האורגזמה שהלכה לאיבוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האורגזמה שהלכה לאיבוד
    אורנה
    06/03/2009

עוד מעט ימלאו לי 30 ומאז ומעולם היה התיאבון המיני שלי בריא ולא התקשיתי להגיע לאורגזמה, הן בעת קיום יחסי מין והן באמצעות אוננות. חשוב לציין, כי הצלחתי להגיע לאורגזמה גם באמצעות חדירה וגם ע"י גירוי הדגדגן. לפני כשנה, בעודי בקשר זוגי, התחלתי ליטול פבוקסיל וכפי שהוזהרתי מראש, הדחף המיני שלי פחת ויכולתי להגיע לאורגזמה אבדה כליל. מכיוון שהדבר הפריע לי מאד ומכיוון שהתרופה שנטלתי ממילא לא עזרה לי, הפסקתי להשתמש בה כבר לאחר כשלושה חודשים, אך למרות כל הזמן שחלף מאז, אני חשה כי הדחף המיני שלי ויכולתי להגיע לאורגזמה לא חזרו לעצמם. נפרדתי מבן הזוג שהיה לי כשהתחלתי ליטול את התרופה, עוד לפני שהפסקתי את השימוש בה ומאז לא קיימתי יחסי מין עם אף אחד. למעשה, אפילו לא הייתי בקשר כזה או אחר עם אף אחד ולא יצאתי לדייטים. מסיבה זאת, מאז שהפסקתי ליטול את התרופה לא באמת הזדמן לי לבדוק האם יכולתי ליהנות מיחסי מין נפגמה לצמיתות ואני מבססת את דבריי על כך שאיני חשה צורך באוננות כבעבר ואיני נהנית ממנה כבעבר ועל נסיונותיי הכושלים לקיים יחסי מין בטרם הפסקתי את השימוש בתרופה. האם ייתכן שהתרופה שנטלתי לפני זמן רב כ"כ ממשיכה להשפיע עליי עדיין? ואם התרופה אינה קשורה לעניין, מה יכולה להיות הסיבה לכך שיכולתי ליהנות ממין נעלמה? האם ייתכן שהדבר קשור לכך שהשמנתי בצורה קיצונית או לכך שאני שרויה בדיכאון? או שאולי הסיבה היחידה שאיני מרגישה צורך במין פתאום היא שאין אף גבר בחיי שיעורר אותי? אני מצטערת על שהארכתי בדבריי (רציתי לתאר את התמונה בשלמותה) ועל כך שייתכן וחלק משאלותיי הן טיפשיות, אך אני מוטרדת מאד מהעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האורגזמה שהלכה לאיבוד

הוספת תגובה

• אורנה

ד''ר יעקב מאיר וייל
    07/03/2009

לו אני במקומך גם הייתי מוטרד. מי רשם לך תרופה כמו פבוקסיל? האם לקחת ביזמתך או בהנחיית רופא? ואם יש רופא מעורב מה הוא ענה לך כאיבדת עניין במין ואוננות ושמנת והפסקת טיפול תרופתי על דעת עצמך?
    האמת היא שאין לי תצשובה ברורה. לכאורה הכברת בפרטים ולמע/שה אינני יודע מה לענות. יש לך רופא/ה בכלל?
    כמו שאת מעידה על עצמך הוזהרת מראש ובכ"ז לקחת. לא מוכן להיות מעורב באחת שבלאי הכי מזיקה לעינוגה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתנו...

אורנה
    08/03/2009

הופתעתי מאד מתשובתך, שנראה היה כי מטרתה לנזוף בי ולא לייעץ לי. הסיבה לכך שנטלתי פבוקסיל היא שהייתי ועודני שרויה בדכאון. מן הסתם, לא נטלתי את התרופה על דעת עצמי, אלא על פי עצתה של רופאה פסיכיאטרית שהמליצו לי עליה בחום. אין אני נוהגת לנסות תרופות שונות סתם בשביל הכיף או כדי לפגוע במתכוון ביכולתי ליהנות ממין ולכן לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת שאינך "מוכן להיות מעורב באחת שבלאו הכי מזיקה לעינוגה". פניתי אלייך כיוון שקיוויתי שתייעץ לי בנוגע לבעיה המטרידה אותי מאד, מתוך כוונה אמיתית לפתור אותה; ולא זאת בלבד שלא הצעת לי כל פתרון וטענת שאינך מוכן להיות מעורב בנושא, אלא גם העצמת את פחדיי והותרת אותי עם חששות כבדים כשכתבת "לו הייתי במקומך גם אני הייתי מוטרד". במידה ובכל זאת תסכים לייעץ לי, אבהיר כמה דברים חשובים בנוגע לבעייתי: איני נמצאת כרגע בטיפולו של פסיכיאטר כלשהו. למעשה, נפגשתי עם אותה פסיכיאטרית שנתנה לי את המרשם לפבוקסיל פעם אחת בלבד והפסקתי את נטילת התרופה על דעת עצמי לאחר שנטלתי אותה במשך כשלושה חדשים והיא החמירה את מצבי במקום לסייע לי. לפני שתנזוף בי שוב- אני יודעת שהיה זה מעשה חסר אחריות. הייתי רוצה לשאול אותך מס' שאלות: 1) מדוע שאלת אותי "מי רשם לך תרופה כמו פבוקסיל"? האם התרופה הזו אינה יעילה או שאולי היא אף מסוכנת? 2) האם ישנו סיכוי לכך שחוסר העניין במין וחוסר היכולת ליהנות ממנו שמהם סבלתי כשנטלתי את התרופה יימשכו כשנה לאחר שהפסקתי ליטול אותה? הייתכן שהתרופה גרמה לי לנזק בלתי הפיך לצמיתות? 3) השמנתי בצורה קיצונית בשנים האחרונות, ללא קשר לנטילת התרופה. האם החשק המיני יכול להיפגע כתוצאה מהשמנה? 4) האם יכול להיות שהמקור לבעיה הוא שפשוט אין כל גבר בחיי שיגרום לי לעוררות מינית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורנה

ד''ר יעקב מאיר וייל
    08/03/2009

בהמשך לשיחתנו אין כל כוונה לנזוף בך. אם חשת נזופה זה בינך ובינך. אני רק תהיתי איך מתחילים לקבל תרופה פסיכיאטרית בלי מרשם רופא ואולי אף בלי מעקב רופא.
    השינוי במיניות בעקבות נטילת תרופה מהמשפחה שנטלת שכיח אצל משתמשים/ות. החזרה לחשק הקודם ולתשוקה הקודמת ועוצמת הפורקן הקודמת אנה מכומתת . בספרות מדווחים על אופציות שונות כולל אובדן מלא. מניסיוני קיימת התאוששות של המיניות והפורקן והפגיעה אינה צמיתה.
    הצעתך כי העדר שותף למיניותך תורמת לחוסר העוררות היא הצעה נכונה בעיניי. את יודעת יותר על מיניותך ממני האם הצעתך נכונה לך?
    יכול להיות שהשמנתך הופכת אותך ללא נחשקת בעיניך? ואז אולי זה קשור בחשק שדוכא.
    התשובה האמיתית לשאלתך נעוצה בזמן ובנוכחות של שותף למעשה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו