חושש מיחסי מין וזוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חושש מיחסי מין וזוגיות
    א.ב.
    11/10/2008

שלום, אני בן 29, סובל מחרדה חברתית מסוימת, שהביטוי הכי מציק שלה הוא ביחסים עם נשים. עד גיל מאוחר לא היה לי כל קשר זוגי. עם השנים עבדתי על זה לפי מיטב התורה של הטיפול הקוגניטיבי- ההתנהגותי, שעליה למדתי מספרים ואני חסיד גדול שלה. הגעתי להישגים נאים (בעיני) בכך שאני כבר לא חרד מדי מהדייט הראשון ואף יצרתי קשר עם בחורה אחת, בגיל 27, איתה יצאתי במשך חודש. הקשר ההוא נכשל מכמה סיבות, אבל הסיבה העיקרית היא הפחד שלי מיחסי מין. בכל אופן, למרות שהתגברתי על כמה מחסומים, הפחד מסקס נותר. אני יודע שפחד מתפקוד ומדחייה בעקבות זאת הוא בעיה נפוצה אבל, למיטב הבנתי, הפחד הזה מוצדק כי הוא יכול "לפוצץ" מערכת יחסים טובה, וביחד עם זה גם להוריד לי את הבטחון ביכולות של עצמי. ההרגשה שלי עכשיו היא שאם אפתח בעוד קשר, מהר מאד אגיע לאותה סיטואציה, והכשלון יבוא בעקבותיה. לכן, אני מחפש היום כלים ורעיונות וכל דבר שיכול לחזק אותי ולשפר את הסיכויים שלי לבנות מערכת יחסים זוגית נורמאלית שכוללת גם סקס וגם את כל השאר. השאלה שלי תיכף תגיע. כפי שאמרתי, אני מאמין גדול בטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, שכבר הוכיח את עצמו בעבר. אחד מעיקריו הוא תרגול החשפות. לפי העקרון הזה, החלטתי שהדרך להתקדם זה ללכת פעם או כמה פעמים לנערת ליווי. אני יודע שזה לא אותו דבר כמו סקס בין בני זוג אבל זה לדעתי מדמה את הענין ויכול להוריד לי את רמת החרדה מהנושא. אני רוצה שסקס יהפוך בעיני לדבר כייפי ומוכר במקום דבר מפחיד. אני חושב שהסכנה העיקרית בנערות ליווי היא שאני אראה את הסקס כדבר מיכאני וסתמי ובכך אזיק ליחסים הזוגיים. עם זאת, בשלב זה בחיים, עדיף לדעתי סקס מיכאני וסתמי מאשר מפחיד ובלתי מושג. למרות כל מני פחדים ולבטים, באמת הלכתי אל נערת ליווי לפני כשבוע. סיכומו של דבר הוא שאני לא מרגיש שזה פתר לי את הבעיה אבל אני באמת חושב שאם אתמיד (כמה שזה נשמע מצחיק!), אני באמת אחשוש מזה פחות. אם כן, השאלה שלי אם מה שאני עושה הגיוני לדעתכם. אני מניח שתאמרו שהכי כדאי ללכת לטיפול פסיכולוגי. אני לא חולק על זה, וגם הייתי אצל פסיכולוג בעבר (3 פגישות), ואני לא פוסל את זה לעתיד. יחד עם זאת, אני סקרן לשמוע את דעתכם על הענין עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חושש מיחסי מין וזוגיות

הוספת תגובה

• האם אולי יש לך בעיית אונות

נעמי
    04/11/2008

יכול להיות אולי שיש לך בעיות זיקפה אותן לא ציינת כאן ובגלל זה נובעת החרדה שלך? אולי בגלל שאתה חרד הזיקפה יורדת לך וזה לא מוסיף לחוסר ביטחון? מה לגבי המראה הכללי שלך האם אתה מרגיש טוב עם עצמך, אוהב איך שאתה נראה?
    דימוי עצמי לוקח חלק גדול בעניין סקס ויחסים.. אתה צריך לעבוד על זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א.ב.

ד''ר יעקב מאיר וייל
    04/11/2008

אני אוהב את ראשי התיבות האלה. כמי שמחזיק מעצמו מיומן בהתנהגותי קוגניטיבי ניסית פיתרון התנהגותי. אולי הצלחת בחלק ההתנהגותי אצל נערת הליווי, [ואני מקווה שהצעתה של נעמי אינה מתאימה] אבל שכחת שהקושי העיקרי נעוץ בהימנעות מקשר בכלל ולא רק בקירוב הבשר.
    אם כך הוא הדבר ואכן האיבר שלך לאכשל התנהגותית ,אזי כדאי להעזר באיש מקצוע מיומן שיעזור לך לא להיכשל כשאתה מתקרב לאישה ולא רק לגוף של בעלת מקצוע.
    לידיעתך יש הסוברים כי כדאי להשתמש בשירותי סורוגייט. אני לכשעצמי מאמין בשיחה ואיבוד תוך עיבוד של חרדת הקשר שבבסיס החרדה החברתית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו