מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברה שלי מבלבלת אותי, קשה לי ...מבולבלת02/11/2010
שלום דוקטור,אני בת 20 ויש לי שאלה...
עד היום התאהבתי בגברים ונמשכתי לגברים (כלומר סטרייטית לגמרי), מעולם לא חשבתי על נשים, אפילו לא עברה במוחי מחשבה על זה.
בחצי שנה האחרונה, הכרתי חברה טובה, אנחנו ממש קרובות אחת לשנייה, זאת אומרת רואות אחת את השנייה כל יום במסגרת העבודה, מדברות בטלפון, מתכתבות ב-SMSים/ באינטרנט, יוצאות ביחד בסופ"שים, יש לנו אפילו שפתה משותפת ובדיחות רק משלנו, ישנות אחת אצל השנייה- בקיצור דבוקות אחת לשנייה יותר מדי :) אבל באמת יותר מדי!
לאחרונה נדמה לי שיש ביננו קצת מתח כלשהוא, משהו שאי אפשר להסביר, מן סיטואציות כאלה שאפשר לפרש אותן לכל מיני כיוונים, כל מיני רמזים לא ברורים וכו'...בקיצור, קרתה לפני כמה ימים סיטואציה שגורמת לי לחשוב עליה בלי הפסקה, אני אשמח אם תגיד מה דעתך בעניין:
באתי בבוקר למשרד, ואיכשהוא פתחנו את הבוקר בריב, זה היה על נושא נורא שטותי וטפשי אבל ממש רבנו ולא דיברנו איזה 4 שעות (ישבנו אחת ליד השנייה במשרד ושתקנו). אחרי 4 שעות התייאשנו מהמצב וישר השלמנו, חזרנו לדבר, לצחוק, לעשות את השטויות שלנו כהרגלנו, לצחוק מהבדיחות המשותפות...ופתאום סתם בלי קשר לכלום היא שאלה אותי "רוצה שנעשה הורדת ידיים?" אמרתי לה "כן, בכיף" (למרות שלא הבנתי למה היא שאלה את זה). התיישבתי מולה כדי לעשות הורדת ידיים (חחחח) ואז היא אמרה לי "טוב אבל סגרי את הדלת של המשרד", ואז עשיתי לה כזה פרצוף של "למה?!?!?!?!" והיא אמרה "תסגרי את הדלת כדי שלא ייראו מה אני עושה לך, סתם" (חחח הממ אוקיי..).
אוקיי, עשינו הורדת ידיים, היא ניצחה אותי! ואז עדיין המשכנו להחזיק ידיים, כל אחת מאיתנו הוסיפה גם את היד השנייה, ואז יצא ש-2 הידיים שלה החזיקו את 2 הידיים שלי. החזקנו ידיים בערך 5 דק' ותוך כדי היו קצת מבטים (לא ממושכים אבל גנובים כאלה). זה היה באמת נורא מוזר, ועדיין עוברת לי בראש המחשבה, למה בעצם החזקנו ידיים? מה זה אומר על הרגשות שלה כלפיי?
כמובן שאין לי אומץ לדבר איתה על הנושא הזה, כי היא חברה טובה שלי ואני מפחדתש היא תירתע ממני.
אני כ"כ מבולבלת, לא יודעת כבר איך לפרש את ההתנהגות שלה לפעמים. האם לדעתך הסיטואציה שקרתה היא רמז עבה לרגשות שלה כלפיי? האם ניתן להסיק מזה שהיא נמשכת אליי? שיש לה רגשות כלשהם כלפיי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה שלי מבלבלת אותי, קשה לי ... - תגובה
ד''ר יעקב מאיר וייל04/11/2010מבולבלת חביבה,
יש תחושות חדשות שעוד לא חווית. טוב שתשאלי אותה מה היא מרגישה. אולי גם בשבילה זה חדש. תידברי איתה - אתן חברות. במקרה הזה שתיכן מבולבלות. אם זה ימשך זה תלוי בך ובסקרנות שלך.
לי אין תשובה על מה שביניכן. יש לי אמירה על הידברות וחברות.
האם את חוששת לגלות שהצמדת העיניים עשויה להובילך לתחושות מיניות איתה/כלפיה.
תמשיכי להנות מהקשר ומההידברות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ובקשר להידברות:
מבולבלת07/11/2010זה בהחלט הרעיון הכי טוב למקרה הזה. הבעיה היא שאני מפחדת שהיא תיבהל ותתרחק ממני כתוצאה מההידברות. יש לך רעיון איך לדבר איתה על זה בלי להבהיל אותה יותר מדי?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ובקשר להידברות: -
ד''ר יעקב מאיר וייל09/11/2010אני יושב ושואל את עצמי מה לענות לך.
אני מאמין שאתן חברות ואפילו הורדתן ידיים. בשביל מה יש חברות ?בשביל להתבייש מלהגיד את האמת?
אם תשקרי את עצמך הפעם האם זה יקבע לגבי המשך החברות והאמון ביניכן.
אם זה ככה אז זו הזדמנות להידבר להתקרב ולחלוק רגשות ומחשבות.אל תרמי את עצמך. ואם זה לא הולך אז למדת משהו על חברות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)