חוסר חשק מיני אצל בן הזוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר חשק מיני אצל בן הזוג
    דנה
    15/07/2010

בעלי (40) ואני (35) נמצאים בקשר זוגי כבר 14 שנה (7 שנות חברות + 7 שנות נישואים), ולנו שני ילדים (5, 2). לאורך כל שנות החברות ותחילת הנישואים הקשר ביננו היה נעים, אוהב, מפרגן, תומך, בונה, ונתפסנו כ"זוג המושלם". אם כי בחדרי חדרים כבר בתקופה הטובה של חיינו ,המין לא היה במיטבו. זה התחיל עם בעיה הורמונאלית אצלי שגרמה לירידה טוטאלית בחשק המיני (שלימים טופלה, והחשק חזר לתקינותו), והמשיך ב שפיכה מוקדמת אצל בן זוגי, בחוסר תקשורת מינית, היווה אומר, חרף העובדה שחשפתי בפניו בפתיחות חשקים ופנטזיות הוא מבחינתו לא יישם אותם מעולם (חשקים בגדר הנורמה - כמו, תגע פה, תלטף שם...), יחד עם זאת, חשוב לציין שחשתי שהוא נמשך אלי, וכמהה לאקט המיני. הואיל ומערכת היחסים ביננו הייתה כל כך טובה ונעימה גמדתי את הבעיה הזו ולמדתי לחיות עמה.
    אך כפי שקורה אצל זוגות רבים, ברגע שנולדו הילדים נולדו גם סדקים בקשר. התגלעו ביננו חילוקי דעות רבים לגבי חינוך הילדים, עייפות וכוצאה ממנה חוסר סבלנות אחד כלפי השני, הזוגיות נדחקה לפינה, וקיבלתי בעל שאינו קשוב (והפעם לא רק מבחינה מינית). כל פעם שניסיתי לדבר איתו, זה נגמר גרוע יותר. אציין ששנינו הורים מאוד מסורים, מחזיקים במשרות מכובדות ומוערכים מאוד במקום העבודה. אני באופן אישי גאה בבעלי על כל הצלחותיו ודואגת לומר לו ולסביבה הקרובה עד כמה הוא גורם לי לגאווה ועד כמה זה מוצא חן בעיני שהוא גם אבא כל כך טוב. הוא הרבה יותר ביקורתי ופחות מפרגן. הבעיה האמיתית מתחילה שאין, לדעתי, איזון בין "מטר" הביקורת שלו כלפי, לבין הרעפת חיבה/ אהבה/ תשוקה כלפי. אני כן מרגישה שהוא מעריך אותי, ואני נתפסת בעיניו כאישה אינטליגנטית, חזקה, מחושבת, הוא מתייעץ אתי, ומקבל את דעתי. ובכל זאת, הזוגיות שלנו נריאת כמו צוות עבודה שעסוק בפרוייקט "גידול ילדים". אנו ממעטים לנהל שיחות אישיות, כמעט ולא מבלים, לא מקיימים יחסי מין בכלל. אני מנסה ליזום, אך הוא אדיש (למגע, לדברי רוך ואהבה, לבגד סקסי...). כבר אמרתי לו בעבר שזה חסר לי, כואב לי שאין ביננו מגע, אך הוא מבחינתו לא עושה שום מאמץ. אף שאלתי אותו האם הוא מבולבל לגבי נטיותיו המיניות (הוא יודע שאני ליבראלית מאוד ופתוחה. הוא עצמו בא ממשפחה שמין הוא בגדר טאבו). אני קצת דואגת, כי קראתי בעבר שירידה בחשק המיני עשויה להעיד על בעיות רפואיות כמו סכרת, סרטן. אציין, שאני נראית מצוין ומרגישה מעולה, חטובה, נאה, וטופחת ואסטטית.
    ביקשתי ממנו ללכת להיבדק, העלתי את האפשרות כי מדובר בבעיה הורמונאלית, אך הוא מבחינתו לא משתף פעולה. הצעתי שנעשה הכל ביחד...אך אין שיתוף פעולה.
    מה לעשות, האם יש דרך להגיע אל לבו, אני יודעת שהוא נבוך מהנושא, ומעדיף להתעלם ממנו במקום ללכת ולטפל. האם תוכלו לייעץ לי מה לעשות?
    תודה מראש, דנה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר חשק מיני אצל בן הזוג

הוספת תגובה

• דנה

ד''ר יעקב מאיר וייל
    15/07/2010

שאלתך אישית אך מייצגת שאלות של נשים רבות.
    כמו שאת יודעת בעצמך אין תשובה טלגרפית במשפט אחד. בעיקר שהוא העמיד עצמו במקום של אי קשב אין מענה.
    נסי לבוא איתו לטיפול אצל פסיכולוג לזוגות. אם לא תזמיני אותו איתך לסדנת טנטרה.
    בפורום כמו זה רק אגביר את תחושת אין האונים שלך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו