מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהבחור10/08/2008
אני מתנצל מראש על שאלתי הארוכה. אני בחור בן 26, דתי והומוסקסואל. לפי הידוע לי, הגישה הרווחת בקרב הציבור הכללי (לא הדתי) היא שמי שהוא הומוסקסואל - שילך עם זה ואין בכך שום פגם. לי זה לא מסתדר בגלל שתי סיבות: הראשונה, אלוקים אוסר קיום ממשי של יחסים הומוסקסואלים. שניה, כי נראה לי שהחיים הרבה יותר פשוטים, קלים ונוחים כשנמשכים לאישה. הרי זה המצב השכיח באוכלוסיה, אין מי שלועג, וכמובן מקימים משפחה עם ילדים מתוך הנאה של קיום יחסי מין. בגלל שתי הסיבות הנ"ל, אני מנסה לעורר בעצמי משיכה לנשים ע"י צפיה בסרטים (לאו דוקא פורנוגרפיים, אך גם), קריאת ספרים ועיתונים וראיית תמונות - במטרה לנסות להימשך לנשים, וגם במטרה חשובה לי: לראות שגברים אמיתיים באמת נהנים, נמשכים ומתאווים לקשר מיני עם אישה. עד כאן הקדמה, ויש לי שתי שאלות: 1. קשר מיני עם אישה נראה לי מאיים. גבר שנמשך לאישה ומתאווה לה - זה נראה לי ממש תלותי וחלש. אישה נתפסת בעייני כמפתה את הגבר שנמשך לגופה כבמעשה כשפים. לא מובן לי מה גבר מוצא בגוף חלש של אישה. תאווה של גבר לאישה נראית לי כאיבוד שפיות של הגבר. מה הוא מוצא בה? למה הוא צריך אותה בכלל? היא הרי ממש סתם מנצלת את גופו כדי להגיע לסיפוק מיני, אז איך הוא נותן לה לשחק כך בגופו?? למה הוא משתעבד לה? זה נתפס בעיני כחולשה של הגבר וכאיבוד עשתונות שלו מול אישה. בפרט שגוף של אישה הוא כה חלש מול גוף של גבר. בעקבות דעתי, אני מבקש ממך להסביר לי מה המציאות באמת? כמו שאני מתאר או מה? אני משער שכל עוד אראה כך את מערך הכוחות בין גבר ובין אישה - לא אוכל להימשך לנשים, אך אני לא יכול לשקר לעצמי שאני לא רואה כך את מערך הכוחות - כי ממש כך זה נראה לי. 2. האם כדאי לי לנסות ללכת לנערת ליווי, במטרה להימשך לנשים? אני חושב שאם אלך לנערת ליווי, שאני משלם לה והיא מחוייבת לספק מינית אותי בלבד, ואיני חייב כלל לספק אותה - זה יתן לי הרגשה של שליטה בה, ולא אראה את עצמי כחלש הנצרך לה ולגופה (כמתואר בשאלה 1). במשך הזמן, אני מקוה שאמצא הנאה מהאקט המיני - מקיום יחסי המין איתה - ואז תיפתח לי הבנה מוחשית מה גברים מוצאים בגוף של אישה. בתודה מראש ובברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחור
ד''ר יעקב מאיר וייל11/08/2008האם אתה כותב בחור כי אתה עדיין לא נשוי? האם חווית התנסות הומוסקסואלית?
מה ההבדל כשאתה נמשך לתאוותו של גבר אחר, האם אינך רואה בכך אבדן שפיות כמו עם אשה? מה גם שאותו גבר מתאווה אל גופך לא פחות משאתה מתאווה אל גופו.גם הוא במנצלים.
הרשה לי להזכיר לך כי אמנם נאמר בענשי האכילה מעץ הדעת "אל אישך תשוקתך והוא ימשול בך"
אך נאמר בלשון החיוב "והיו לבשר אחד". המשיכה לאישה היא כנראה מעשה הבריאה והחיפוש אחרי בת זוג לאדם הראשון מתואר בפרוטרוט בכתובים קודם להחלטת השם על יצירת חווה או אולי רקע העברתה מהצלע קדימה ובנפרד מגוף האדם.
מבחינת התאווה שלך לנשים או מבחינת הפחד שלך כי תאוותה עלולה לבלוע את עצמיותך אני מציע לך לבוא למספר פגישות כדי לשוחח על כך.
שיחה במחשב לא תעזור לך להתחזק כמו שהיית רוצה.
נערת ליווי היא ברירת מחדל במצבך. אז תיגע בבשר ותשביע את תאוותה לתגמול כספי. ולא תעורר את התאווה הבולענית ממנה אתה חושש. ואז תצא לשידוכים ושוב תעמוד מול הקושי הרגשי ובבחירה שבין קיום מצוות "עונה" ובין חרדתך הקיומית והכעס הלא מעובד על המין השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
זה ששאל11/08/2008וואי, ממש עוררת בי כיוון למחשבה... תודה! איך אני יכול להגיע לטיפול אצלך? וכמה זה עולה? אגב, אני רואה שיש לך הבנה ביהדות. שוב תודה רבה, ובבקשה תשיב לי על הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ששאל
ד''ר יעקב מאיר וייל13/08/2008מגיעות לו תשובות בהירות ככל האפשר.
נסה 0544422790
על יהדות נדבר אז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)