טיפול טבעי :)
האם דיקור סיני עוזר? ראיתי שתזונה מסויימת עוזרת והתחלתי יותר לאכול קמח מלא וירקות ופירות ,אך לא הפסקתי לגמרי עם הקמח לבן (האם אני חייבת לגמרי להפסיק?) אני לא סובלת מעודף משקל.. אני דיי רזה אפילו
האם יש איזהשהם כמוסות שעלולות לעזור לי? או בכלל מה הטיפול המומלץ לתסמונת זו?:)
אני ממש רוצה שהתסמינים יפסיקו כבר!
תודה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת PCOS - תגובה
גלית גליל16/06/2014גלי שלום,
הרפואה הסינית נותת מענה מצויין במיקרים של pcos.
מציע לך לגשת למטפל שמומחה גם בצמחים סינים (בנוסף לדיקור). דיקור ובמקביל נטילת צמחים מתאימים יסדיר את המחזור ויקל את התסמינים הנלווים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפהFF17/05/2014
האם שימוש בשטיפה אינטימית בשם נשית אכן מכילה צמחים מהרפואה הסינית,מה דעתכם ממולץ לשימוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפה - תגובה
אסף פלדמן27/05/2014שמעתי על המוצר אבל אין לי ניסיון איתו לצערי, כך שאיני יכול להעיד. מומלץ לפנות ליבואן לפרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה למצוא פתרון ברפואה הסיניתא'10/04/2014
שלום.... אני בת 20, נשואה+1, בריאה בדרך כלל.
לפני שנה בערך התחלתי לקחת גלולות נגד הריון, רופא הנשים שלי אמר שאין לי ברירה אחרת בגלל השחלות הפוליציסטיות ושאם לא אקח את הגלולות, המחזור שלי ימשיך להיות מאד לא סדיר כמו לפני ההריון (פעמיים בחודש.. פעם בחצי שנה), אפילו שלא נתתי לעצמי הזדמנות אמיתית לראות עם זה הסתדר אחרי הלידה.
אני לא יודעת עם יכול להיות קשר לגלולות, אני כותבת את זה כי אני מניחה שזה כן מידע רלוונטי אבל בחצי שנה האחרונה אני מרגישה שהבריאות שלי על הפנים.
חוץ מזה שמאז שהילדה שלנו הלכה לגן, לא עובר שבוע בבית שאנחנו לא נדבקים בוירוס או שפעת... אני כל הזמן סובלת מכאבים באזור הרחם והגב התחתון, עברתי כל בדיקה גיניקולוגית אפשרית והכל יצא תקין. הייתה פעם לפני כמה חודשים שפספסתי גלולה והתחלתי מיד חפיסה חדשה לפי ההוראות של הרופא, זה בלבל את המחזור שלי ומאז כל מחזור שלי הפך למאד מוזר.
אם פעם הגלולות עזרו למחזור לבוא כל פעם בזמן למשך לא יותר מארבעה-חמישה ימים ובלי כאבי תופת לא נורמליים אז מאז התקרית הזאת, המחזור לפעמים מאחר בכמה ימים ולפעמים מקדים... לפעמים יש דימום קטן למשך כמה שעות שחוזר כל כמה ימים עד שמתחיל מחזור- דימום חלש שנפסק אחרי יום.
הרופא אומר שזה בסדר, אבל גם הכאבי בטן שלי החמירו.
לפני כחודש התנפחה אצלי בלוטת הברוטלין, קיבלתי טיפול אנטיביוטי אבל אחרי יום שזה החמיר עד לכאבים שלא יכולתי לזוז נאלצתי לעבור ניקוז. סבלתי מכאבי תופת נוראיים עד שהסירו לי את הצינורית לאחר שלושה ימים, הכל היה בסדר ואז אחרי יומיים הבלוטה חזרה. בפעם השניה קיבלתי אנטיביוטיקה, משחה, עשיתי שטיפות עם פולידין ולקחתי ויטמינים (עצות שמצאתי באינטרנט) וזה עבר לבד תודה לאל אבל מאז אני בפחד שזה יחזור והרגשה שכל המצב הגיניקולוגי שלי על הפנים ואין לי מושג למה.
רציתי לדעת בבקשה מה דעתכם והאם הרפואה הסינית יכולה לעודד את הגוף שלי קצת, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה למצוא פתרון ברפואה הסינית - תגובה
גלית גליל28/04/2014שלום,
נשמע שבאמת כדאי 'לעשות סדר' מבחינה הורמונלית בגוף.
הרפואה הסינית בהחלט תאזן, תחזק ותניע איפה שצריך. מומלץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאלה19/03/2014
שלום,
כיצד רואה הרפואה הסינית את ההפרשות כתוצאה מקנדידה ,ובכלל את ההפרשות שניחשבות לטיבעיות ?
ובאיזה צמחים משתמשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
גלית גליל26/03/2014אלה שלום,
הפרשות וגניאליות במידה מסויימת ובהתאם לסייקל המחזור הן דבר מבורך.
לעתים יש הפרשות מרובות או במרקם לא תקין דבר המעיד על חוסר איזון.
הפרשות מעצם היותם נוזל משוייכות לרוב ללחות.
יש להתאים צמחים סינים הנכונים ספציפית לך.
יכולה להיות בחורה עם הפרשות שצריכה צמח אחד ואילו לך יתאים דווקא צמח אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםשואלת19/03/2014
שלום ,
יש לי רזרבה שחלתית נמוכה
FSH - 19
אסטרודיול - גבוהה 560
פרוגסטרון- חודש תקין וחודש מעט גבוה
ביוץ טבעי מרובה - לא טוב
יש לציין שאני לוקחת חודשיים DHEA - בנתיים אין שיפור
ברפואה סינית יש טיפול מתאים להורדת FSH ובכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
גלית גליל26/03/2014לרפואה הסינית לרוב לעתים מענה לרזרבה שחלתית נמוכה, אבל הפרוגנוזה תלויה בעוד משתנים רבים שיכולים לעלות בתשאול מקיף אותו יעשה לך המטפל.
מציעה שתפני לטיפול ראשון ברפואה סינית ויחד עם המטפל תחליטו אם ספציפית אצלך, יש סיכוי לעזור עם דיקור וצמחים או לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בעת מתן שתןמעיין24/02/2014
שלום
אני בת 29 ומעולם לא סבלתי מדלקות בדרכי השתן.
אתמול והיום בעת מתן השתן, ממש שרף לי.
אני שותה כל יום המון מים (שתן שקוף) כך שזה לא מחוסר נוזלים.
השריפה לא עוברת מאתמול...
מה זה יכול להיות? האם אגיסטן יעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בעת מתן שתן - תגובה
אסף פלדמן04/03/2014יתכן מאוד שמדובר בדלקת בדרכי השתן, מומלץ לגשת לבדיקה אצל רופא ובמקביל ניתן להעזר ברפואה סינית, יש פורמולות צמחים יעילות מאוד לנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?