מחסום מיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסום מיני
    אני
    25/06/2012

שלום,
    אחותי (בת 17) התיעצה איתי על כך שהיא מפחדת שאין לה בזמן האחרון שום חשק מיני כלפי גברים, היא לא בדיוק בטוחה מה כן אמור להיות. מצד שני היא לא חושבת שיש לה תחושות כאלה כלפי נשים, על אף שהיא קצת הכניסה לעצמה סרטים בראש שזו כן הבעייה. אני לא מאוד מבינה בזה, אבל מדברים שהכרתי באמת לא היה נראה לי שיש משיכה כלפי נשים אלא בעיקר מחסום מיני. כשהיא היתה קטנה היא חוותה פגיעה מינית מקרוב משפחה. העניין היה מאוד גלוי ובתמיכה במשפחתנו המצומצמת, והיא עברה אז טיפול, ובאופן כללי עד עכשיו היה נראה שהיא התמודדה עם זה ושזה לא השפיעה באופן מהותי על חייה. למרות זאת בדיבור בנינו העלנו שאולי זה כן קשור לזה בכל זאת. עד היום למשל כשהיא עוברת על יד החדר (זה קרה בתוך הבית) בו זה קרה היא נזכרת, דבר שהיה נראה לי טבעי גם אם היא טיפלה בעצמה. ייעצתי לה שבכל אופן כדאי לה עכשיו לטפל בזה ולא להזניח את זה. היא רוצה ומסכימה, רק מאוד מפחדת לגלות דברים על עצמה שהיא לא רוצה לגלות. הסברתי לה שלדעתי מהתיאור שלה באמת לא נראה שהבעייה היא משיכה לנשים ושזה מחסום שהיא צריכה לפתוח, ובכל אופן בגיל ההתבגרות פעמים רבות הזהות המינית עוד לא מגובשת ושזה בסדר שיש שאלות.
    האם נהגתי נכון? תוכלו בבקשה לייעץ לי כיצד עוד ניתן לעזור, והאם באמת הגיוני שיש לזה קשר לפגיעה שעברה בילדותה?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסום מיני

הוספת תגובה

• מחסום מיני - תגובה

ד''ר יעקב מאיר וייל
    02/07/2012

לאני שלום
    תשובתך מיומנת ורגישה. טוב שיש אחות כמוך.
    אנא זיכרי של אחד מאיתנו טעם במנו מעץ הדעת שלו. שימרי איתה על קשר, תאמרי שאת מיד זמינה להידברות ואולי לא תמיד יש לך תשובה אך החשוב הוא היכולת להידבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו