חרדות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות בהריון
    לילך
    05/08/2011

הריון ראשון ויקר אחרי טיפולים, שבוע 22, לאחרונה החלו לי בלילות נדודי שינה ומין פאניקה קלה שמזכירה התקף חרדה קל. אני לא לגמרי מאבדת את העשתונות אבל יש לי מועקה בחזה ואני לא מצליחה להירדם. בעבר סבלתי מחרדות ואחרי טיפול פסיכולוגי ממוקד וכמה פעמים בודדות בהן נעזרתי בחצי כדור קלונקס, התגברתי וזה עבר.
    כיום בהריון ברור לי שיש לי הרבה מחשבות טורדניות, גם לגבי ההריון, לגבי הלידה וכל מיני שינויים שאני עוברת כרגע בחיים. הרופא שלי אישר לי לקחת חצי כדור ואבן אם הנדודי שינה והחרדות חסרי שליטה. אני מנסה לעבוד על עצמי במחשבות חיוביות, ובעזרת אנשים קרובים ולסגל לעצמי את התובנות שהטיפול הפסיכולוגי אז הקנה לי. וזה עוזר חלקית, אני לא נלחצת מאוד בלילות, רק קצת דפיקות לב ואי שקט שמונעים ממני לישון. הייתי רוצה עצה מכם האם כדאי לי לחזור לטיפול פסיכולוגי. מצד אחד בעבר זה מאוד עזר לי, מצד שני אני לא כל כך רוצה להישאב לזה שוב, לא רוצה לקטלג את עצמי כחרדתית ומעדיפה לטפל בזה בעצמי. ברור לי שזה לגיטימי שבתקופה בחיי היום יהיו לי חששות ואולי עם עבודה עצמית ובעיקר בעזרת העובדה שאני לא אתן לחרדה כל כך הרבה מקום בחיי אצליח למדר אותה. מה אתם אומרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בהריון

הוספת תגובה

• חרדות בהריון - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    07/08/2011

נראה שקיימת אצלך מודעות מדוייקת באשר לחרדה שאת חווה לעצמתה ולדרכה כמו גם יכולת מרשימה לעבוד עם מה שלמדת בטיפול הממוקד.
    מתקבל מדברייך הרושם שהחרדה תחת שליטה ושאת מצליחה לרסן ולמתן אותה. יחד עם זאת, החשש מפני "הישאבות" לטיפול איננה ברורה. מדברייך עולה שבעבר הפקת הרבה תועלת מטיפול ממוקד ולכן לא מובן מדוע חוששת להישאב כרגע.
    כל עוד את מצליחה לשלוט בחרדה כפי שעכשיו הרי נראה שזה מספק אותך אולם פניה חוזרת לטיפול (רצוי לאותו מטפל/ת), עשויה לתת חיזוק במקרה הצורך ואיננה טומנת בחובה סכנת הישאבות.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו