מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתבגר בן 13אני30/10/2010
בערך בגיל 4-5 חשדתי שבני האמצעי נוטה לכיוון בנים..התייעצתי בזמנו עם אחות טיפת חלב והיא צחקה ואמרה שזה נורא מוקדם לדעת ולהניח לו לנפשו.
הנחתי לזה,אבל עדיין נראה לי היום יותר מתמיד שיש לבני נטיות מיניות לבנים.
נסיתי לדבר איתו על כך אך הוא מכחיש ולמרות זאת אני עדיין יודעת כמעט בוודאות שאלו נטיותיו...אני חברה טובה שלו וגם אמרתי לו שאם הוא חושב שהוא הומו אני אוהבת אותו ומקבלת אותו-ונתתי לו להבין שזה בסדר מבחינתי ושהמצב לא גרוע-אבל הוא מכחיש...הוא מסתכל באתרי פורנו של הומואים,חבר שלו מהכיתה שולח קישורים דומים..
מה עליי לעשות?
איך עוזרים לו לצאת מהארון? איך מתנהגים? ואיך בכלל בודקים שזה ב100%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגר בן 13 - תגובה
ד''ר יעקב מאיר וייל31/10/2010את שואלת עלייך ולא עליו.
אולי תתני לו לגדול ולא תחנקי אותו בצורך שלך ובארונות מהם לדעתך יוצאים.
היום בזכותך הוא ידע המון על זהותו המיגדרית המינית יטתר משיודעים נערים רבים בגיל7.כמו שאמרה לך האחות אז אל תדחפי.
ואני אומר לך אל תדחפי ואל תהיי שתלטנית כזו.
הצהרת שתקבלי אותו ואת בחירותיו יופי עכשיו אל תהיי מציצנית. תני לו להחליט על עצמו. הוא כבר יודע שתקבלי אותו מה שלא יהיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
קש"ת31/10/2010ראשית, הרשי לי לציין כי המחויבות והאכפתיות שאת מפגינה כלפי בנך הן ראויות להערצה. הרצון שלך לעודד אותו להיות מי שהוא באמת הוא אינו טריוויאלי כלל – בנך הוא בר-מזל שיש לו אמא שדואגת לו בצורה כזו. חשוב מאוד להבהיר לילד, כפי שעשית, כי תהיינה בחירותיו אשר תהיינה – את תמיד תהיי שם בשבילו, תאהבי אותו ותקבלי אותו ללא תנאים.
עכשיו שעשית זאת, הכדור בידיים שלו. תני לו את הזמן והמרחב לשחק איתו, להקפיץ, לכדרר ולזרוק לכל הכיוונים, עד שיבין בעצמו בדיוק מה מסב לו אושר והנאה. גיל ההתבגרות הוא תקופה של חקר והגדרה עצמית, וחלק מהעניין הוא שהמתבגר עושה את כל זה בעצמו. גם אם את מאמינה שאת יודעת מה תהיה התשובה בסופו של דבר, זו עדיין דרך שהוא צריך לעבור בעצמו. אם בסופה אכן יהיה מה לספר, הוא יספר לך בזמן שלו. ניסיונות למשוך את זה ממנו לפני שיהיה מוכן לכך לא יועילו לאף אחד מכם.
הבהרת לו כי את תמיד נמצאת בהישג יד אם הדרך נעשית חשוכה או מפחידה מדי ושתהיי שם לקבל את פניו כשיחצה את קו הסיום - זה חשוב מאוד ואני בטוח שזה נותן לו את הביטחון והאומץ שהוא זקוק להם - אך המסע הזה הוא שלו, ושלו בלבד.
בהצלחה,
אבירם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה, ודבר נוסף
קש"ת31/10/2010במידה והיית רוצה לשוחח עם הורים שעברו חוויות דומות לשלך או ללמוד קצת יותר על הנושא, עמותת תהל"ה - תמיכה להורים של הומוסקסואלים, לסביות טרנסג'נדרים וביסקסואלים, עשויה להיות לך לעזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
אני31/10/2010תודה,אעדכן בהתפתחויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)