זהות מינית של בני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהות מינית של בני
    ליאת
    27/10/2010

בני בן 12.5 הודיע לי היום שהוא מתלבט לגביי זהותו המינית
    באיזה גיל מתחילים לגבש זהות מינית?האם כדי להפנות אותו לעזרה מקצועית.ואם כן למי.
    גם אני כרגע במצוקה מהמצב שנוצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית של בני

הוספת תגובה

• שלום ליאת

קש"ת
    28/10/2010

ראשית חשוב לי לומר שבנך הגיע אלייך עם חשיפה מאד לא פשוטה מבחינתו, וזה בהחלט אומר שהוא בוטח בך ומרגיש בנוח לשתף אותך. את אמא שלו, וזה בהחלט חשוב - נראה שהוא אוהב אותך ואני בהחלט בטוח שגם את אוהבת אותו.
    בכל הנוגע לנטייה מינית או זהות מינית, בנך חווה חוויות לגיטימיות של גיל ההתבגרות, והוא מגבש את זהותו בהתאם להרגשותיו ורגשותיו. אינני יודע בדיוק מה מביא אותו להרגיש כך או אילו חוויות הוא עבר, אך יש דבר אחד ברור - הוא ימשיך לעבור חוויות ויגבש את עצמו ואת זהותו. ואחרי כל הדברים האלה, אני בטוח שתמשיכי לאהוב אותו כבנך, והוא ימשיך לאהוב אותך כאימו, ולא משנה מה תהיה הזהות המינית שהוא יבחר וירגיש שהיא שלו.
    אין זו בושה חלילה להיוועץ בבעל מקצוע בעניין. זה לגיטימי לחלוטין, אולם חשוב לדעת כי צריך לשתף את בנך בתהליך, ולאפשר לו את החופש להתפתח כפי שהוא מחליט ומתגבש. זהו חלק מתהליך ההתבגרות שלו, וכאם דואגת שבחרה לפנות ולכתוב כאן - אני יכול להמליץ לך להמשיך להיות אם דואגת לבנה, וללוות אותו בתהליך שהוא יעבור. חשוב שתהיי לצידו ותקבלי כל בחירה שלו, בסופו של דבר הוא עובר חוויות נורמליות לחלוטין.
    אם תרצי להתייעץ עם הורים אחרים שחוו או חווים חוויות דומות לזו שלך, קיים ארגון תמיכה להורים שנקרא תהל"ה והוא בהחלט יכול להיות מקום טוב להיעזר בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית של בני - ליאת

ד''ר יעקב מאיר וייל
    29/10/2010

ליאת שלום,
    החברים מקשת יודעים על זה , הם היו שם ונותנים עצות לטוב ולרע.
    בתור הורה נדמה לי שמי שצריך עזרה זה אימו של בנך המתבגר.
    הוא בתחילת דרך וזהותו המינית עדיין לפניו כחלק מהדרך.
    לעומת זאת זהותך ההורית מהווה עבורך קושי בעימות עם חשיפה מציפה לטוב ולרע.
    כדאי שיהיה לך עם מי להתייעץ. חשבת על טיפול לעצמך?
    כמה ילדיםיש לך חוץ ממנו? כמה פעמים כבר צמחת איתם דרך תחילת התבגרותם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו