אני מיואש ורוצה להתאבד !!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מיואש ורוצה להתאבד !!!
    דוד מורן
    16/05/2011

אני מיואש ורוצה להתאבד !!! יש לי בעיות עם המין שלי ואין לי זיקפה בכלל ,!!! המשיכה שלי לגברים הרבה יותר מאשר לנשים !!! האם אין לי תקוה לשיפור??? האם אני צריך להתאבד????!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מיואש ורוצה להתאבד !!!

הוספת תגובה

• היי דוד

קש"ת
    16/05/2011

אני קורא מדבריך שאתה חווה סערת רגשות גדולה מאוד – אתה מציין בעיות בתפקוד המיני וכן בלבול בנטייה המינית, וטבעי שהדברים הללו יסעירו אותך. עם זאת, ציינת אפשרות של התאבדות – ולפני שאתייחס לנושאים שהעלית חשוב לי מאוד להגיד שאין שום סיבה שתעשה דבר כזה. התאבדות היא לא פתרון לשום דבר, ומהמעט שסיפרת לא עולה שום דבר כה חמור, מייאש או פאטאלי שיצריך מחשבה על צעד כל-כך קיצוני ובלתי-הפיך!

לא סיפרת הרבה על עצמך, ולכן קשה לי להתייחס באופן מקיף לנושאים שהעלית. בן כמה אתה? האם הבעיות בזיקפה היו תמיד או רק לאחרונה? האם אתה חווה זיקפה ברגעים מסוימים אך לא באחרים, או שזה כך כל הזמן? בכל מקרה, סביר מאוד להניח שלמצב הזה יש פתרון, ואין צורך להרים ידיים מבלי לחפש אותו.

ציינת גם כי אתה נמשך לגברים הרבה יותר מאשר לנשים. החשש, החרדה והבלבול שאתה מתאר לגבי המשיכה שלך לגברים היא מובנת ולגיטימית. אחרי הכל, גם אתה, כמו כולנו, גדלת בחברה שבה להימשך לגברים אינה אופציה שניתנת לנו באופן טבעי. אף אחד לא אומר לנו בתור ילדים "כשתגדל ותהיה עם גבר או אישה..." – תמיד אומרים לנו באופן ברור מהי הבחירה המצופה מאיתנו. לכן, כאשר אנחנו גדלים ומגלים שמה שאנחנו רוצים הוא שונה ממה שתמיד אמרו לנו שאמורים לרצות, טבעי שהדבר יבהיל אותנו ויגרום לנו למצוקה.

עם זאת, כאשר עוצרים לחשוב על כך באופן הגיוני, כאשר מסתכלים סביב על האנשים הרבים שעשו את הצעד, הודו בפני עצמם על משיכתם לבני מינם וקיבלו אותה כחלק ממי שהם, ניתן לראות כי השד אינו נורא כל-כך כפי שאנו נוטים לחשוב. ניתן למצוא רבים אשר שלמים ומאושרים עם נטייתם המינית, מצאו לעצמם בני-זוג שהם אוהבים ורוצים לבלות איתם את חייהם, חלקם אף מגדלים ילדים וחשים את אותו הסיפוק שחש כל זוג סטרייט מצוי.

אולי כדאי לעצור כאן ולחשוב לעצמך מה מפחיד אותך בדיוק. האם אתה מפחד מתגובתם של הסובבים אותך עם יגלו על משיכתך לגברים? האם אתה מפחד כי אינך יודע למה לצפות מה"עולם" הזה? ואולי מדובר במשהו אחר? ברגע שתוכל לזהות את מקור הפחד, יהיה קל יותר להתמודד איתו. לחקור יותר בנושא, לדבר עם אנשים שעברו דברים דומים למה שאתה מתאר כאן – כל אלה עשויים לעזור לך לרכוש כלים להתמודד עם הבלבול.

אם אתה בכל זאת מרגיש כה מיואש מהמצב עד שאתה שוקל מעשה כמו התאבדות, אולי כדאי שתדבר על כך עם מישהו שאתה יכול לבטוח בו – חבר קרוב, בן משפחה, יועצת בית-ספר (אם אתה בגיל המתאים), פסיכולוג וכו'. אתה לא חייב להישאר לבד עם התחושות הקשות האלה
    .
    בהצלחה,
    אבירם
    קש"ת – קשב ותמיכה לקהילה הגאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו