תפקוד מיני לקוי וסרטן האשכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקוד מיני לקוי וסרטן האשכים
    נטליה
    10/05/2009

שלום רב

החבר שלי בסוף שנות העשרים,לפני 4 שנים עבר ניתוח לכריתת אשך וטיפול כימותרפי קצר עקב סרטן באשך . באשך השני יש לו וריקוצלה דרגה 3, הוא ועבר ניתוח לווריקוצלה בצעירותו אך זה לא פתר את הבעיה והוא עדיין נתקף בכאבים מדי פעם.

התיפקוד המיני שלו היה תקין לאחר הניתוח שנבע מהסרטן, עם שינויים קלים ביותר בתפקוד המיני. בשנה האחרונה חלו שינויים משמעותיים בתפקוד המיני: חוסר חשק מיני, חוסר יכולת החזקת הזקפה ליותר מ 10 דקות, לעיתים העלמות הזקפה תוך כדי מגע מיני,שפיכה מהירה וקשיים להגיע לזיקפה מלאה או חלקית.

בנוסף לכך לאחרונה יש לו נשירת שער משמעותית, העלאה במשקל ועייפות.

יש להוסיף שהוא נמצא באורח חיים דורשני ועמוס וישן כ-5 שעות או פחות בממוצע בלילה.

אנחנו מאוד אוהבים ותומכים זה בזו אך התופעה יוצרת מתחים רבים ומריבות.

האם יש קשר בין ניתוח כריתת אשך למצב הנכחי? אם לא, מה יכול לגרום לתופעה? אילו בדיקות מומלצות לעשות? האם תופעות אלו יכולות להיות נפשיות בלבד?מהן דרכי הריפוי הסטנדרטי?

תודה רבה על עזרתך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטליה

ד''ר יעקב מאיר וייל
    11/05/2009

אני מודה על שאלתך. מי שחתך ואיבחן ועשה כימוטרפיה זה כנראה רופא. למה לא שאלתם אותו? מה אין מעקב שם?
    תכלס' כרופא הייתי בודק בראש וראשונה את המצב ההורמונאלי-כלומר את תפוקת הטסטוסטרון באשכים כלומר בדיקת פרופיל הורמונאלי מלא.
    לבצע ולפנות לרופא מומחה בשאלה של האם יש בעיה?
    מעבר לזה כדאי לבדוק את אורחות חייכם. האם זה כ"כ חיוני לקחת את הזמן מהקירבה שביניכם לצרכי העבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו