מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד בעקבות הפלות חוזרותאופטימית10/08/2011
שלום,
אני בת 34 עם שלוש הפלות רצופות בשנתיים האחרונות, בשליש הראשון. ללא ילדים. כל הבדיקות תקינות. ההריונות ספונטניים ללא תמיכה. אנחנו ממשיכים לנסות להרות אבל בגלל שחוויתי רק כשלונות מאד קשה לי לראות את זה מצליח. אני מטופלת בביו-פידבק שמאד עוזר אבל כל הפלה שהתרחשה כמו הרחיקה אותי מהמטרה. מרגישה כמו מטפס על הרים שכל פעם נופל למטה וצריך להתחיל לטפס מחדש. מצד אחד אני שמחה שהכל תקין (לפחות כל הסיבות שיכולות להיות בנו, לגבי העוברים שלא צלחו לא יודעים), מצד שני, חוסר הוודאות הוא גדול. בגלל שזה תהליך שאין לי שליטה עליו החרדה היא גדולה. זה בעיקר מתגבר בימים לפני קבלה/אי קבלה של המחזור. אלו ממש הימים הנוראיים. אני כל הזמן מנסה לנתק את עצמי מהתוצאות אבל ההתרסקות היא קשה בכל מקרה. אני מעוניינת בהריון אבל גם יודעת שאני מאד אפחד שהוא יגיע ושוב לא יהיה לעובר דופק.
זה מתיש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד בעקבות הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר נועה ברק13/08/2011שלום לך
אני מבינה שקשה לך. חוסר הוודאות מקשה מאוד על ההתמודדות.
חווית כמה אכזבות ועובדה זו מהווה בשבילך איום אליו את מגיבה בצורה נורמלית- מתח וחרדה.
ביופידבק הוא רעיון טוב. ממליצה גם שתקבלי תמיכה- או מגורם מקצועי, או קבוצת תמיכה של נשים שעברו חוויות דומות או אפילו שיחה עם אדם קרוב שעימו את יכולה להרגיש חפשיה לדבר על חששותיך ולפרוק מתחים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)