מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה אומר עלימבולבל30/12/2011
מגיל הגן בערך אני זוכר משיכה מינית לבנות, ופנטזיות מיניות עליהן(עד כמה שהן יכולות להיות מיניות בגילאים האלה). משיכה מינית לבנים הייתה גם כן, אך הרבה פחות. מאוחר יותר, היא הורגשה יותר. במהלך בית הספר היסודי לא ממש שמתי לב למשיכה המינית(למרות שיש לומר, בנות עניינו אותי הרבה יותר מהבחינה הזוגית). בגיל בו מבינים מהי משיכה מינית ועוררות מינית, הבנתי שאני נמשך לגברים. לא ידעתי כמה, לא ידעתי אם גם או רק, לא התעסקתי בזה.
בין כיתה ו'-ז' בערך התחלתי לצפות בפורנו. בהתחלה היה זה פורנו הטרוסקסואלי. אני מניח שהוא סיפק אותי, כי הצפיה בו הייתה די קבועה והגעתי ממנה לפורקן, אך לאט החל הפורנו ההומוסקסואלי לתפוס את מקומו, והוא הפך ל-80% מהפורנו שצרכתי. גם הפנטזיות והעוררות המינית במציאות היו בהתאם - שמתי לב מבחינה מינית הרבה יותר לגברים. לעומת זאת המציאות הרומנטית שלי הייתה שונה. היו לי בנות זוג, נהניתי איתן והרגשתי שלם עם הקשר. התרגשתי מהמגעים ומהנשיקות. כלל לא הרגשתי כאילו אני מכריח את עצמי או מנסה להוכיח לעצמי משהו.
בכיתה ט' בערך התאהבתי במישהי. אין ספק שזאת אהבה אמיתית, שכן אפילו הכחשתי אותה בהתחלה, עקב הקירבה הידידותית הרבה שהייתה בינינו, אך לא יכולתי להתכחש לה בהמשך. הרגש האמיתי ביותר שהרגשתי. האהבה הזאת מלווה אותי עד עכשיו - כיתה יא'. עם הזמן התחלתי לרצות גם מגע מיני איתה, וכל מגע בינינו או סיטואציה הכי קטנה שמתפרשת אצלי כרומנטית גורמת לי לעוררות מינית(זקפה).
לפני חודשיים החלה אצלי חרדה שמא אני הומוסקסואל. כמעט נכנעתי למחשבות, אבל הבנתי ש.. הי, שנתיים שאני מתעורר מינית מחיבוק מסכן איתה(לא יכול לספור תפעמים שהייתי צריך לקחת חצי צעד אחורה בשביל שהיא לא תרגיש), אני רוצה מגע מיני איתה, אני אוהב אותה כמו שלא אהבתי מעולם(אהבה שגם עלתה לי בכאב וגם נתתי לה ביטוי בהרבה אופנים בחיים שלי באותן שנתיים שלוש). מה אם הדחקתי, בלי לרצות ובלי לשים לב, את המשיכה המינית שלי לנשים? אז בעקבות המחשבות האלה הלכתי לפורנו הטרוסקסואלי ובחנתי את עצמי. וגם בלי פורנו ניסיתי לפנטז על נשים(ועליה), והי, הכל עובד ועומד, אני נהנה וגומר. אז מה זה? ייתכן שהיה חסם רגשי שמנע ממני להסתכל באופן מיני על נשים כל הזמן הזה, ועם זאת המשיכה תמיד הייתה שם? אני רק אציין שלפני זה כשהייתי מנסה לפנטז על בנות שאני מכיר ישר הדחקתי את המחשבות, הרגשתי לא נעים עם עצמי, כאילו אני "מזלזל" בבנות האלה. מצד שני, בבנים לא אכפת לי "לזלזל", שכן הצרכים הרומנטיים, ה"מכבדים" יותר מבחינתי, היו אצלי מאז ומעולם רק מבנות. יתכן שזהו בעצם החסם הרגשי, אם קיים? שזו הסיבה שלא התעוררתי מינית מבנות באופן בו התעוררתי מבנים? האם זהו מצב הגיוני? האם כלום לא היה מודחק והמשיכה המינית היא בעצם שונה בתכליתה? כך שמבנות אני אתעורר מינית במצבים רומנטיים בלבד ועל בנים אוכל להסתכל באופן מיני בלבד? האם אני ביסקסואל הטרו-רומנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין - בן 17
מבולבל30/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר עלי - תגובה
ד''ר יעקב מאיר וייל31/12/2011אתה בן 17?!
חייך המיניים מלאים סקרנות ותהפוכות. לא ניתן לדמיין שמשעמם לך בדרכך בעולם.
מה דעתך לתת לזמן העובר לאפשר לך להתפתח הלאה ולא להכנס למלכודת של התחייבות לתפקיד או עמדה רק תזרום ותמשיך להתבונן ולכתוב.
יש הרבה יועצים גם בפורום הזה שישמחו לייעץ לך בדרכך. תבחר מה אתה צריך. ותזכור שהזמן אינו עוצר. העיקר תהנה מהדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייתי..
מבולבל31/12/2011אני משום מה לא מצליח לתת לעצמי להיות בסדר עם הבלבול שלי. אני לא סתם "מבולבל", אני חרד ואובססיבי, ולא מצליח לצאת מזה.
אז שמתי לב שאני בהחלט יכול להתחרמן גם מנשים, אבל אז מחשבות אחרות נכנסות לראש - "מה אם אתה מתחרמן כי אתה לא במודע מדמיין אותן כגברים?" או "מה אם אתה מתחרמן מחלקים נשיים שמזכירים גוף גברי?" או "מה אם אתה מתחרמן מאישה שמקבלת אורגזמה כי אתה בעצם מדמיין את עצמך כאותה אישה לא במודע?" או "מה אם בתת מודע אתה בעצם רואה את עצמך בנשים האלה?". כל פעם החרדה מתחלפת.. אין לי מושג מאיפה המחשבות האלה הגיעו, תמיד הייתי שלם עם עצמי כגבר, אפילו כגבר גברי, אהבתי את הגוף שלי כגוף גברי, הזדהיתי פיזית עם חברים, הייתי מרוצה מאיבר המין שלי. המחשבות הטורדניות לא עוזבות! יתכן שאני ביסקסואל עם HOCD? האפשרות הזאת הועלתה בעבר אבל לא כל כך קיבלתי אותה, כי כן יש לי משיכה מינית לגברים, אבל עם זאת יש לי משיכה מינית לנשים, וכל פעם מחשבה אחרת מערערת לי את זה. נמאס לי מהחרדות האובססיביות האלה. אני כבר חודשיים בבלגאן הזה, מנסה לשים לב אם יש לי תנועות נשיות, מנסה לשים לב אם זה עושה לי את זה כשאני מדמיין את עצמי כאישה שגבר מענג אותה, מנסה לשים לב לקול שלי, להתנהגות שלי אם הם נשיים או גבריים, נכנס לחרדה כל פעם שאני רואה גבר מושך, כל פעם שאני רואה אישה מושכת יש קול שאומר לי "אתה סתם מנסה להוכיח לעצמך שאתה נמשך לנשים". נמאס לי מזה. באמת יתכן מצב של HOCD גם אם אני ביסקסואל ויש לי משיכה מינית לגברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייתי.. - מבולבל
ד''ר יעקב מאיר וייל02/01/2012אין לי תשובה לבילבולך בפורום זה.
אם אתה אכן רק בן 17 אולי תפנה לייעוץ מקצועי ותקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)