O.C.D ומחשבות מטרידות על זהות מיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• O.C.D ומחשבות מטרידות על זהות מיני
    אורן
    22/09/2012

דוק' שלום

ראוי לציין שאני עוד אובחנתי בילדותי כסובל מ O.C.D. (אני בן 29).במהלך השנים האלו סבלתי מהפרעות כתוצא הממחלה זו בתחומים רבים.ראוי לציים גם שהייתי בטיפול בצבא ואחרי הצבא.את שני הטיפולים לא סיימתי.בטיפול הצבא בקושי נגעתי במרשמים (וזה היה טיפול יחסית מאוד קצר) שנתן לי הקב"ן.ואת אותו טיפול אחרון שאליו ניגשתי היה לפני כשנה לערך שבו קיבלתי ציפרלקס.משהו קרה לי לפני 3 בתחום שקשור ,לזהות מינית ,אינני יודע אם זה קשור ל O.C.D או לביטחון עצמי נמוך.
    ביטחון עצמי כי, אני זוכר את התקופה בערך שזה התחיל לקרות( תכף אפרט את הסימפטומים).אני זוכר תקופה שעבדתי בתור מאבטח תמיד דאגתי לטפח לי את הביטחון תוך אם זה קרה אם הזמן ובמקביל תוך מחשבות גרנדונזיות עליי.
    בכל אופן הבועה הזו התפוצצה יום אחד ,והרגשתי מרוסק ,התחלתי להבין שאני כלום ושום דבר .עדיין ניסתי להיות כמו שהייתי בתקופת הטובה ,כאילו לא להיות אני ,וזה גם מה שגרם לי לעוד הידרדרות חדה בתחום הביטחון העצמי .בזמן זה התחלתי ללמוד ללימודים אקדמאיים. שהייתי לערך בן 26-25 .הגעתי למצב שאני הולך עם הפנים למטה מגמגם ולא מסוגל ליצור קשר אם בנות המין השני.נתתי גם אולי לאנשים לדרוך עליי וזה גם תרם לבטוח לירידה בביטחון עצמי.
    לפני שאפרט את מהות הבעיה ארצה להגיד שתמיד הייתי בטוח בתחום המיני מילדותי ולאורך כל חיי ותמיד פזלתי לעבר המין השני.בטח שגם בצבא ועד תחילת לימודיי.
    עם הזמן לאורך לימודיי חלו לי מחשבות או הרגשות לא ברורות לגבי המין שלי ,אני רוצה להאמין ורוצה להתעורר מהסיוט שאני נמצא בו שזו לא חלילה קשור לנטיות.שמעתי אותכם הפסיכולוגים אומרים לי זה לא רע להיות הומו ,וזה גורם לי להרגשה עוד יותר רעה , אולי מכיוון שאני לא כזה (הומו) . מה שכן גם במהלך המחשבות האלה ביום יום יש פרקים קצרים שבו אני חש חזרה את המשיכה והמחשבה הכיפית שלי כמו שתמיד היית רוצה כלפי נשים.
    מעולם לא היו לי התנסויות עם גבר ולכן גם לא יודע מאיפה זה צץ.לפעמים אני מנסה לעות על התשובה שלי בכך שאי אולי פוחד מעימותים עם גברים ואולי "בוחר" דרך להיות איתם תוך כדי מחשבות.ושאני באמת מנסה לפעמים לחשוב על התמודדויות מולם אני מרגיש מתיחות (לא מינית) ואז אני מרגיש חזרה את המשיכה לנשים. הראש שלי כל היום עסוק בצחשבות טורדניות ואני במצב מאוד קשה. לא יודע מה לעשות.
    עולות לי מחשבות שניסו לפגוע בי בעבר ושמו לי אסטרוגן במשקה או משהו.אני כבר לא יודע מה לחשוב .בכל מקום שאני נצא בכל שאני מנסה להתנהג רגיל,לא משנה איך אני מסובב את זה זה תמיד אצלי בראש.
    זה פוגע לי בבחירת עבודה ,זה פוגע לי באינטרקציה חברתית, זה גורם לי להיות אפטי לחלוטין לגירויים בסביבה וזה כל מתיש.

דוקטור אשמח לתשובה מפורטת מה עליי לעשות

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• O.C.D ומחשבות מטרידות על זהות מיני - תגובה

ד''ר יעקב מאיר וייל
    25/09/2012

אורן חביבי,
    שני טיפולים וצורך גדול מהמשפחה של OCD .
    ואתה מקווה לקבל תשובה קונקרטית בפורום במחשב?
    אם אתה באמת סקרן חזור לעבודה טיפולית על עצמך.
    השבוע בבראשית אומר השם לאדם אייך. כדאי לך להמשיך בחיפוש אחרי עצמך . אל תנסה להעזר בכותרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו