זהות מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהות מינית
    בן 25
    11/05/2008

אני בן 25. קרה לי משהו מאוד מאוד מוזר לפני כשלוש שנים (בערך בגיל 22)
    עד גיל 22 מעולם לא הטרדתי את עצמי ואפילו לא העליתי כתהייה את שאלת זהותי המינית.
    הדבר היה ברור כשמש.
    במשך כל חיי, עוד מילדותי הצעירה, התאהבתי רגשית בבנות בצורה מאוד חזקה, מה שהפך בערך בגיל 16 למשיכה מינית ברורה לבנות. מאז ומתמיד אוננתי במחשבה על בנות, וחלמתי חלומות מיניים על בנות בלבד. שכבתי לראשונה עם בחורה רק בגיל 20 ומאז ועד גיל 22 היו לי כמה חברות וכמה חוויות מיניות טובות עם בנות.
    בערך בגיל 22 ראיתי סרט שבו הופיעה דמות של הומוסקסואל. מאותו הרגע ועד היום נכנסה לי לראש חרדה על כך שאולי אני הומו, או דו מיני. החרדה קוננה בי במשך כמה חודשים עד שראיתי שזה לא עובר והחלטתי לבדוק את עצמי. ניסיתי לדמיין את עצמי עם גברים במגע מיני, והדבר נראה לי מוזר ולא טבעי, והתגובה הפיסיולוגית הייתה כיווץ של איבר המין, שזו בערך התגובה הכי הפוכה ומנוגדת לזקפה. הבעייה החמירה כי ההרגל הזה של הבדיקות העצמיות האלה הפך למין אובססיה ושוב ושוב בדקתי את עצמי ושוב ושוב - אין זקפה ואין גירוי מיני, רק מין דגדוג באיבר מין ולעיתים קרובות כיווץ לא נעים.
    כשראיתי שזה הפך למעין לופ שאני לא יוצא ממנו, פניתי לטיפול מקצועי אצל פסיכולוג קליני מומחה, והוא הבהיר לי חד משמעית שאני הטרוסקסואל, ושזו חרדה חסרת כל שחר.
    הוא אמר שאין לי שום בעייה בזהות המינית, ושהיא מגובשת לחלוטין, שזוהי רק חרדה. כך גם למדתי לשלוט ולהמעיט את החרדה הזו.
    בנוסף, רציתי לציין שיש לי חברה כבר שלוש שנים שאני נמשך אליה מאוד ותמיד יש לי זקפה מלאה איתה ויחסי מין תקינים.
    הבעייה שעם המחשבות האובססיביות האלה על כל הנושא הזה, לפעמים החרדה מבלבלת אותי וגורמת לי להטיל ספק בזהות המינית שלי למרות הכל. למשל, קרה לי שדימיינתי את עצמי מנשק גבר עוד פעם ועוד פעם עד שלפעמים זה כאילו נדמה שזה נעים לי,למרות שאני לא מתגרה מזה בכלל וכשאני בודק את זה שוב זה גורם לי לחרדה, לכיווץ איבר המין ולפעמים גם להקאות..

המצב מסובך, מה עושים??? ולמה בכלל החרדה הזאת הופיעה, ולמה אחרי כל הטיפול המקצועי והבדיקות העצמיות שבהן ברור לי שהגוף שלי והנפש שלי דוחים סיטואציה מינית עם גברים וכמהים לסיטואציה מינית עם נשים, עדיין יש ספק???

בבקשה תענו לי מהר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית

הוספת תגובה

• כמעט בטוחה

חסוי
    15/05/2008

היי, קראתי את מה שכתבת ואני כמעט בטוחה שיש לך ocd. אני מדברת מנסיון.. גם לי יש את זה אבל אני בחורה...ocd זו הפרעה חרדתית אובססיבית כפייתית. מחשבות חוזרות ונישנות שלא עוזבות אותך... למשל בנושא המיניות.. האם אני הומו\לסבית. כמעט בטוחה שיש לך את זה ואם תרצה אפילו אפנה אותך למישהו ממש מקצועי שמתכסק בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו...

חסוי
    15/05/2008

אני ממליצה לך לקרוא את המאמר "אני חושב שזה זז" פשוט תקליד את זה בגוגל. אין לי ספק שיש לך את זה וזה צריך מאוד להרגיע אותך כי יש טיפול קוגנטיבי התנהגותי לזה רק צריך לוודא שהפסיכולוג שמתעסק בזה מכיר את הנושא על בוריו ומנוסה בסוג הזה של ocd. לשאלות נוספות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שהפנת אותי למאמר

בן 25
    18/05/2008

תודה על ההערות שכתבת אחרי שקראת את מה שכתבתי ותודה על ההפניה למאמר זה עזר לי מאוד.
    אני אשמח להתכתב איתך כי נראה לי שאנחנו יכולים להועיל אחד לשני.
    אם תרצי, תשאירי כתובת מייל אפילו חסוייה ואני אכתוב בשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

חסוי
    24/05/2008

היי. שמחה אם עזרתי.. בשמחה אתכתב איתך אך אין לי מושג איך משאירים מייל בצורה חסויה... תסביר לי איך או שתשאיר את שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכתבי לי מייל ל...

בן 25
    27/05/2008

[email protected]

אני אשמח לשוחח
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן ה25

ד''ר יעקב מאיר וייל
    16/05/2008

האמת כבר קינלת שתי תשובות ממישהי שמכירה את הסיפור שלך. היא נותנת לו כותרות מקצועיות ומבטיחה הצלה וכתובת לטיפול. דרך אגב גם הצורך להאריך בשאלה ובתיאור הואמחלק מהבעיה.
    לגופו של עניין לפי מה שאתה מספר אתה יוצר קשר ממושך ויציב עם חברה אחת ושם בטח לא מכווץ לך האיבר.
    נסה להפריד בין התוכן והאובססיביות שבמחשבות ובין זהותך המינית האמיתית כפי שהיא מתבטאת במהלך חייך.לעומת זאת שים לב שהמחשבות טןרדות את מנוחתך ומעוררות חרדה. הטיפול המתאים יהיה בעזרה תרופתית כמו התומכת שהציעה לך אבחנה של OCD.
    חפש לך רופא שתסמוך עליו.
    זכור לגבי המחשבות כי התוכן אינו קובע ,מהתהליך הכל נובע.
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי אני עובר אותו דבר!!

אלעד
    22/05/2008

גם אני חווה את המצב שאתה מתאר בדיוק מפחיד, וגם לי ברורה זהותי המינית מה שכן פסיכיאטר שעימו התייעצתי הגדיר זאת כפאניקה הומוסקסואלית ונתן לי לוסטרל שאלו כדורים מפחיתי חרדה
    רציתי לשאול אתה אישיות חרדתית ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ועוד איך

בן 25
    27/05/2008

מאז שאני זוכר את עצמי, הייתי חרדתי ודואג יתר על המידה, בעיקר מלחלות במחלות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיוני

אלעד
    27/05/2008

כן ברור לי שיש משהו כזה שקשור רציתי לשאול אם יש או הייתה לך זיקה לדת וחוצמזה לדעת אם מצאת כלים יעילים להתמודדות ?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי זיקה לדת

בן 25
    27/05/2008

אני מניח תפילין כל יום ומאמין מאוד אבל לא שומר שבת.
    לגבי דרכי התמודדות, פשוט הבנתי שאם הייתי באמת הומו או דו-מיני, הגוף שלי היה מגיב מינית לגבר אבל בתכלס כשסיכמתי לעצמי את הדברים אז אני לא נמשך לגברים, לא חולם חלומות מיניים על גברים, לא בא לי לגעת בגברים , רק בנשים, טוב לי עם חברה שלי ואני נמשך אליה מאוד ונהנה לשכב איתה ולאונן במחשבה על בנות, אפילו ניסיתי לאונן במחשבה על גברים ולא הצלחתי.
    כל זה מביא אותי למסקנה שאני סטרייט במאה אחוז.
    לכן, כל פעם שיש מחשבות (זה כמעט כבר עבר לי לגמרי) אבל כשעדיין חולפת מחשבה מייד אני נזכר בכל העובדות האלה ונרגע...

האם אצלך המצב דומה? יש לך חברה? נמשך מינית לבנות? ניסית לבדוק אם הגוף שלך מגיב לגברים?
    אם בדקת וראית שלא - אין מה לדאוג!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אין לי חברה

אלעד
    29/05/2008

אבל הייתי רק עם בחורות ונמשך רק לבחורות וכנל כמוך ניסיתי לאונן במחשבה על גבר וזה פשוט לא היה טבעי.. גם אני כמוך משתמש באותן העובדות בשביל להרגיע את עצמי ועכשיו שאני רואה שאני לא היחיד שחווה זאת זה בכלל מרגיע!!
    שיהיה לך רק טוב בחיים אחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לך אחי

בן 25
    01/06/2008

שיהיה לשנינו ולכולם רק טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו