מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחסום מיניאני25/06/2012
שלום,
אחותי (בת 17) התיעצה איתי על כך שהיא מפחדת שאין לה בזמן האחרון שום חשק מיני כלפי גברים, היא לא בדיוק בטוחה מה כן אמור להיות. מצד שני היא לא חושבת שיש לה תחושות כאלה כלפי נשים, על אף שהיא קצת הכניסה לעצמה סרטים בראש שזו כן הבעייה. אני לא מאוד מבינה בזה, אבל מדברים שהכרתי באמת לא היה נראה לי שיש משיכה כלפי נשים אלא בעיקר מחסום מיני. כשהיא היתה קטנה היא חוותה פגיעה מינית מקרוב משפחה. העניין היה מאוד גלוי ובתמיכה במשפחתנו המצומצמת, והיא עברה אז טיפול, ובאופן כללי עד עכשיו היה נראה שהיא התמודדה עם זה ושזה לא השפיעה באופן מהותי על חייה. למרות זאת בדיבור בנינו העלנו שאולי זה כן קשור לזה בכל זאת. עד היום למשל כשהיא עוברת על יד החדר (זה קרה בתוך הבית) בו זה קרה היא נזכרת, דבר שהיה נראה לי טבעי גם אם היא טיפלה בעצמה. ייעצתי לה שבכל אופן כדאי לה עכשיו לטפל בזה ולא להזניח את זה. היא רוצה ומסכימה, רק מאוד מפחדת לגלות דברים על עצמה שהיא לא רוצה לגלות. הסברתי לה שלדעתי מהתיאור שלה באמת לא נראה שהבעייה היא משיכה לנשים ושזה מחסום שהיא צריכה לפתוח, ובכל אופן בגיל ההתבגרות פעמים רבות הזהות המינית עוד לא מגובשת ושזה בסדר שיש שאלות.
האם נהגתי נכון? תוכלו בבקשה לייעץ לי כיצד עוד ניתן לעזור, והאם באמת הגיוני שיש לזה קשר לפגיעה שעברה בילדותה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסום מיני - תגובה
ד''ר יעקב מאיר וייל02/07/2012לאני שלום
תשובתך מיומנת ורגישה. טוב שיש אחות כמוך.
אנא זיכרי של אחד מאיתנו טעם במנו מעץ הדעת שלו. שימרי איתה על קשר, תאמרי שאת מיד זמינה להידברות ואולי לא תמיד יש לך תשובה אך החשוב הוא היכולת להידבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)