SNRI's והפרעות בתפקוד המיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• SNRI's והפרעות בתפקוד המיני
    מישהו
    18/11/2009

שלום,
    אני בן 24. מזה כ - 3 וחצי שנים מטופל ב - Cymbalta במינוניםמשתנים (120, 90,60) כעת 90mg/d וזאת בשל דיכאון קליני והתקםי פאניקה שהגיעו גם עד לכדי אגורפוביה.
    זה זמן רב שאני מאוזן יחסית.
    בשלושת השנים הראשונות לטיפול התרופתי תפקדתי מינית באופן מושלם, אפילו בזמנים של חרדה יחסית.
    היום , ומזה כ- 8 חודשים יש לי בעיה משמעותית בתפקוד מיני המתבטאת בקושי להגיע לזקפה, עם ההגעה לזקפה - היא אינה קשה ב100% ומאבדת אפקטיביות יחסית מהר. גם כשיש זקפה אינני מרגיש אותה יחסית מבחינה פיזית (כלומר כשיש למשל זקפה ספונטנית אני לא ממש מודע לה) ולבסוף קיים קושי להגיע לשפיכה.
    יש לציין כי מכלול הבעיות הפיזיות שאני מציין, הוא משני לדעתי להיעלמות כמעט טוטאלית של החשק המיני / ליבידו, יחד עם זאת לפעמים אפילו סתם מתוך דאגה למצבי, סקרנות , או חשק חלש מזדמן , כשאני רוצה לקיים יחסים אז ישנה בעיה.

חשוב לומר כי גם עפ"י הרגשה אישית וגם עפ"י חוו"ד הפסיכיאטר המטפל, אין עדות לרגרסיה למצב דכאוני / חרדתי שעלול לגרום לירידה בתפקוד.
    בירור הורמונאלי כולל רמת טסטוסטרון, אינדקס טסטוסטרון חופשי, TSH, FSH, LH, פרולקטין , DHEA - תקינים במספר דגימות.
    אני כבר ממש מתוסכל והבעיה מורידה לי את מצב הרוח ואת הביטחון העצמי.
    מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    SNRI's והפרעות בתפקוד המיני

הוספת תגובה

• מישהו

ד''ר יעקב מאיר וייל
    19/11/2009

הרבה מילים פסיכיאטריות ובטח שאתה נידבר עם הרופא שלך וזה לטובה.
    מה שלא רשמת לי זה כמה אתה אובססיבי בחרדותיך.
    אם תפסיק לבדוק אותו כל הזמן ו"להעמידו" במבחן ויהיה לך קשר זוגי/מיני יציב יש סיכוי שתסתדר.
    זכור הזין לא מקולקך רק מערכת ההפעלה חורקת.
    אולי תידבר עם רופאך על אפשרות של "ביטוח" נאמר סיאליס. אנא נסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו