מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בחשק המיני של בן הזוגשרי22/08/2008
שלום רב, אני בקשר מזה כשבעה חודשים עם גבר בגיל 40+, אני לקראת סוף ה-30. יש פער מאוד גדול בצרכים המיניים שלנו. הוא מצידו יכול לא לגעת בילעתים גם שבועות. שוחחנו ע"כ מס' פעמים. לציין כי היו לנו תקופות טובות שהוא היה מגיע ממש חרמן או מחכה שרק אכנס אליו וקופץ עלי. ואז לרוב היה סקס טוב. היו גם פעמים שלא כ"כ הלך לו גם כשניסינו , פעמים שהו לא גומר או גומר מהר מדי. אז חשבתי שאולי יש לו חרדת ביצוע אבל אנחנו כבר 7 חודשים יחד ......... יצאנו לחופשה אחרי כשלושה חודשים שהיינו יחד הייתי מצפה שיצא עשן מהחדר אבל כמעט ולא היינו בחדר ומתוך שנילילו קיימנו יחסים רק פעם אחת. שוחחנוודיברנו הסברתי לו שמין ובכלל מג וחום הם דברים שמאוד חשובים לי בקשר הוא אמ שיעשה מאמץ!!!!! אבל עכשיו אנחנו בתקופה הכי גרועה שהיתה לנו אי פעם. היה ביננו פוצוץ לא מזמן הוא לא מבין למה אני עוזה מזה עניין אפילו שאל אותי מה סקס זה הדבר הכי חשוב בקשר? הייתי בהלם. ועניתי שזה מאוד חשוב וזה חשוב לי. וזה כמו כל פעילות אחרת בחים שצריך לפנות לזה זמן. הוא אומר שזה או שיש חשק או שאין ולא תמיד יש לו . עניתי לו שאנחנו נפגשים רק פעמיים בשבוע הייתי מצפה שיהיה מעט להוט יותר.......והוא מצדו מעדיף בכלל לא ליזום. הוא אמר שישתדל לעשות מאץ, תודה באמת. אני ניסיתי מאז פעמיים לעשות ערב רומנטי עיסוי ומסתבר שהוא מאוד נבוך מלעסות לי את השדיים הוא אפילו אמר לי שהוא מעולם לא שמע על עיסוי שדיים. הייתי קצת בשוק מה שאומר הרבה לגבי החוויות המיניות שלו בעבר. הוא היה די מובך. פעם נוספת אוירה רגועה מוסיקה נרות לקח לי למעלה משעה להביא אותו למצב שירצה סקס בכלל. וגם תוך כדי היה נראה לי מאוד מהסס הוא מתחיל ומפסיק באמצע בשלב מסויים התיאשתי והלכתי לשתות כוס מים קרים לצנן את עצמי וכשחזרתי הוא כבר רצה. אני לא בטוחה שהוא גמר..... מס' ימים אחרי זהשנפגשנו הוא אפילו לא ניסה שוב פשוט הלך לישון. נמאס לילהיות גם זו שיוזמת כה"ז אני רוצה להרגי נחשקת נשית ......הרי איך אפשר אחרת. אני אישהמינית מוששכת מאוד פתוחה בקטע המיני אבל איתו זה פשוט לא מתקדם. בקיצור אני ממש מתוסכלת לא יודעת מה לעשות אני אוהבת את הבחור אבל הנשוא הזה גורם לי להתרחק ממנו , כעס, מרירות ומחשבהשאולי אין לנו כ"כ עתיד ביחד. חבל לי כי הוא בחור טוב ומקסים וכיף לנו אבל אין לנו כמעט סקס ואני פה מתחרפנת. אודה לעצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרי
ד''ר יעקב מאיר וייל23/08/2008אני מבין את שאלתך ואת הצורך שלך.
אני גם שם לב לפיצול המוזר בתיאורך. את צריכה קיקבה מגע ואת הידיעה שאת מגרה ומושכת. הוא לא כמוך. הוא צריך מין לעיתים כדי להתפרק. יותר מכך הוא צריך לעשות מין כדי לספק אותך .
נראה שאת די רגילה להיות מושכת ומגרה וגם נהנית מהתפקיד-זה מסב לך עונג שאינך מסתירה ואת אפילו חושבת שככה זה אצל כולן. אם לא אז זה רק עושה אותך יותר שווה.
את שוכחת שלגבר שלך צריך לא רק חשק אלא גם זקפה. לפי חוסר היציבות של תשוקתו המינית וביטוייה התפקודיים זה נשמע כמו מישהו שנעזר לעיתים ב"תוספי דלק". הוא בטח נהנה להיות גבר מספק אך לא תמיד מוכן ל"עבודה", הוא כבר לא נער .
הוא בטח יודע לעשות אך הוא אינו מונע ייצרית כמוך.
אם הוא גם חבר וגם קשוב וגם שווה יותר מ"זיון" טוב שווה לייצב שווי משקל שמתחשב במגבלות גם שלו.
אם מגבלותיו מגבילות אותך יותר מדי תנסי למצוא מישהו עם טמפרמנט יותר חרמני.
זיכרי המין הוא מנוע עם אורך חיים קצר. החברות והקירבה הן אלו שנושאות אותנו לאורך השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אם כן מוצאים את האיזון הנכון
שרי24/08/2008ראשית רוב תודות על תשובתך, שכמובן מעוררת אצלי את השאלה הבאה, כיצכ אם כן מגיעים לאותו איזון עליו אתה מדבר מבלי שהוא ירגיש שהוא צריך לספק אותי. אני מאוד נמשכת לבן הזוג שלי ומאוד מתסכל אותי לשכב לצידו בלילה להשתוקק למגע ואינטימיות איתו ולדעת שאין לו חשק בכלל (אצלו מגע וסקס הולך ביחד , אין מצב למגע סתם ......זה או הכל או לא כלום) .בראייתי סקס הוא חלק חשוב מקשר וחשוב לפנות לזה זמן, זה חלק מהדרך שלי בכל אופן להביע אהבה וקירבה ברמות אחרות. זה גם מה שמבדיל בין קשר ידידותי לקשר זוגי. מצד אחד אני לא רוצה להיות במצב שאני כופה עליו יחסי מין ומצד שני אני לא מוכנה לבטל את הצרכים שלי, כי אז למעשה הוא כופה עלי מצב של חוסר מגע מיני. אז איך אם כן ניתן למצוא בכל זאת את האיזון הנכון ולא להגיע למצב בו נאלצים לווותר על הקשר. האם יש מקום לפנות ליעוץ סקסוקולי או פשוט להגיע לאיזו הסכמה ביננו ....לא מזמן קראתי מאמר שממליץ לקבוע X ימים בחודש/שבוע בו מחליטים שני הצדדים שמפנים זמן לקיום יחסים, נשמע קצת לא טבעי אבל יש כאלה שיגידו שאם נחכה תמיד שלשני בני הזוג יהיה את החשק אז לא ממש נגיע רחוק. אודה לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרי
חסוי25/08/2008כמו שחשבת, נכון להתייעץ יחדיוונכון עוד ותר להשתמש באיש מקצוע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)