מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוי אחרי יחסי מיןאחת09/11/2008
שלום, אני בת 17.5 וקמיימת יחסי מין כבר שנה וחצי. בתחילת ה"דרך" הייתי חוטפת דלקות בשלפוחית השתן ולא הבנתי למה, לכן פניתי לרופא משפחה והוא אמר לי שיתכן וזה כתוצאה מחיידקים שנמצאים בנרתיק ומגיעים לאיזור בעקבות קיום היחסים [נאמר לי כי זה שכיח בקרב נערות צעירות], לכן הוא אמר לי בכל פעם לאחר קיום היחסים ללכת לשירותים, ולאחר מכן לשטוף במים. בעיה זו נפתרה. אך כעת נמצאת בפניי עוד תעלומה לא ברורה: לעיתים [אמנם רחוקות מאוד] קורה שיום לאחר קיום היחסים מתחיל לי גירוי לא כל כך נעים באיזור הנרתיק. היו פעמים שזה הופיע חיצונית על פני איזור הנרתיק [בכניסה], ופעמים אחדות התגלה כי זה מבפנים [שינוי בהפרשות העידו על כך]. לקחתי כדורים של אגיסטן וזה עזר, אין לי בעיה לטפל בזה, פשוט אני ממש אשמח לגלות ממה זה נובע, שאוכל למנוע זאת בעתיד מאחר והעניין לא מקל עליי. שאלותיי הן: 1. מדוע הדלקת בשלפוחית השתן שכיחה בקרב נערות צעירות דווקא? 2. האם הגירוי נובע מחוסר היגיינה [בעת החדרת אצבעות וכדומה]? 3. האם זו פיטרייה? אם כן איך היא מגיעה לשם? תודה מראש וסליחה על אורך הפניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת
ד''ר יעקב מאיר וייל09/11/2008אנסה לענות לשאלותייך אחת לאחת.
1. מדוע שכיח אצל נשים צעירות ,עת גופן לומד לתנות אהבים עם חדירה לראשונה בחייהן .היום את כבר ברת נסיון ,לא רק שאינך "נענשת" בדלקת בדכי שתן אלא גם למדת להתנענג עלפחות חלק ממעשה החדירה. יתכן ותוכלי לשלוט גם בחרדה מהסבל שמביאה אותך מצד אחד לפחות למקלחת [או לבידה] ולהמשך המגע באיזור הפות.
2.שימי לב למילה:"הגירוי" , החוזרת בשאלתך. זו לא בהכרח צריבה או גירוד אלא גירוי.
יש נשים המגורות תדיר באיזר הנרתיק גם בלי לחוש מיניות בהכרח. החדרת אצבעות " נקיות" שלך או של שותף/ ה אולי קשורה בהתגרות והרטבה נוספת של הנרתיק המגורה שלך. ופגשתי כאלה שלא "גומרות" בחדירה ויודעות להנות גם בזירמת המים במקלחת אחרי.
3. אם זו "פטריה" איני יודע. תיבדקי אצל הרופא שלך.
התקרבי פנימה לעצמך ותחשבי מה את חשה לגבי "הגרוי" הזה.
זו הזדמנות ללמוד להכיר את עצמך לא רק ממקום של "עונש". זו הזדמנות ללמוד על עצמך יותר.
את כבר לא צעירה לא מנוסה ,את אישה .
תהני לחפש פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)