מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטייה מיניתיוני16/04/2011
שלום
אני נער בן 16 ואיני בטוח לגבי נטייתי המינית.
בחיי הייתי במספר מערכות יחסים עם נערות, אך אני נמשך רק לסוג מסוים וספציפי.
מעולם לא הייתי במערכת יחסים עם נער, אך אני נמשך להרבה מהגברים שאני פוגש ואף צופה בסרטי פורנו של הומואים.
כיצד אדע מה אני? אני רוצה שתהיה לי תשובה לגבי הנטייה המינית שלי. האם עליי לקיים מערכת יחסים וסיטואציה מינית עם גבר כדי לדעת אם זוהי באמת משיכתי המינית בפועל? מחד גיסא, אני מאוד רוצה להתנסות במערכת יחסים עם גבר ומאידך גיסא אני חושש שהדבר יגרום לי למעין טראומה או חוויה קשה.
מה אתה ממליץ לעשות?
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה מינית
קש"ת17/04/2011שלום יוני,
אולי כבר שמעת את זה בעבר, אבל אני מניח שלומר את זה שוב יהיה דווקא טוב - אתה נער בן 16, וזו כנראה התקופה שבה אתה מגבש את העדפותיך ומחליט מה טוב לעצמך. אתה מתבגר, ועובר תהליך של בחירה והחלטה מה טוב לך, וזה אומר שמה שקורה לך עכשיו הוא כנראה בדיוק מה שצריך לקרות.
למי אתה נמשך? לא אני הוא זה שיוכל לענות לך. היחיד שיוכל לענות על השאלה הזו הוא אתה, ורק אתה. אם זה אומר שתחליט להתנסות בדברים חדשים, אם זה אומר גם שלא - בסופו של דבר אתה מרגיש מה טוב לך ואתה עובר את התהליך.
זו גם הסיבה שאף אחד אחר לא יוכל לענות לך. מה שכן, להתייעץ זה מצוין, ואולי גם לשתף אנשים קרובים אליך - אם אתה מרגיש בנוח לעשות את זה. בסופו של דבר תוכל להגיע למסקנות, ואגב - גם הן לא חייבות להיות מסקנות סופיות לכל חייך. אתה בהחלט יכול להיות עם בנות ולהנות מזה, ואולי, אבל רק אולי - גם עם בנים. אתה יכול להימשך לסוג מסוים של בנות ולהנות מזה, ואולי בעתיד ימשוך אותך סוג אחר של בנות. או סוג מסוים של בנים. ואז סוג אחר של בנים.או שתימשך בו זמנית לשני המינים, או רק לחלק מסוים בתוך כל אחד מהם. אני באמת חושב שאין לזה נוסחה מדויקת שאפשר להגדיר אותה מראש.
בכל הנוגע להתנסות מינית ביחסים עם גבר, הייתי ממליץ לך לעשות את זה רק מתוך מקום של החלטה שלמה שלך, וגם אז - לעשות את זה עם מישהו שתכיר, שתדע מה הוא רוצה, שמבין את מה שאתה רוצה. ואם זה מרגיש לך מוקדם מדי עכשיו - אין למה למהר. ובכלל, אני שוב חוזר לנקודה ההתחלתית - אתה היחיד שצריך להחליט אם אתה רוצה לעשות את זה או שלא.
אני יכול להמליץ לך לפנות לקבוצות של איגי - ארגון הנוער הגאה, באתר www.igy.org.il. יכול מאד להיות שדווקא להשתלב בקבוצה של בני גילך, שעוברים כנראה התלבטויות דומות (וגם אחרות לגמרי) יהיה הדבר שיוכל לסייע לך בקבלת החלטות לגבי עצמך.
ולסיום, אני אתייחס למשפט אחד ספציפי שרשמת - "אני רוצה שתהיה לי תשובה לגבי הנטייה המינית שלי" - ואני מעלה את השאלה האם באמת אתה חייב תשובה? תחשוב על זה. אתה לא חייב להגביל את עצמך למשהו מסוים וספציפי. יש מגוון גדול של נטיות, העדפות ורצונות. קח את זה בחשבון.
אם תרצה להמשיך לדבר אנחנו בטלפון 0775141321 בימים א-ה בין השעות 19-22.
בהצלחה!
טל
קש"ת - קשב ותמיכה לקהילה הגאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטייה מינית - יוני
ד''ר יעקב מאיר וייל17/04/2011התשובה הנכונה נמצאת בידיך ובעיניך.
אתה מספיק צעיר בשביל שלא תתחייב לזהות מינית. אתה מספיק הרפתקן בשביל לנסות.
הפחד הוא חלק מתהליך החיפוש העצמי.
תזכור שהיית עם כמה נשים וזה נשאר במסגרת התנסותך שבעבר. זה גם לא הכניס לך למודעות תסריט שאמר ""אני, נשים לא!"
לעשות קשר עם גבר בשביל הבדיקה לא יחשוף בפניך את האמת האבסולוטית.
תהיה מספיק פתוח וחפשי לחיות את חייך באחריות. כלומר שמור על עצמאותך המינית והרגשית. תתנסה לא מתוך "אני חייב" אלא מתוך "אני רוצה". ותהנה מהגדילה והצמיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)